Wordpress en önemli ücretsiz eklentiler listesi 2019

ServetBey

0
Onaylı Üye
Katılım
17 Aralık 2018
Mesajlar
159
Reaction score
38
Wordpress eklentileri 2019 yılında da site sahiplerinin en fazla tercih edecekleri araçlar olacak. Dünyanın en fazla kullanılan açık kaynak sistemi Wordpress eklentileri 2019 listemize göz atabilirsiniz. WordPress, size bir çok özellik sunsa da, her zaman daha fazla özelliğe ihtiyaç olacaktır.

Sadece WordPress eklenti sayfasında indirebileceğiniz 100 bine yakın ücretsiz eklenti var. Ayrıca ücretsiz olan eklentilerden daha fazla işlevsellik kazandıran birçok Premium eklenti de var. Premium eklentilerin ayrıca bir özelliği ise herhangi bir sorun olduğunda eklenti için destek alabiliyorsunuz.

Ücretsiz eklentilerde ekstra özellikler istiyorsanız destek ve yükseltmeler almak için ödeme yapmanız gerekecektir. Bu Ücretsiz ve Premium eklentiler WordPress kullanıcılarına web sitelerinde çok fazla güç ve esneklik kazandırır.

Bu eklentileri yüklemek yalnızca bir tıklama meselesi olduğundan, kullanıcıların kod yazmadan veya tek bir kod satırını değiştirmeden istedikleri özellikleri elde etmesini sağlar.

Yüklemeniz gereken eklentiler web sitenizin hangi kategoriye girdiğine, e-ticaret, blog sitesi, haber sitesi vb. Gibi özelliklere sahip olsada, hemen hemen tüm web sitelerine uygulanan belirli eklentiler vardır. Gereksinimlere göre uygun ve doğru eklentiyi almak, bir WordPress sitesinin çok fazla sayıda işlerini kolaylaştırabilir.

Bu yüzden, WordPress web sitenizde en azından bazıları olmasa bile, sahip olmanız gereken eklentilerden size bir ücretsiz ve premium özelliklere sahip rehber oluşturdum.

Jetpack (JetPack eklentisi ne işe yarar)
jetpack-wordpress.jpg

JetPack, WordPress şirketinin arkasında bulunan bir yazılım ekibinin çalışmasıdır. Bu eklenti, belirli bir özellik için değil, adından anlaşılacağı gibi, WordPress web siteniz için bir grup özellik ile gelir.

Eklentiyi kurdukdan sonra eklenti web sitenizin korunması, SEO, görünüm, büyüme ve daha fazlasını sağlayacaktır. Eklenti Trafik ve SEO araçları güvenlik yedekleme hizmetleri, içerik oluşturma vb. gibi özellikler sağlar.

Jetpack ücretsiz bir eklentidir ve wordpress panelinden eklentiler sayfasından indirebilirsiniz. Site istatistiklerini görüntüleme yapar ve web siteniz için hızlandırma, saldırı koruması, sosyal ağlara otomatik paylaşım gibi temel özellikler sağlar.

Ayrıca otomatik yedekleme, güvenlik taraması, spam filtreleme, video barındırma, blogdan para kazanma, SEO araçları için özellikler içerir.

Jetpack, bir sürü başka eklentiler kurmak yerine, herşeyi tekbir pakette toplayan ve özellikleri ücretsiz sunan bir All in One eklentisidir.

Akismet Anti-Spam (Akismet Anti-Spam eklentisi ne işe yarar)
Akismet Anti-Spam.jpg

Akismet Anti-Spam WordPress şirketinin yazılımcıları tarafından geliştirilen ve en çok indirilen eklentilerden bir tanesidir. Akismet Anti-Sapm, WordPress kurulumuyla hali hazırda gelen eklentilerden biridir. Eklentinin temel işlevi, WordPress yazılarınızın yorumlarına gönderilen Spam yorumları engeller.

Tüm yorumları hızlı ve otomatik şekilde kontrol eder ve spam yorumları filtreler. Akismet Anti-Spam kişisel bloglar için ücretsizdir ancak ticari ve ticari kazanç siteleri için gelişmiş güvenlik çözümü sunan ücretli özellikleri vardır.

BackupBuddy (BackupBuddy eklentisi ne işe yarar)
BackupBuddy.png

BackupBuddy, WordPress web siteniz için bir yedekleme özelliği sunar. Web sitenizde birşeyler ters giderse, verilerinizi kaybetmeyi göze alamassınız. Yazılım hatası veya sitenizi barındıran hosting sunucular saldırıya uğraması veya çökmesi gibi durumlarda tüm verilerinizi önceden yedekleyebilirsiniz.

BackupBuddy, güvenilir bir yedekleme sistemiyle web sitenizi güvenli hale getirmenize yardımcı olacak birinci sınıf bir eklentidir. BackupBuddy, tüm WordPress dosyarlarınızı, medya dosyalarınızı, temelar ve eklentileriniz için bir yedek oluşturur.

Google XML SiteMaps (Google XML SiteMaps eklentisi ne işe yarar)
Google XML SiteMaps.png

Google XML Sitemaps, ekletiler sayfasından ücretsiz olarak indirebileceğiniz ücretsiz bir eklentidir. Yükleyip ve etkinleştirdikden sonra, eklenti otomatik olarak web siteniz için otomatik olarak Google, Yahoo, Bing gibi, arama motorları tarafından indexlemeyi kolaylaştıracak bir site haritası oluşturacaktır.

Eklenti WordPress ile oluşturulan sayfaların yanı sıra özel URL’leri de destekler, yeni bir gönderi oluşturduğunuzda tüm büyük arama motorlarına bildirir.

Yoast SEO (Yoast SEO eklentisi ne işe yarar)
Yoast SEO.png

Yoast SEO eklentisi sizin için SEO ayarlarını gerçekten kolay bir hale getirir. Web sitenizde SEO dostu bir içerik oluşturmak için her anlamda size bir yol gösterir. Eklenti size yeni yazılarınızda SEO ön izlemesi ve sayfalarınızın arama sonuçlarında nasıl görüneceğini gösterir.

Yoast SEO ile XML site haritası oluşturmak için başka bir eklenti aramak zorunda kalmazsınız, bu işlemi sizin için otomatik olarak halleder. Premium özelliklerinin bazıları, içeriğinize anahtar kelimeler, otomatik dahili bağlantı önerileri, sayfanızın sosyal medya hesaplarınız için paylaşma özelliklerini yönetmek için bir ön izleme sunar.

WP Smush (WP Smush eklentisi ne işe yarar)
WP Smush.png

Resimler bir web sitesi içeriğinin kaçınılmaz bir parçasıdır. Resim görüntüleri olmayan bir web sitesi çok düz ve sıkıcı olurdu. Web sitelerindeki resimler, kullanıcıların dikkatini çeker ve kullanıcı katılımını artırır. Sonuçta bir resim binlerce kelimeye bedeldir. Ama malesef web sitenizdeki resimler siteninizin hızını olumsuz bir şekilde etkiler.

Wp Smush, web sitenizdeki resimleri manuel veya otomatik olarak optimize etminizi sağlar. Eklenti sayesinde resimlerinizin görüntü kalitesini kaybetmeden yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz resimlerin boyutunu düşürür.

Shortcodes Ultimate (Shortcodes Ultimate eklentisi ne işe yarar)
Shortcodes Ultimate.jpg

WordPress web sitenizin tasarımını ve işlevselliğini genişletmek için yerleşik özel kodlara sahip bir eklentidir. Shortcodes Ultimate eklentisi sayesinde yazı editöründe, metin widget’larında ve şablon dosyalarında kullanılabilecek görsel ve fonksiyonel kısa kod şablonlarına ulaşabilirsiniz.

Eklenti sayesinde sekmeler, butonlar, kutular vb. gibi birçok özelliğe sahip olabilirsiniz ücretsiz ve bütün WordPress temasında çalışabilir.

Broken Link Checker (Broken Link Checker eklentisi ne işe yarar)
Broken Link Checker.png

Web sitenizdeki kırık linkler sitenizin SEO’su için kötü bir durumdur. Broken Link Checker, web siteniz kırık linkler için aktif olarak izler ve kırık linkleri tespit edip bulur ve sizi bilgilendirir.

Broken Link Checker ayrıca resimlerinizdeki çalışmayan linkleride kontrol eder.
 

Ekli dosyalar

  • jetpack-page-image.png
    jetpack-page-image.png
    51.2 KB · Görüntüleme: 147

teknosayfam

0
Onaylı Üye
Katılım
22 Eylül 2017
Mesajlar
404
Reaction score
86
Konum
Kahramanmaraş
Bu değerli paylaşımını için teşekkür ederim. Wordpress siteleri için öncelikle kod kullanılması tavsiye ediliyor. Eğer kod kullanılmayacak ise bu eklentiler süper oluyor.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara Cicisex Porno
Üst