İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Win98 ve İnternet Sorunu

C

cambaz

Misafir
Win98 kullanııcısıyım;
Kısa bir süre önce ADSL kullanmaya başladım, fakat internete girerken bazı problemler yaşıyorum.
1-Bağlantı kurulduktan birkaç dakika sonra sistem kilitleniyor. Yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Bu durum beni oldukça rahatsız etti. Bende internet Explorer (Explorer 6) yerine nestcapei kurdum onda sorunsuz çalışıyor fakat. Ben Explorer kullanmak istiyorum.
Şimdi problem explorerdamı yoksa win 98 in kendisindemi, bunun için hangi Service Pack ı yüklemem gerekir yada ne yapmalıyım görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

2-ADSL Modemle internete bağlanırken modemle gelen sürücüleri ve programı nı kurdum. Program kurulduktan sonra diap-up bağlantı gibi çevirmeli bağdaştıırıııcı oluşturdu. Orda kullanıcı adı ve şifresini girdikten sonra bağlanıyor. Her seferinde bu ekrandan bağlanmak(kullanıcı adı ve şifresi ekranı) zorundamıııyım. Bilgisayarım açılır açılmaz otomatik olarak bağlanmasını istiyorum kablonetteki gibi . Böyle manuel olarak bağlanmak normal mi diğer modemlerde böyle mi .
Modem : SpeedCom+ Series ADSL USB Modem.

bedavaonline

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
re:

bende zoom 4.0 adsl modem var ve bilgisayar açıldıktan sonra hemen bağlanıyor.Sanıyorum setup ayarlarında şifre sormayı iptal eden bir bölüm vardır.(Elindeki kullanım klavuzunda bununla ilgili bir bölüm vardır)

Gerekli service pack'leri yüklemek için, başlattan windows Update'e tıkla.Site senin işletim sistemini algılayacak ve gerekli güncelleştirmeleri sana gösterecektir.Buradan explorer için gerekli yamalarıda yükleyebilirsin.

Modemin bir donanım çakışmasına da sebep olmuş olabilir,
Driver'lar tam yüklenmemiş olabilir.

Ayrıca güncelleme kontrolu için modem üretici firmanın web sitesinide ziyaret edip, yeni bir driver olup olmadığına bakmalısın.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5