İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

XP Kullananlar MÜJDE !

Teknolopi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
windows-xp.jpg

Microsoft tarafından Nisan ayında kapatılan Windows Xp şuan bile yaygın bir şekilde kullanılıyor ve Microsoft bunun üzerine en az 2 yıl daha kapatılmayacağını açıkladı.

Microsoft bu güne kadar en başarılı olan işletim sistemi Windows Xp’dir. Xp Nisan ayında resmi olarak Microsoft tarafından güncellemeleri kapatılmıştı, kapatılmasına rağmen dünyada bir çok kullanıcının en sevdiği ve kullandığı işletim sistemi hala Windows Xp’dir. Microsoft güncelleme ve güvenlik yamalarını yayınlamayı bıraktığı işletim sisteminin olabilecek güvenlik açıklarını Microsoft’un kendi güvenlik firmaları ve başka firmalar tarafından gündeme getirilmişti. Ama gündeme getirilmiş olsa bile yinede kullanıcıların büyük çoğunluğu Windows Xp’yi kullanmayı bırakmadılar.

Araştırma şirketi olan Net Applications tarafından yapılan yeni araştırmaya göre, Temmuz ayında yapılan araştırma dünya genelinde bilgisayarların yüzde 24′ünde hala Windows Xp kullanılıyor. İstatistikler göz önüne alındığında, Microsoft’un yapılan tüm çabalarına rağmen iki yıl daha bizimle kalacağı belirtiliyor.

KAYNAK: http://teknolopi.com/windows-xp-iki-yil-daha-bizimle/

Dereck

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu açıklamayı Microsoft mu yapmış yoksa Net Applications kendi araştırmaları neticesindemi bunu söylüyor ? Ben Microsoftun artık güncelleme çıkartacağını hiç sanmıyorum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.