İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

vps nedir?

K

Kustah

Misafir
arkadaşlar mrb.
ben vps almak istiyorum
fakat vps nedir tam olarak bilmiyorum
dedicated'den farkı nedir?
birde fdcturkey.com dan almak istiyorum daha önce alan arkadaş varmı
hiç sorunla karşılaştı mı.?

P

Pco

Misafir
vps dedicated bir kısmı diyebiliriz. yani dedicated bölüyorlar sana veriyorlar. pek tavsiye etmem yinede sen bilirsin :)

T

TR1Servers

Misafir
vps almak istiyorsan sağlıklı bir vps ayarlayabilirim.. ama vps'ye 80 - 90 $ vereceğine 150 yTL'ye çok güzel bir server var.

Amd 2800
1024 mb ram
80 gb hdd
windows 2003 server işletim sistemi
plesk k.paneli

Aylık: 150 yTL

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Kustah' Alıntı:
arkadaşlar mrb.
ben vps almak istiyorum
dedicatedla aynı özelliklere sahip kontrol bakımından ama alan bw bakımından daha düşük. fdc ye iyi demek tam doğru olmaz. mesela dün bütün fdc dc deki siteler 20 dk down oldu. fdc nin tek avantajı verdiği ip ve cp

T

TR1Servers

Misafir
fdc'nin verdiği cp'den dün hata oluştu bir arkadaşım bana bildirdi ...

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Virtual Private Server, Kısaca reseller ve dedicated arası birşey. Bence alıcaksan arasını değilde 2 sinden birini seç.

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
Kustah' Alıntı:
arkadaşlar mrb.
ben vps almak istiyorum

vps bir dedicated makinenin VPS software'i (en populer; virtuozzo) kullanilarak cpu ve ram'i kullanicilara paylastirilan bir sistemdir.

bir makineye 30, 40 kadar vps kurulabilir, buyuzden vps alirken nerden alacagini iyi secmen lazim cunku sonucta hersey paylasimli. ve dedicated server gibi sana root kontrolu verir, kendine ihtiyacin olan programlari kurabilirsin ornek: apache, mysql, apc, iconv gibi.

hosting satisi yapmayacaksan, shared hosting artik sana yetmiyor ise (disk alani, bw vs.) kendi sitelerini barindirmak icin alabilirsin.

tavsiye edebilecegim bu isi kaliteli yapan iki firma;

http://www.servint.net/vps/

http://www.dehe.com/

iki firmada vps konusunda uzman ve kalitelidir, vps heryerden alinmaz alinacaksa cok dikkat edilmeli yoksa shared hostingden bile yavas olabilir.

K

Kustah

Misafir
herkes heryerde fdc yi öneriyor
gerçi son zamanlarda çok sorun yaşanıyor fdc de biliyorum ama geçen gün mail attım (cevap 2gün sonra geldi )
artık sorun olmadığını belirttiler
kafam çok karıştı şimdi.
neyse yine de riske atmayalım türkiyeden böyle başka vps veren kaliteli sağlam yerler varsa oradan almak isterim
ingilizcem yok çünkü.

P

Pco

Misafir
fdc den alabilirsin. sis.com.tr fdc nin bayisi deyebiliriz.

[email protected]
[email protected]

bu msn adreslerinden onlara ulaşa bilirsin. sitesi: www.sis.com.tr dir. Türkiyede en saglam yerlerden birisi.

Diyer bir önere bilecegim firma cesur.net burasıda çok iyi msn den göreşe biliyorsun sana her türlü konuda yardım ediyorlar , ögretiyorlar.

msn: *****

den ulaşabilirsin.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Turkiye'deki 2 forum disinda FDC'yi oneren kim anlamadim, herkes heryerde derken neresi orasi ve kimler?

P

Pco

Misafir
fdc nin en büyük avantajı unmetter buna çok kanan oluyor.

ben 3 tane webmaster forumu biliyorum turkiyede :)

turkcerap

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
angelo haklı kimmis bunlar gorelim eskiden kim varsa teker teker kacıyor fdc den

K

Kustah

Misafir
ben burada okuduğum kadarıyla ve eski arkadaşlarımda almıştı oradan sorun yoktu memnunlardı.

Furkan_ed

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu arada mesajım neden silinmiş ? neyse tekrar yazariz..

Bizde Angelo'dan yani ferraservers tan alacaktik ancak msnlerden silmeler felan anlamadim ona göre :)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Eski MSN'imde bazi problemler var, cok kisi oldugu icin kitleniyordu, bir grubu gecici olarak komple silmek zorunda kaldim. Yeni msn adresimden aras-ferrahost.net den ekleyebilirsin beni. Ama ferraservers'in serverlerinin benim MSN'imle pek alakasi da yok

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.