İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Windows Xp kapanma sorunu

A

Anonymous

Misafir
Merhabalar

windows xp'de shutdown dediğimde AT pclerde dediği gibi şimdi bilgisayarınızı kapatabilirsiniz diyor yani kendi otomatik kapatmıyon donanım aygıtlarından gizli aygıtları göster dediğimde acpcı disable edilmiş olduğunu görüyorum bunu etkinleştirince bu sefer kapat dediğimde restart ediyor.

A

Anonymous

Misafir
selam
1 . olarak sistem özellikleri- gelişmiş sekmesinden - başlangıç ve kurtarma - ayarlar- sistem hatası-otomotik olarak yeniden başlatın içini boşaltalım.

2. bir şık ise ACpcı yı güvenli kipte enable et. Makineyi yeniden başlat.

kolay gelsin.

A

Anonymous

Misafir
Yardımın için teşekkür ederim granit bunu bugün denicem sonucu yarın yazarım

A

Anonymous

Misafir
Merhaba granit dediğin gibi ;

1 . olarak sistem özellikleri- gelişmiş sekmesinden - başlangıç ve kurtarma - ayarlar- sistem hatası-otomotik olarak yeniden başlatın içini boşalttım

2. bir şık ise sistem özellikleri - donanım - aygıt yöneticisi - gizli aygıtları göster dedikten sonra NT APM/eski arabirim düğümü'nü güvenli kipte enable ettim. Makineyi yeniden başlattım fakat yine olmadı shutdown ettiğimde restart ediyor.

yardımcı olursan sevinirim

kolay gelsin.

A

Anonymous

Misafir
Tekrar selam,
Xp yi yeniden kurmak gibi bir lüksün varsa;
Kurulumun başlarında SCS bağdaştırıcılarının kurulumu için "F6 ya basınız" ibaresi geçer.
Tam bu noktada "F5" e basıyoruz. Karşımıza standart bilgisayarların bir listesi çıkar. Buradan standart PC yi seçiyoruz.(Bu yöntem WİN 2000 için, ama sanırım XP de de aynı)

Yok bu yöntemi beğenmediyseniz:
Aygıt yöneticisi- bilgisayar-ACPI tek işl. bil.-fare sağ(özellikler)- driver(sürücü sekmesi)
Sürücü güncelleştirmesi-ileri-listeden yada belirtilen(gelişmiş).. seçeneği- Arama yüklenecek sürücüyü ben seçeçeğim- ileri- standart pc-ileri uyarılardan sonra sistem yeniden başlatılmalı.. Bu sırada tekrar donanım algılaması çalışacaktır. Masaüstünü tekrar gördüğünde Aygıtlar bir çok interrupta dağıtılmış olacaktır.

Bu işlemlerden önce mutlaka önemli dosyaların bir yedeğini almalısın. Sistemin tekrar açılmama riski bile var. Bu durumda ilk seçeneği uygulaman gerekecektir. Aşağıya XP nin yardım dosyalarından aldığım bölümü copy ediyorum. Bilgi için fena değil.
işin zor kolay gelsin.
----------------------------
ACPI genel bakış
Gelişmiş Yapılandırma ve Güç Arabirimi (ACPI), sistem kartının esnek ve genişletilebilir donanım arabirimini tanımlayan özel şartları olmayan bir tanımlamadır. Yazılım tasarımcıları bu tanımlamayı, donanım, işletim sistemi ve uygulama yazılımını içeren bilgisayar sistemine güç yönetimi özellikleri eklemek için kullanır. Yapılan bu eklemeler Windows'un, hangi uygulamaların etkin olduğunu ve hangilerinin bilgisayar alt sistemleri ve çevre birimlerinin güç yönetimi kaynaklarını aldığını saptamasını sağlar.
ACPI, taşınabilir, masaüstü ve sunucu bilgisayar ve çevre birimlerini kapsayan geniş bir aralıkta, işletim sisteminin güç yönetimini yönlendirmesini sağlar.
ACPI, sistem üreticilerine klavyedeki bir tuşa dokunmakla başlayan bilgisayarların teslimini sağlayan OnNow sanayi girişiminin kuruluşudur.
ACPI tasarımı, Windows'da güç yönetimi ve Tak ve Çalıştır özelliklerinden tam olarak yararlanabilmek için gereklidir. Bilgisayarınızın ACPI uyumlu olup olmadığından emin değilseniz, üretici belgelerine bakın. ACPI'dan faydalanan güç ayarlarını değiştirmek için, Denetim Masası'ndaki Güç Seçenekleri'ni kullanın.
Windows Kurulumu sırasında ACPI, ancak Kurulum destek güç yönetimi sırasında tüm bileşenler varsa yüklenir. Bazı bileşenler, özellikle eski bileşenler güç yönetimini desteklemez ve Gelişmiş Güç Yönetimi (APM) ile hatalı davranış gösterebilir veya ACPI yüklenmesini engelleyebilir. Bu bileşenlere örnek olarak Endüstri Standart Mimarisi (ISA) bileşenleri ve güncelliğini yitirmiş olan BIOS---(BIOS GÜNCELLEMESİ GEREKEBİLİR... TABİ SİZİN MAKİNE HAKKINDA BİLGİMİZ YOK) verilebilir

A

Anonymous

Misafir
Merhaba Granit yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim bu dediklerini denicem inşllh işe yarar. Bu arada mainboard Asus P2L97 66 Mh, işlemci ise P-II 350 ama mainboard desteklemediği için işlemci 262 gözüküyor bunların konuyla ilgisi varmı pek bilmiyorum ama belki çözüme biraz yardımcı olabilir diye düşündüm..

Kolay Gelsin...

A

Anonymous

Misafir
Selam Granit

Şu an için Xpyi yeniden kuramam onun için ikinci seçeneği denicektim ama zaten Aygıt Yöneticisi-Bilgisayar-Standatrd Pc olarak gözüküyor başka bir çözüm yolu varmı acaba bunun senide biraz sıktım sanırım ama başka bi yol gösterirsen çok sevinirim

Yardımların için teşekkürler...

A

Anonymous

Misafir
Sanırım Donanımın desteklemiyor. XP de benzer ve farklı sorunlar çıkabiliyor. Şimdilik manuel olarak kapatmaya devam. Bunun bir sakıncası yok. Bunun için Regeditten ekstra işlemler yapılabilir. Hatta yeni bir kısayol oluşturularak bilgisayarın bu sorguyu atlatarak direk olarak kapanması sağlanabilir.Ama XP için kendi adıma biraz daha zaman var.. Kısaca benden bu kadar. : )
Herhangi bir gelişme olursa buraya yazarım.

Selamlar Sevgiler..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5