İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Windows Server 2003

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Server 2003 kullanıyorum. Her siteme bir domain tanımlamak istiyorum.

wwwroot un içinde klasör olarak yapıyorum ama database ya da başka adres belirtirken sorun yaşıyorum. Mesela database yolu gösterirken ../ kullanamıyorum. Hata veriyor script. bunun yerine / koyup en alt dizine iniyorum.

istediğim şey / koyduğumda kendi sitesinin el alt dizinine insin. Domain tanımlama ile yapılacak sanırım ama uğraştım 2 site aynı anda açılmıyor öyle oluncada.

Yardımlarınızı bekliyorum :)

M

mcanli

Misafir
Bu iş biraz karışık olabilir ama anladığım kadarı ile www.trextra.vdz gibi olmayan bir domaini sisteminde çalıştırmak istiyorsun. Öyle mi?

M

mcanli

Misafir
Eğer öyle ise önce sistemine;

1 - Microsoft Loopback bağdaştırıcısını tanımlaman,
2 - DNS Server kurulumunu yapman,
3 - Domainleri DNS Server içerisinde 127.0.0.1 adresine göre tanımlaman gerekmekte.

4 - Loopback bağdaştırıcının ağ ayarlarını da (DNS ayarlarını); sisteminde kurulu olan dns serverın ayarlarına buna göre yapman lazım.

Karışık bir işlem gibi görünsede yıllar önce Windows 2000 server dahilinde bu adımları yaparak kendime ait saçma sapan domainleri kullanıyordum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5