İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Web İşleri için Şahıs Firması Kurma Rehberi ve Maliyetler

krmshmt384

0
Yasakli Uye
Katılım
5 Ağustos 2014
Mesajlar
4
Reaction score
0
Merhaba değerli ziyaretçilerimiz. Sizler için hazırladığımız bu yazımızda, şahıs şirketi kurmak, şahıs şirketi nasıl kurulur, şahıs şirketi kurmak 2016, şahıs şirketi nedir, şahıs şirketi kurma maliyeti, şahıs firması kurmak için gerekenler hakkında sizlere detaylı bilgi vereceğiz.

Öncelikle sizleri şahıs şirketi kurma girişiminiz için tebrik ediyoruz. Umarız kurmayı düşündüğünüz şahıs şirketini yazımız sayenizde kurup, siz de yeni girişimciler arasında yer alırsınız.

Şahıs şirketi denilince akla birçok kavram gelmektedir. Her kafadan farklı bir ses, farklı bir bilgi çıkmaktadır. İşte size şahıs şirketi hakkında merak ettiğiniz bütün bilgiler;

Şahıs Şirketi Nedir?

Şahıs şirketi birey olarak kurabileceğiniz kendinize ait işletmelere denir. Diğer bir bakışla, anonim şirketler ya da limited şirketlerden daha küçük olan işletmelere şahıs şirketi denir. Limited ve anonim şirketlere nazaran şahıs şirketi için yapılacak işlemler daha kolay ve hızlıdır.

Şahıs Şirketi Kurmanın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Anonim ve limited şirketlere nazaran kurulum süreci daha kısa ve basittir. Hazırlanması gereken evraklar az ve hazırlanması gayet kolaydır. Şahıs şirketini herhangi bir muhasebeci olmadan, kendinizde kurabilirsiniz.

Şahıs Şirketi Kurmanın Avantajları

Masraflar anonim ve limited şirketlere nazaran daha azdır.
Şahıs şirketini açması ve kapaması kolaydır.
Şahıs şirketi açmak için sermaye gerekmez.
Herhangi bir ortağa gerek duyulmadan bireysel olarak kurulabilir.
Muhasebe giderleri oldukça azdır.
Şahıs Şirketi Kurmanın Dezavantajları

Banka ve diğer resmi kuruluşların nezdinde Limited ve Anonim şirketlere nazaran daha az prestij sahibidir.
Şahıs Şirketi Kurmak İçin Gerekenler

Şahıs şirketi kurmaya karar verdiğinizde, dilerseniz direk muhasebeciyle anlaşarak, muhasebecinin işlemleri halletmesini sağlayabilirsiniz. Eğer kendiniz yapmak muhasebeciye ek para ödemek istemiyorsanız, biraz koşturmanız gerekecek diyebiliriz.

Şahıs Şirketi Kurmak İçin Gerekli Evraklar

Noterden imza sirküleri
Kimlik fotokopisi
Mali Müşavir ya da Muhasebecinize vereceğiniz vekaletname ( eğer kendiniz yapacaksanız gerekmiyor )
İkametgâh Senedi (Resimli)
Açacağınız iş yeri kiralık ise kira sözleşmesi( Mülk sahibi siz iseniz tapu fotokopisi )
Şahıs Şirketi Kurma Maliyeti

Evet, buraya kadar olan kısımlar evrak ve koşturma kısımlarıydı. Buraya kadar, şahıs şirketi nasıl kurulur, şahıs firması nedir, şahıs şirketi kurmak için gerekenleri öğrendik. Geldik asıl konumuz olan şahıs şirketi kurma maliyetinin detaylarına.

Şahıs şirketi kurma maliyeti 2016 itibariyle ortalama olarak 1250 ila 2000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Bu değişkenlikte sizin açacağınız şahıs şirketine bağlı olarak artıp düşebiliyor. Yazar kasa kullanımınız, ruhsat almanız ya da ticaret odası kaydı yaptırmanız bu toplam fiyatın azalıp, alçalmasına sebep oluyor.

Genel olarak ele alırsak bu yazımızda sizlere;

Şahıs şirketi nasıl kurulur, şahıs şirketi kurmak 2016, şahıs şirketi nedir, şahıs şirketi kurma maliyeti 2016, şahıs firması kurmak için gerekenler başlıklarını ele aldık. Umarız sizlere faydalı olabilmişizdir.

Limited şirket kuruluşu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız diğer yazımızı okuyabilirsiniz.

Kaynak: http://www.metedenetim.com/sahis-sirketi-nasil-kurulur-kurma-maliyeti-gerekli-evraklar/
 

Ergk

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Nisan 2016
Mesajlar
4
Reaction score
0
E-ticaret sitesi için bu şart mı?
 

mhmmtozclk

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Mart 2016
Mesajlar
4
Reaction score
0
benim e ticaret sitesi için tr domain alıp o kelime de üst sırada yer alan siteleri banlamak gibi bir isteğim var mesela çanta satıyorum ben domain http://www.ucuztoptancanta.net bu . ucuz çanta yazınca ilk sırada çıkan site yi tr domaini alıp banlayabilir miyim
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst