Tekrar selam,
Xp yi yeniden kurmak gibi bir lüksün varsa;
Kurulumun başlarında SCS bağdaştırıcılarının kurulumu için "F6 ya basınız" ibaresi geçer.
Tam bu noktada "F5" e basıyoruz. Karşımıza standart bilgisayarların bir listesi çıkar. Buradan standart PC yi seçiyoruz.(Bu yöntem WİN 2000 için, ama sanırım XP de de aynı)
Yok bu yöntemi beğenmediyseniz:
Aygıt yöneticisi- bilgisayar-ACPI tek işl. bil.-fare sağ(özellikler)- driver(sürücü sekmesi)
Sürücü güncelleştirmesi-ileri-listeden yada belirtilen(gelişmiş).. seçeneği- Arama yüklenecek sürücüyü ben seçeçeğim- ileri- standart pc-ileri uyarılardan sonra sistem yeniden başlatılmalı.. Bu sırada tekrar donanım algılaması çalışacaktır. Masaüstünü tekrar gördüğünde Aygıtlar bir çok interrupta dağıtılmış olacaktır.
Bu işlemlerden önce mutlaka önemli dosyaların bir yedeğini almalısın. Sistemin tekrar açılmama riski bile var. Bu durumda ilk seçeneği uygulaman gerekecektir. Aşağıya XP nin yardım dosyalarından aldığım bölümü copy ediyorum. Bilgi için fena değil.
işin zor kolay gelsin.
----------------------------
ACPI genel bakış
Gelişmiş Yapılandırma ve Güç Arabirimi (ACPI), sistem kartının esnek ve genişletilebilir donanım arabirimini tanımlayan özel şartları olmayan bir tanımlamadır. Yazılım tasarımcıları bu tanımlamayı, donanım, işletim sistemi ve uygulama yazılımını içeren bilgisayar sistemine güç yönetimi özellikleri eklemek için kullanır. Yapılan bu eklemeler Windows'un, hangi uygulamaların etkin olduğunu ve hangilerinin bilgisayar alt sistemleri ve çevre birimlerinin güç yönetimi kaynaklarını aldığını saptamasını sağlar.
ACPI, taşınabilir, masaüstü ve sunucu bilgisayar ve çevre birimlerini kapsayan geniş bir aralıkta, işletim sisteminin güç yönetimini yönlendirmesini sağlar.
ACPI, sistem üreticilerine klavyedeki bir tuşa dokunmakla başlayan bilgisayarların teslimini sağlayan OnNow sanayi girişiminin kuruluşudur.
ACPI tasarımı, Windows'da güç yönetimi ve Tak ve Çalıştır özelliklerinden tam olarak yararlanabilmek için gereklidir. Bilgisayarınızın ACPI uyumlu olup olmadığından emin değilseniz, üretici belgelerine bakın. ACPI'dan faydalanan güç ayarlarını değiştirmek için, Denetim Masası'ndaki Güç Seçenekleri'ni kullanın.
Windows Kurulumu sırasında ACPI, ancak Kurulum destek güç yönetimi sırasında tüm bileşenler varsa yüklenir. Bazı bileşenler, özellikle eski bileşenler güç yönetimini desteklemez ve Gelişmiş Güç Yönetimi (APM) ile hatalı davranış gösterebilir veya ACPI yüklenmesini engelleyebilir. Bu bileşenlere örnek olarak Endüstri Standart Mimarisi (ISA) bileşenleri ve güncelliğini yitirmiş olan BIOS---(BIOS GÜNCELLEMESİ GEREKEBİLİR... TABİ SİZİN MAKİNE HAKKINDA BİLGİMİZ YOK) verilebilir