İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

yabancı içerik

xxxx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
daha önce konular içinde konuışulmuş olabilir forumu bayağı taradım..

ben şunu soracağım sitelere özgün yabancı içerik eklemek için mesela türkçe bir makale alıp diğer elimize sözlük alıp çeviri mi yapıcağız? yoksa edebiyat sınavında türkiyenin doğal güzellikleri konulu kompozisyon yazdığımızı mı düşüneceğiz:)

eğer türkçe makale çerisi ise öneriniz nereler?

herkese teşekkürler

ZIPPKIN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
ben bu konuda iki kişi ile ayrı ayrı anlaştım ikisi de fos çıktı, 2 aydır bir sayfa bile teslim edemediler. en güzeli Türkçe kaynaklardan kendin araştırıp yeni bi makale oluşturup bunun ingilizceye çevirtmek

xxxx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
burdada şöyle bir problem olabilir belki türkçe bir makaleyi çevirdiğimizde eğer o makalenin çevrilmişi varsa yine kopya içerik olacak herhalde( veya şöyle sorayım) kopya içerik olması için bire bir aynı mı olması lazım?

F

fatihhk

Misafir
evet kopya içerik olması için cümlelerin yerleşimin vs. birebir aynı olması lazım:)
sayfalarınızın kopyası olup olmadığına:
http://copyscape.com/
adresinden bakabilirsiniz.

xxxx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu copyscape de ....copyscape yazılı banner lar var işte çalmayın kopyalamyın gibi bunun bir yararı varmı?korkutmaktan başka:)

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Türkçeden ingilizceye çevirmek yerine direk ingilizce kitaplar satın alıp kitabı aynen bilgisayarda yazmak ya da txt şeklinde scan edip webe atmak daha mantıklı geliyor.

Ama hukuksal olarak bir sorun oluşturur mu oluşturmaz mı baya düşünülmesi gereken bir mevzu. Yazarının ölmüş olduğu bir kitap bulursanız işinize yarar mı bilemiyorum :)

E

echo

Misafir
hakanizm' Alıntı:
Türkçeden ingilizceye çevirmek yerine direk ingilizce kitaplar satın alıp kitabı aynen bilgisayarda yazmak ya da txt şeklinde scan edip webe atmak daha mantıklı geliyor.

Ama hukuksal olarak bir sorun oluşturur mu oluşturmaz mı baya düşünülmesi gereken bir mevzu. Yazarının ölmüş olduğu bir kitap bulursanız işinize yarar mı bilemiyorum :)

txt şeklinde nasıl scan edilir bu konu hakkında bilginiz varmı?

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Benim böyle birşeye daha önce ihtiyacım hiç olmadığı için bilmiyorum. Fakat "OCR" scan olarak geçiyor diye hatırlıyorum.

Not : Birçok arkadaşım adsense dışında farklı amaçlarda txt scan yapmışlardı.

xxxx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu kitap olayı adamo süründürür gibime geliyor..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.