İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

WordPress kurulumu sonrası yapılması gerekenler

MustafaYildiz

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
16 Haziran 2013
Mesajlar
1,250
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Ugrak blogunun bu günkü konusu olarak dünyada yaygın bir şekilde kullanılan wordpress’in kurulumundan sonra yapılması gereken işlemleri elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım umarım işinize yarar arkadaşlar.
Kalıcı bağlantılar ayarlarının yapılması
Sitemizi açtık cpanel yada ftp aracılığı ile wordpress’imizi kurduktan sonra ilk olarak kalıcı bağlantı ayarlarımızı yapmamız sitemizin link yapısının değerini arttıracak bir faktör ve ilerisi için en önemli adımdır. Kendi sitemde kullandığım kalıcı bağlantı ayarını resim olarak sizlerle paylaşmak istiyorum.

kalicibaglanti.jpg


kalıcı bağlantı ayarları
Kalıcı bağlantı ayarlarımızı arama motorları botlarının daha rahat okuyabilmeleri için wordpress admin panelden Ayarlar > Kalıcı bağlantılar > Özel yapı yolunu izlememiz gerekmektedir. /%postname% yada /%postname%.html yazmanız siteniz yada blogunuz açısından bir artı puan getirecektir.
Sayfanızın genel ayarlarını yapın
Ayarlar sekmesinden genel ayarlar kısımında siteniz için bir slogan ve başlık seçmeyi unutmayın. Sayfanızın sloganında en çok önem verdiğiniz anahtar kelimenizi geçirmek sitenize artı bir puan kazandıracaktır. Gene ayni sayfa üzerinde saat,tarih,üye olup olunamayacağı ayarlarını da yapmanız gerekli bu ayarlar size kalmış .
Sayfanızın okuma ayarları
Okuma ayarlarınız da aslında pek bir ayar yapmanıza gerek yok fakat gösterilecek en fazla blog yazısı sayınızı 5 ten fazla ayarlamamanız gerektiği kanısındayım zira benim blogum’da bu sayı 3 tür.
Sayfanızın tartışma ayaları
Tartışma ayarları blogunuza gelecek yorumlar bloguzu yoruma açıp kapatmak gibi birçok ayar bulunuyor buradaki ayarların seoya bir artısı yada eksisi olmadığı için tek tek okuyup kendinize göre ayarlamanızda fayda görüyorum.
Sayfanız için tema seçimi
Sayfanız için tema seçimi yapmak gerekenlerin arasında bana göre en zor olanı temanın seoya uygun olması gerekli kullanıcıları sıkmaması gerekli hızlı bir tema olması gerekli v.b. eğer ücretli yada ücretsiz bir tema seçecekseniz bu temayı kullanan insanlar ile iletişime geçerek temanın olumlu ve olumsuz yönlerini kullan kişiden daha iyi kimse bilemez.
Sayfanız için Seo eklentisi kurumu
Sayfanız için bir adet seo eklentisi kurmanız yeterlidir ayni işlevi gören birden çok eklenti kurmanız sitenizin yavaş açılmasına ve eklentilerin birbirleri ile çakışmasına neden olacaktır. Benim kendi kişisel görüşüm All in One Seo eklentisidir. Bu eklentinin kullanımı için detaylı bir yazıyı ilerleyen günlerde paylaşmayı düşünüyorum ama internette bir çok kaynak mevcut.
Site haritası oluşturmak
Bunun için bir eklenti mevcut kurulumu ve kullanımı basit bir eklenti. “Google XML Sitemaps” bu eklentiyi kurduktan sonra eklentiyi sitenize göre uyarlamak yeterli olacaktır pek değiştireceğiniz bir alan zaten bulunmamakta.
Akismet (spam yorum ) engelleyici eklentiyi aktifleştirin
Akismet eklentisi bana göre bir sitenin can damarıdır benim pek çok insan ( kötü niyetli insanlar diyelim biz buna ) programlar yardımı ile sitenize spam yorumlar yollamaktadırlar işte tamda bu noktada akismet eklentisinin gücünü görüyoruz akismet eklentisi sizin sitenize gelen spam yorumların neredeyse tamamını engelliyor ve tek tıklama ile bu spam yorumları silmenize olanak sağlıyor spam yorumlar çok can sıkıcı bir durum.
Sitenizi webmaster tools’a ekleyin
Sitenizi google webmaster tools a ekletin ve site mapınızı tanıtın. Site haritası oluşturmak hakkında yazdığım kısımda zaten eklenti ile bu işin yapılabileceğini söylemiştim fakat hiç bir arama motoru sitenizi kurar kurmaz gelip site haritanıza bakmaz biz bunu el ile google web master tools’a girip gösteriyoruz ve arama motoru botlarına yol göstermiş oluyoruz. Yazılarınızı yazıp yayınlamaya başladıktan sonra etkisini sizde fark edeceksiniz.
Site içi seo çalışmanıza önem verin
Yeni siteler için site içi seo dış seodan çok daha etkilidir. Yazacağınız yazılarda önem verdiğiniz kelimenin altını çizerek yada kelimeyi koyulaştırarak anahtar kelimeleriniz üzerinde çalışmalar yapmak bu süreçte çok önemlidir. Anahtar kelimelerinize uygun makaleler yazmak ve bu makaleleri birbirine bağlamak yeni siteler için iç seonun en önemli adımıdır.
Biraz uzun bir yazı oldu arkadaşlar farkındayım ama yazıyı elimden geldiğince kısa ve anlaşılır bir biçimde sadeleştirmeye çalıştım. Umarım yeni bir blog kuracak arkadaşların kafalarındaki bir kaç soruya yanıt olmuşumdur.
Bu yazı ugrak blogu yazarı Eray Uluslu tarafından yazılmıştır. Yazının bir kısmı yada tamamı ve kullanılan görsellerin kaynak belirtilmeden kullanılması yasaktır.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst