İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yabancı İçeriğe Hit Sağlama

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Yeni bir guide ( rehber ) sitesi actım tamamen yabancı dil ama yabancı dille acılan sitelerin arama motorlarından hit almasını saglamak için verilecek teknikler varmı. Yabanci sitelere hit saglama konusunda cok cok bilgim yok.

Yardımcı olacak veya fikri olanların mesajlarını bekliyorum

1- Nasıl Bir Optimizasyon yapılmalı
2- Nasıl Sitelere eklenmeli ( varsa site adresi )
3- Yabancı siteye hit saglamanın en temel yapılamsı gereken kural ?

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
11
1) bi kere sayfa kodlaması utf-8 olmalı, seo çok sağlam olmalı: ör kategori site.com/saglik/ ise içerikte devamı olmalı site.com/saglik/rehber.html gibi
2) http://www.google.com.tr/search?q=i...avclient-ff&ie=UTF-8&rlz=1B3GGGL_trTR232TR233
firefox + autofill eklentisini kurup ayar verip başlıyosun tek tıkta dizinlere eklemeye.
3) Yabancı hit sağlama zordur, ziyaretçiyi sitede tutman gerekli.Eğer içeriğine güveniyorsan adwords felan kullan indexlendikten sonra.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
evet bu dedikleirni zaten yaptım ama bazı arkadaşalrın yazılarını okumuştum yabancı içeriğin türk içerikten daha kolay oldugunu söylemişti.

Eglence-Siteleri

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yabanci icerigin Türk icerikten daha zor oldugu kanisindayim.
Sebepler de,
bize ADSL yeni geldi , gelisiyor Dünyada coktan var.
Türkce konusan ve internette gezen tas catlasin attim 30 milyon insan, ingilizce konusan bu dilde arayan sanirim en azindan 1 milyar insan.
Hal bu olunca Türkce olarak 100 site bulabileceginiz site icin ingilizcede rahat bir 10 000 tane bulursunuz, bu da o kadar rakip demek.
Sitenizi yabanci dizinlere ekleyebileceginiz gibi digitalpoint gibi yabanci forumlarda link degisimi alisverisinde bulunabilir arkadasliklar kurabilirsiniz,
ve herseyden en önemlisi o dilde arama yapan insanlarin mantigini cözebilmek.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Yeni bir guide ( rehber ) sitesi actım tamamen yabancı dil ama yabancı dille acılan sitelerin arama motorlarından hit almasını saglamak için verilecek teknikler varmı. Yabanci sitelere hit saglama konusunda cok cok bilgim yok.

Yardımcı olacak veya fikri olanların mesajlarını bekliyorum

1- Nasıl Bir Optimizasyon yapılmalı
2- Nasıl Sitelere eklenmeli ( varsa site adresi )
3- Yabancı siteye hit saglamanın en temel yapılamsı gereken kural ?

advergaming olayı en iyi çözüm. değişik bir flash oyun ve içinde sitenin reklamı ve linki. en sağlam ve en uzun vadeli hiti sağlar. veya sitenin içeriğine uygun facebook applicationda site bilinirliliğini arttırır.

ResSam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yabanci icerigin Türk icerikten daha zor oldugu kanisindayim.
Sebepler de,
bize ADSL yeni geldi , gelisiyor Dünyada coktan var.
Türkce konusan ve internette gezen tas catlasin attim 30 milyon insan, ingilizce konusan bu dilde arayan sanirim en azindan 1 milyar insan.
Hal bu olunca Türkce olarak 100 site bulabileceginiz site icin ingilizcede rahat bir 10 000 tane bulursunuz, bu da o kadar rakip demek.
Sitenizi yabanci dizinlere ekleyebileceginiz gibi digitalpoint gibi yabanci forumlarda link degisimi alisverisinde bulunabilir arkadasliklar kurabilirsiniz,
ve herseyden en önemlisi o dilde arama yapan insanlarin mantigini cözebilmek.

evet öyle ama bizden günlük 1000 kişi "sağlık" diye arıyorsa yabancılarda günlük 100000 kişi "health" diye arıyor :) 1000 kişiden 100 hiti kapan bir insan aynı yöntemle 100 000 kişiden sanırım 1000 hiti kapar. ( tabi sadece varsayım )

Eglence-Siteleri

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet öyle ama bizden günlük 1000 kişi "sağlık" diye arıyorsa yabancılarda günlük 100000 kişi "health" diye arıyor :) 1000 kişiden 100 hiti kapan bir insan aynı yöntemle 100 000 kişiden sanırım 1000 hiti kapar. ( tabi sadece varsayım )

Varsayimina ben bir varsayim daha ekleyeyim,
bizde 100 000 kisi saglik ariyorsa zaten cogu büyük ihtimalle spam sitelere denk geldigi icin bir iki sayfa ilerliyordur.

Yabanci sitelerde bu biraz daha zordur cünkü spam sitelerin üstte tutunmasi zor, genelde özgün icerikli siteleri bulursunuz üstte. (Genelde diyorum, her zaman olmayabilir veya kisa süreligine spamler üste cikabilir)
Ve basta da dedigim gibi özgün iceriginiz varsa yaparsiniz ama cok kolay degil.
Bir de hedef mühim, ha ing 100 hit bana yeter derseniz ona göre optimize edersiniz. Ha travel kelimesinde ilk 5 e girecegim derseniz simdiden kolay gele.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.