İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Web Alanı Kota Sorunu

X

Xman

Misafir
Arkadaşlar mevcut bir Wp sitem için kullandığım hosting paketimde 2gb web alanı kotası bulunmakta. Sunucuda sadece wp dosyaları ve 1200 konuluk bir db mevcut. Yıllardır 450-500 mb civarında bulunan web alanı kullanımım son 15 gündür her gün 100 mb olarak artmaktadır. 15 günde disk kullanım alanı 1.75 gb olmuştur ve böyle giderse 1-2 güne 2gb olup kotam dolacaktır. Yıllardır 400-500 mb olarak duran alan kullanımım son 15 günde neden her gün 100 mb şeklinde artmaya başlamış olabilir. Yardımcı olursanız sevinirim.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
WP den anlamam ama kendi yazdıgım scriptte benimde başıma gelmişti. Meğerse log larmış problem çıkaran.
Belki seninde odur, sadece fikir :)

X

Xman

Misafir
Hosting firmasına bildirdim sorunu ama geri dönüş yapmadılar..

T

trgy

Misafir
Darkart'ın dediğidir yüzde 90, ya da otomatik yedek alıyorsunur.

X

Xman

Misafir
Evet sorun loglardan kaynaklanıyormuş, firma temizlemiş logları kota 150 mb olmuş:) ama yeniden artmaya başladı. Bu artışa neden olan logları nasıl bulup etkisiz hale getirebilirim, anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Pleskte logları sıkıştıran bir özellik mevcut. Ayrıca tutulacak logları günle sınırlayabiliyorsun. Örneğin haftalık log tutuyorsun gibi.

T

trgy

Misafir
Asında sorunun çözümü basit. Hata olduğu için log oluşuyordur yüzde 99. hatanın ne olduğunu bulursan ve çözersen komple kurtulmuş olursun.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Pleskte hangi menüden yapabilirim bu işlemi acaba?

Plesk > DOMAİNS > Log Manager bölümü olmalı. Burada gerekli bilgileri alabilirsiniz ayrıca ayarlamaları ( Log Rotation ) da yapabilirsiniz.

Arkadaşların dediğine ek olarak aklıma birşeyler daha geldi.

WP'nin işlevlerini pek bilmem ala birileri bir şekilde wp ile dosya yükletiyor olabilir mi ?
Birde bu etki edebilir mi bilemiyorum ama mail ile dosya gönderimi de olabilir mi ?

X

Xman

Misafir
ilgili logları pleskten buldum, dün 86 mb bir log oluşmuş, ancak panelde bu logları silebileceğim bir menü yok, her gün bu civarda log oluşursa işim iş..

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Az biraz yaratıcılık yahu...
Logların oldugun bölümde rotation diye bir şey olmalı. Ordan ayarları yapabiliyorsun.

X

Xman

Misafir
Yok valla didik didik ettim, loglar var boyutları vs. herşey mevcut ama işlem düğmesi yok :(

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.