Arkadaşlar bugün sizlere Xfn kodlarından bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz üzere Google algoritmasını değişip Caffeine isimli yeni algoritmasıyla gündeme gelmişti. Bu algoritmada özgünlük daha bi ön plana çıktı. Bunun yanı sıra bazı yöntemlerde daha önemli noktalara geldi bunlardan biride Xfn.
Xfn nedir diye sorarsanız, mesela link değişimi yapıyorsunuz. Dışarıya link vericeksiniz. İşte bunu yaptığınız sırada Xfn kullanarak googleyi daha net bir şekilde bilgilendirmiş ve gözüne girmiş olursunuz.
WordPresste bağlantılara link eklerken bu sistem zaten mevcut. Xfn kodlarını aşağıda vericem. Link eklerken Xfn kodunu şu taglar arasına eklemeniz gerekiyor; rel=kod şeklinde..
Tabi bunu yaparken sitenin arkadaşınızamı, sizin bir diğer sitenizmi veya dostunuzamı ait olduğunu googleye söyleyerek gözüne giriyorsunuz. Yeni algoritma ile birlikte bu sistem yeni seo yöntemi olarak görülmeye başlandı.
Sizde deneyin. Yararını göreceğinize eminim. Buyrun kodlar;
Siteler Arası İlişkilere Göre XFN Kodları
Kimlik Yapısına Göre Kullanımlar
Diğer internet adresim : me
Arkadaşlık İlişkilerine Göre Kullanımlar
İlişki : contact
Tanıdık : acquaintance
Arkadaş : friend
Fiziki Duruma Göre Kullanım
Arkadaş : met
Mesleki İlişkilere Göre Kullanımlar
İş arkadaşı : co-worker
Okul arkadaşı : colleague
Coğrafi Konumlara Göre Kullanımlar
Aynı yerden : co-resident
Komşu : neighbor
Aile Arası İlişkilerde Kullanımlar
Çocuk : child
Akraba : kin
Ebeveyn : parent
Kardeş : sibling
Eş : spouse
Romantik İlişkilerde Kullanımlar
İlham verici : muse
Tutkulu : crush
Flört edilen : date
Sevgili : sweetheart
Üstte belirttim fakat tekrar belirtmek istiyorum, bu kodlar rel=buraya tagları arasına eklenir. Uygulayan arkadaşlar yararını görücektir.
Orjinal Link: http://imsory.com/xfn-site-iliski-seysi
Xfn nedir diye sorarsanız, mesela link değişimi yapıyorsunuz. Dışarıya link vericeksiniz. İşte bunu yaptığınız sırada Xfn kullanarak googleyi daha net bir şekilde bilgilendirmiş ve gözüne girmiş olursunuz.
WordPresste bağlantılara link eklerken bu sistem zaten mevcut. Xfn kodlarını aşağıda vericem. Link eklerken Xfn kodunu şu taglar arasına eklemeniz gerekiyor; rel=kod şeklinde..
Tabi bunu yaparken sitenin arkadaşınızamı, sizin bir diğer sitenizmi veya dostunuzamı ait olduğunu googleye söyleyerek gözüne giriyorsunuz. Yeni algoritma ile birlikte bu sistem yeni seo yöntemi olarak görülmeye başlandı.
Sizde deneyin. Yararını göreceğinize eminim. Buyrun kodlar;
Siteler Arası İlişkilere Göre XFN Kodları
Kimlik Yapısına Göre Kullanımlar
Diğer internet adresim : me
Arkadaşlık İlişkilerine Göre Kullanımlar
İlişki : contact
Tanıdık : acquaintance
Arkadaş : friend
Fiziki Duruma Göre Kullanım
Arkadaş : met
Mesleki İlişkilere Göre Kullanımlar
İş arkadaşı : co-worker
Okul arkadaşı : colleague
Coğrafi Konumlara Göre Kullanımlar
Aynı yerden : co-resident
Komşu : neighbor
Aile Arası İlişkilerde Kullanımlar
Çocuk : child
Akraba : kin
Ebeveyn : parent
Kardeş : sibling
Eş : spouse
Romantik İlişkilerde Kullanımlar
İlham verici : muse
Tutkulu : crush
Flört edilen : date
Sevgili : sweetheart
Üstte belirttim fakat tekrar belirtmek istiyorum, bu kodlar rel=buraya tagları arasına eklenir. Uygulayan arkadaşlar yararını görücektir.
Orjinal Link: http://imsory.com/xfn-site-iliski-seysi