İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Web hosting isine girsem mi diyorum?

SaintOne

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
iyinetadmin' Alıntı:
Panel, semimanagement vb.. konulari henuz bilmiyorum.
Bugune kadar kullandigim serverlarin hicbirinde panel kullanmadim.
Sanirim bu konudan nalyan birisinin yardimina ihtiyacim olacak.
sen panelsiz işlem yapabilirsin belki ama müşterilerinin muhakkak panele ihtiyacı olacak eğer windows işletim sistemi kullanıyorsan plesk tavsiye ederim , linux kullanacaksan cpanel tavsiye ederim..

UndeaD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Datacenter Kurmak için bence ilk başta çok para lazım :) gerilerini diğer arkadaşlar söylemiş..

panel olarak bencede Cpanel +Fantastico

Saygılar..

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
UndeaD' Alıntı:
Datacenter Kurmak için bence ilk başta çok para lazım :) gerilerini diğer söylemiş..

panel olarak bencede Cpanel +Fantastico

Saygılar..

Ne kadar para baslangic icin yeterli olur?
Turkiyede yada yutrdisinda bu isi yapan Turkler ortalama kac server barindiriyorlar kendi bunyelerinde?
Panel konusunda haklisiniz, sanirim panelsiz calisan pek kisi yok.

ufukaykut

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
www.sidenet.net panelsiz çalışıyor, sadece merak mail server yüklemişler onlada mail açıyorsun, adamlar 10 rakamlı ftp şifresi veriyor değiştiremiyorsun, ilginç :)

F

fenerli

Misafir
ben sizin yerinizde olsam kabinet kiralardım (42U veya yarım kabinet 21U) datacenter kurmaktan çok daha iyi ve bu şekilde yapıp müşteri iletişiminizde (müşterilerle aranızdaki tüm işlemlerin ödeme ve ticket, bir panel üzerinde yapılması, cevaplama süreniz vs.) bir sorun olmadıktan sonra sadece türkiye değil diğer ülkelere satışınız olacaktır, bu size kısa zamanda para kazanmaya başlamanızı sağlar.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
4 senedir bu isi yapiyorum, nacizane bir iki gorusum.

Turkiye'de bu is yapilmaz. Cok mucadeleler sonucunda Turkiye'deki shared/reseller faaliyetlerimi bu hafta durdurdum. Milyon cesit insan var, ugrasilmasi ve tahammul edilmesi cok guc insanlar bunlar. Turkiye'de is kolu iki tarafli batmis, her gun yeni bir template firma ortaya cikiyor, buna sinirlenen insanlar yeni bir hizmet almaya calistiklarinda abuk subuk muamele gosteriyorlar size. Yani adeta verecegi 5-10 YTL ile disk alanini degil de sizi satin aldigini saniyor, mentalite bu seviyede. Ornekleriyle yazip guldurmek isterdim ama konuyu dagitmayalim.

Yurtdisinda da acikcasi shared/reseller bitmis durumda, artik cok ucuz maliyetlere server kiralaniyor ve bu serverlar topkek gibi satiliyor. DC kurmak anlamsiz ve pahali. 2000'in uzerinde sunucuya ev sahipligi yapilmayacaksa tabi.

Kucuk baslamak icin colo mantikli. Bizim 2 ay once bu tarz bir girisimimiz oldu. Yer/band genisligi/elektrik maliyetimiz aylik 1000 dolar civarindaydi. (35 civari server icin) yani ortalama 30-35 dolar server basina yer/band/elektrik masrafi hesaplamistik. Bu kiralari ve teknik servisi karsilayabilecek finansmani elde etmistik, ancak tabi bu yere baglanacak makinalar da var. Bunlari leasing ile cok ucuz aylik odemelerle satin almak icin baya bir ugrastim ben kisisel olarak burdan Istanbul'dan. Ancak Amerika'da sirket olmak , en az 1 yil faaliyet gostermek vb. seyler yuzunden leasing olmadi. Daha sonra da yatirimci aramistim, bir iki kisiyle gorustum. O zamanki cikardigim maliyet 20-25 civari serverin donanim satin alinmasi icin 18.000 USD idi.

