İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

windows server'da kullanıcıyı nasıl görürüm ?

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
başlık pek alakalı olmadı gerçi..sorunum şu :

windows server'da birkaç site cpu ya da ram'i fazla kullanıyor.php tabanlı olduğundan doğal olarak da server yavaşlıyor :)
bu siteleri nasıl tespit edebilirim ?

sistem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
server eliin altındamı ? yoksa remote ile mi gormek istiyon nasıl yani.
ISAPI olarakmı php windows kullanıyorsun bir suru etken var hangisi
varsayalım .

performans monitorunden görmen gerek (yonetimsel araçlarda.)

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Administrative Tools - Performance bölümünden baktığımda sadece % kaç kullanılıyor vs gözüküyor sanırım.Domain user'lar ne kadar kullandığını görebilir miyim acaba ?

x7even

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
soyle diyim kardes sana windows görev yöneticisine gir ordan işlemlere sonra altta işlemi sonlandır butonunun yanında tüm kulllanıcıların işlemlerini göster diye bir yazı olmasi lazim basina tik koyarsan actiğin userları ve ne kadar cpu kullandıklarını gorebilirsin

baslat - calistir - taskmgr - enter --- gorev yoneticisi :)

sistem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
SLiM_BoY' Alıntı:
Administrative Tools - Performance bölümünden baktığımda sadece % kaç kullanılıyor vs gözüküyor sanırım.Domain user'lar ne kadar kullandığını görebilir miyim acaba ?

performans --- > sistem monütörü --> Ekle(+) ----> web Hizmeti seçin --- > altında en fazla ların hepsini seç yada enfazla ISAPI isteğini ---> sağinda web sitelerini görüceksin şüphelendiğini yada Tüm Örenekleri seçerek hepsini inceleyebilirsin . ---- Ekle -- Kapat

daha sonra istersen grafik olarak gör istesen + nın yanıdaki ne tıklayıp Text olarak incele

bu kadar .
kim daha çok kasıyor server i fikrin olur..diye düşünüyorum. genelde php de veritabanı baglantısını windows ta yapan sitelerde (sonsuz döngüye giriyor işlemci zıplıyor tabiki) bu tür kilitlenmelerde oluyor ne hikmetse ben çözemedim sebebini ama muhtemelen yanlış yapılan sorgulardan php.ini dan. time out u da ayarladım yine kesmiyor bir sure sonra durması lazım herhangi bir hata oldugunda . en iyisi win ile php kullanmamak :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5