Microsoft tarafından Nisan ayında kapatılan Windows Xp şuan bile yaygın bir şekilde kullanılıyor ve Microsoft bunun üzerine en az 2 yıl daha kapatılmayacağını açıkladı.
Microsoft bu güne kadar en başarılı olan işletim sistemi Windows Xpdir. Xp Nisan ayında resmi olarak Microsoft tarafından güncellemeleri kapatılmıştı, kapatılmasına rağmen dünyada bir çok kullanıcının en sevdiği ve kullandığı işletim sistemi hala Windows Xpdir. Microsoft güncelleme ve güvenlik yamalarını yayınlamayı bıraktığı işletim sisteminin olabilecek güvenlik açıklarını Microsoftun kendi güvenlik firmaları ve başka firmalar tarafından gündeme getirilmişti. Ama gündeme getirilmiş olsa bile yinede kullanıcıların büyük çoğunluğu Windows Xpyi kullanmayı bırakmadılar.
Araştırma şirketi olan Net Applications tarafından yapılan yeni araştırmaya göre, Temmuz ayında yapılan araştırma dünya genelinde bilgisayarların yüzde 24′ünde hala Windows Xp kullanılıyor. İstatistikler göz önüne alındığında, Microsoftun yapılan tüm çabalarına rağmen iki yıl daha bizimle kalacağı belirtiliyor.
KAYNAK: http://teknolopi.com/windows-xp-iki-yil-daha-bizimle/