Sonuc olarak makinalara giris yatirimi biraz fazla, ancak aylik bazda geri donusu yuksek bir is. Benim maliyet muhasebesi hesaplarimda ayda %7 sermaye geri donus orani vardi. Neyse mutabakat saglayamadik yatirimcilarin hicbiriyle, sonucta Turkiye'denim deyince bir anda -100 puana dusuyorsunuz.

Bu konuda yapacagin calismalarda teknik ve isletme bilgileri adina yardimci olabilirim, ortak yonetim icin fikirlerin varsa bunlarla da ilgilenebilirim. Giris sermayesi bulundugu zaman basarili olma olasiligi cok yuksek bir sektor. AHost BHost gibi degil, sadece kiralik sunucu saglayan bir servis saglayicisi oldugun zaman.. Ona gore muhattap oldugun insanlarda farkli oluyor.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Angelo, colo girisiminiz Turkiye demi oldu? Neden Amerika'da sirket olma kosulu koydular?

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
fenerli' Alıntı:
ben sizin yerinizde olsam kabinet kiralardım (42U veya yarım kabinet 21U) datacenter kurmaktan çok daha iyi ve bu şekilde yapıp müşteri iletişiminizde (müşterilerle aranızdaki tüm işlemlerin ödeme ve ticket, bir panel üzerinde yapılması, cevaplama süreniz vs.) bir sorun olmadıktan sonra sadece türkiye değil diğer ülkelere satışınız olacaktır, bu size kısa zamanda para kazanmaya başlamanızı sağlar.

Kabinet yada colo yada reseller yapmak istemiyorum.
Dogrudan ilk adres olmayi dusunuyorum.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Amerika'da yaptik cunku musteri portfoyum yabanci. Ayrica burasi cok pahali. Anlayacagin hazir musterileri coloya tasiyacakatim ama olmadi, hala elimde tuttugum bi 30-40 server portfoyum var. Bu yuzden Amerika'da sirketlesme gerekti, tabi donanimi satin alacaksam sirket olmaya gerek yok, parayi nakit oderim leasing ile ugrasmam.

Ilk adres olman gercekten cok zor. 300-400 K giris sermayen varsa cok karli yatirim ama aksi takdirde zor. Ekonomik durumunu bilmiyorum

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Angelo' Alıntı:
Amerika'da yaptik cunku musteri portfoyum yabanci. Ayrica burasi cok pahali. Anlayacagin hazir musterileri coloya tasiyacakatim ama olmadi, hala elimde tuttugum bi 30-40 server portfoyum var. Bu yuzden Amerika'da sirketlesme gerekti, tabi donanimi satin alacaksam sirket olmaya gerek yok, parayi nakit oderim leasing ile ugrasmam.

Ilk adres olman gercekten cok zor. 300-400 K giris sermayen varsa cok karli yatirim ama aksi takdirde zor. Ekonomik durumunu bilmiyorum

Baslar baslamaz buyuk bir datacenter acmak niyetinde degilim.
10m kareye oldukca fazla sistem yerlestirilebilir.
Sadece datacenter icin aklimdaki baslangic yatirim miktari 50K.
Colo musterilerini host etmekle ise basliyabilirim belki, ne dersin?

