İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

VPS seçimi hakkında tavsiyeniz?

magg

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar teknoloji ile ilgili bir site açacağım bu sitede ziyaretçiler yeri gelecek 50-60 MB büyüklüğünde dosyalar indirecekler. Günlük 1000-2000 ziyaretçi tahmin ediyorum anlatmak istediğim ziyaretçi sayım düşük olacak ancak bana çok bandwidth gerekli. Tahminen ayda 700 GB civarı Bandwidth gerekeceğini düşünüyorum. Diyeceksinizki daha çok ziyaretçi ile daha fazla para kazanırsın ve o kadar Bandwidth gerekmez ama ben bu siteyi hobim için açacağım ve insanlara faydalı olmak istiyorum yoksa elbetteki 1k-2k site için 700 GB yada 1TB Bandwidth biraz fazla görünüyor.

1. sorum:
Sizden tavsiye istiyorum günlük en fazla 2k site, aylık en az 700 GB Bandwidth ile aşağıdaki hangi paketi seçmeliyim? Bu arada site wordpress olacak ayrıca içine smf forumda eklemeyi düşünüyorum. Binlerce sayfası falan olmayacak sadece birkaç konu başlığından oluşacak. Ayrıca bu site için TR lokasyon mu uygundur yoksa Hollanda yada Almanya uygun olur mu zira onlarda paketler daha tatlı görünüyor.

vps hosting düşünüyorum
seçenek 1:
Data Center : Leaseweb
Garanti Ram : 256 MB
Aşılabilir Ram : 512 MB
HDD : 15 GB
Bandwidth : 500 GB (düşük ama başlangıç için 2-3 ay idare edebilirim)
Bağlantı : 100 Mbit
CPU Limit : %15
ücreti aylık: 13 euro (yaklaşık 30 TL)

seçenek 2:
Data Center : Leaseweb
Garanti Ram : 512 MB
Aşılabilir Ram : 1024 MB
HDD : 30 GB
Bandwidth : 750 GB
Bağlantı : 100 Mbit
CPU Limit : %20
ücreti aylık: 23 euro (yaklaşık 50 TL)

seçenek 3:
Virtual Private: Yes
• 2.000 Mhz Cpu: Yes
• 384 Mb Ram: Yes
• 768 Mb FlexRam: Yes
• 15 GB Hdd (Raid5): Yes
• 1500 GB Aylık Trafik: Yes
• 6.4 GB Ortak Hat Yes
• Firewall Yes
• Uptime %99: Yes

ücreti aylık: 40 TL
seçenek 1 ve 2 bir firmadandır 3 ise diğer bir firmadandır isimlerini yazmadım.

2.sorum:
Sizce bu site yukarıdaki donanımla stabil çalışabilir mi? Dosyaları sitemden değilde rapidshare'den mi vermemi tavsiye edersiniz? Benim isteğim insanları rapidle bunaltmamak direk indirsinler istiyorum.

3.Sorum:

Acaba yukarıdaki paketlerde mesela bağlantı: 100mbit deniyor bu ortak bir hat mıdır yoksa bu sadece bir vps için ayrılmış bana özel bir hat mıdır? biliyorum bunu hosting firmasına sormalıyım ama pek güvenemedim sizlerden daha doğru bilgi alacağımı düşündüm. Hobi amaçlı site açmak isteyen amatör biriyim acemice yazılmış sözlerim varsa özür dilerim elbetteki google adsense kullanacağım ama 2k siteyle köşe dönülmez bilirsiniz. Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim herkese iyi çalışmalar dilerim.

edit: Yazmayı unutmuşum yukarıdaki VPS paketler yurt dışı lokasyonludur.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Benim tavsiyem Rapidswitch.com'dur. nisan 2009' a kadar aylık 1 avro ile, Nisan (dahil)'dan sonra 7.xx dolara alabilirsin.

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Benim tavsiyem Rapidswitch.com'dur. nisan 2009' a kadar aylık 1 avro ile, Nisan (dahil)'dan sonra 7.xx dolara alabilirsin.

Avro değil , GBP oluyor yukarıda ki sitede belirtilen para birimine göre..

Yinede fiyat uygun.. Paylaşım için teşekkürler. Burayı denedin mi:)?

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Pardon, özür dilerim :) Dalgınlık.

Denemek ne demek, şu an şu özelliklerde bir dedicated serverim var;

- Intel Core2 Duo E4600
- 1GB Memory
- 160GB 7200rpm Hard Disk
- CentOS 5.2
- Parallels Plesk 8.x 10 Domains
- 4.0 TB Bandwidth

Uçuyor mübarek :p :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.