İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

VPS Nasıl Kurulur?

Centilmen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Eksiksiz tam bilgili olan bir arkadaş acaba VPS kurulumunu detaylı bir şekilde anlatabilir mi?

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
11
Wiki den bir alıntı ile başlıyayım.
Sanal Sunucu, bir donanımsal sunucu üzerinde birbirinden bağımsız ve izole olarak birden fazla işletim sisteminin maksimum performansla barındırılmasına olanak sağlayan bir teknolojidir. İngilizce açılımı Virtual Private Server (VPS) dir.

Her VPS birbirinden bağımsız ve dedicated bir sunucu gibi çalışır. Kendine ait disk alanı, IP adresi, hafızası, uygulamaları ve konfigürasyon dosyaları vardır.

Soru : Makineyi nasıl vps lere böleceğiz?
Cevap : Wmware Workstation kurarak başlayabiliriz. Wmware hakkında daha fazla detay. Her vps birbirinden bağımsız çalışabilir.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Bende yakın zamanda böyle bir döküman hazırlamayı planlıyordum. Şuan evde p4 2.8 bir makinam üzerinde(XP) üzerinde 2 ayrı VPS çalışmakta biri CENTOS diğeri ise WindowsXP.

Centos üzerinde apache koşuyor ve WEB hizmeti için kullanıyorum.
Windows üzerinde ise Unreal IRCD ve ANOPE çalışmakta.

ADSL ile günlük 50-100 kişinin online rahat rahat sohbet edebildiği bir siteyi evde barındırıyorum gayetde hızlı.

GizliKral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu dökümanı bizimle paylaşırsanız sevinirim tabi hazırladığınız zaman.

excy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bende yakın zamanda böyle bir döküman hazırlamayı planlıyordum. Şuan evde p4 2.8 bir makinam üzerinde(XP) üzerinde 2 ayrı VPS çalışmakta biri CENTOS diğeri ise WindowsXP.

Centos üzerinde apache koşuyor ve WEB hizmeti için kullanıyorum.
Windows üzerinde ise Unreal IRCD ve ANOPE çalışmakta.

ADSL ile günlük 50-100 kişinin online rahat rahat sohbet edebildiği bir siteyi evde barındırıyorum gayetde hızlı.
Bu kadar elektirik kesintisi olmasa ben de aynen böyle yapacağım...
Kesin bir çözümünüz var mı bu konuda?

Centilmen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu dökümanı bizimle paylaşırsanız sevinirim tabi hazırladığınız zaman.

Evet kesinlikle katılıyorum, resimli bir şekilde anlatım olabilir veya videolu, veya yazım olarak bu konu altında paylaşılırsa seviniriz.

Ayrıca, selim61 arkadaşım bu bilgilerinde işime yaradı teşekkür ederim.

2 Sunucu alıp vpslere böleceğim verdiğin site gayet güzel anlatılmış

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.