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Yer kendine ait ise olur, binaya da sahip olmak istedigin icin muteahhitlik islerinde ne kadar mal edersin tam bilemiyorum, ama ekipman yatirimin cok yuksek olacaktir. En dusugu 100 mbps ip connectivity alsan en ucuz ayda 3 - 3500 civari ona vereceksin. Tabi iyi saglayicilardan oldugunu varsaydim. Networking ekipmanlari oldukca pahali. Cisco Router ve Switchler. Ayni maliyete cok daha fazla kar edebilecek iken, prestiji ve cok uzun vadede isin tek kanali olmayi dusunuyorsan bu yoldan ilerleyebilirsin, planina yardim ederim, hem musteri saglama hem yaratma konusunda ancak dedigim gibi her iki alternatifi degerlendirmen de fayda var.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Maliyetlendirme bu sekilde yapilmaz, sermayenin geri donus orani diye birsey var, sirketi kurdugun gibi ilk ay kar etmeyi beklemezsin, bu yuzden bu gecis donemleri sirketin yatirim yaptigi donemlerdir, sen bu doneme "ac gezme" demissin, tabi o biraz post-modern olmus. Turkiye'de maliyet yuksek diye is yapilmaz diye bir olay yok, fiyatin ona gore olur, hitap ettigin kitle de kurumsal olur, ben yurtdisi dedim cunku pazar daha genis, tabana yayilmis, maliyetler dusuk. Stratejisine gore pekala Turkiye'de de bu is yapilir ve oldukca iyi paralar da kazanilir. Ben ac gezen kimseyi gormedim inat edip kendi sistem odami kuracagim deyip. Kriweb'in filan sistem odasinin arkadasin istedigi tipte bir DC olmadigindan da eminim. Benim yatak odam kadar bir yerde 200-250 tane server baglamislardir. EV1 ile karsilastirmalar anlamsiz olur.

Makroturk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ilk 3 yil cepten yemek ve sorunlarla ugrasmak istiyosan dusunme gir.3 yil sonra ufak defek (belki aylik 50 usd) kar edebilirsin... en durust konusan ben oldum sanirim :D

V

Vecton

Misafir
Büyük yatırım yapmanız gerek ve uzun bir zaman kar etmeden çalışmanız yüksek bir durum.

B

BY_THUQ

Misafir
bazı zorlukları göze alırsan zaten bura sana iyi bi referans oluyor.
bence bu işe gir

SaintOne

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
eğer projeni gerçekleştirirsen bu sayede yeni bağlantıların olur ve daha büyük projelere imza atarsın ama sana tavsiyem iyinet.com adresi ile bu işe girme çünkü iyinet.com.tr var. Başka bir isimler gir piyasaya

B

BilimHost

Misafir
peki kendime ait bi 30 dönüm arazi üzerine başlangıç için 50 milyar ile güzel bi yer kurmayı düşünsem sizce iyimi yapmış olurum ? başlangıç için

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
BilimHost' Alıntı:
peki kendime ait bi 30 dönüm arazi üzerine başlangıç için 50 milyar ile güzel bi yer kurmayı düşünsem sizce iyimi yapmış olurum ? başlangıç için

:) 30 Dönüm araziyi sat git 1 tane 100 m2 daire al şehir içinde telekom binasına yakın olsun 30 dönüm araziye kablo cekene kadar sadece 50 K $ harcarsın zaten..

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yaf hayatında birebir Router görmemiş... Sistem odasının havasını solumamış bazı kişiler yorum yapıyor... 3 sene sonra 50$ kar yaparsın demiş makroturk. Arkadaşlar bu iş reklam ve altyapı işi. Bunlar sağlam olursa ilk 6 ayda yatırımınızı ufak ufak almaya başlarsınız. Ayrıca korktuğunuz kadar büyük bir maliyet istemez. Sağlam bir router + swich + iyi bir firewall başlangıç için fazlası ile yeterli. Klima + UPS + Havalandırma için yeni kurulan bi firmanın 100 milyar harcamasına gerek yok. Ciddi olarak bu işi yapmayı düşünenler PM atarsa tüm ayrıntılaru gönderirim. Formu boş yere kirletmeyeyim. Bilir bilmez herkes okuyup yorum yapıyor. Resimlerdeki datacenterlara bakarak bilgi sahibi olunmuyor. Unutmadan KOÇ Systems Kabinetlerde şok bir kampanyaya girdi. Sözün özü 4/4lük bir sistemin başlangıç maliyeti için TRde 70$k USA'da 30$k yeterli olacaktır.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5