İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yahoo’nun kara günü !

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Dünyanın en büyük internet şirketlerinden Yahoo’da kara gün..

Yahoo'nun hayal kırıklığı yaratan kazanç raporunun ardından şirketin hisseleri de dibe vurdu ve tarihinin en kötü gününü yaşadı.

ABD borsalarındaki yükselişe rağmen Yahoo hisseleri dün yüzde 22'lik düşüşle piyasa değerinin yaklaşık dörtte birini bir günde yitirdi. Şirketin piyasa değeri dünkü kayıpla birlikte 10 milyar dolar geriledi.

Salı gününü 25.20 dolardan kapayan Yahoo, dün ise 7.04 dolar değer kaybetti.

Yahoo'daki düşüşün temelinde şirketin açıkladığı olumsuz rapor ve yeni ürünlerin gecikmesi ile birlikte analistlerin hisse ratingini ve kar tahminlerini düşürmesi yatıyor.

Yahoo'daki düşüş internet arama motorlarında yer alan reklamlardaki düşüş konusunu tekrar gündeme taşıdı. Bazı analistler söz konusu sitelerdeki reklamcılık işinin yavaşlayabileceğine işaret ederken, sadece Google diğerlerinden ayrı tutuluyor. Google'ın ikinci çeyrekte hedeflediği rakamlara ulaşması ve gelirlerinin de önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 73 artması bekleniyor.

Dün Yahoo hisseleri yüzde 22 değer yitirirken, Google'daki düşüş yüzde 1'de kaldı.

kaynak : CNN Türk

yakında bu yahoo.com google almassa şaşırmayın adamalr cok kötü durumda..

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Şöyle borsada aynı kategorideki firmalar azda olsa birbirlerini etkiliyorlar.Onun için yahoo düşmesi doğru orantılı olarak google birazcık etkilemiş.Yahoo böyle tepe taklak olmasına sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum çünkü böyle düşmek demek yahoo dan yakında yeni projeler gelicek demektir.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
KraListe' Alıntı:
Şöyle borsada aynı kategorideki firmalar azda olsa birbirlerini etkiliyorlar.Onun için yahoo düşmesi doğru orantılı olarak google birazcık etkilemiş.Yahoo böyle tepe taklak olmasına sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum çünkü böyle düşmek demek yahoo dan yakında yeni projeler gelicek demektir.

ama projeler özelliğini kaybedecek ama.. yanai ne kadar kısa sürede cıkarsa o kadar iyi bak ads olayına türkiyeye gireyimmi girmiyeyim diye düşünürken mynet.com girdi türkiyede bu işe..

CyberTurk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
yahoo nun finansal gücüyle google bir değil...

online reklam pazarı düşecekse bu yahoo yu bitirebilir ama google bu gücüyle başka pazara yönelip örneğin yazılıma yönelip yine kendini kurtarır

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Yahoo kazancı bu aralar ne kadar düşse de, adamlar Alexa'ya göre dünyanın en çok görüntülenen web sitesi. Onlar bulur yolunu :)

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
kazaç saglamayan ziyaretci bir işe yaramaz unutma sitene 100,000 kişi girse sitene hiçbir ürünleri satın almasa reklamlara tıklamassa bir analamı varmı dünyanın en cok ziyaret edilen sitesi..

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Permission' Alıntı:
kazaç saglamayan ziyaretci bir işe yaramaz unutma sitene 100,000 kişi girse sitene hiçbir ürünleri satın almasa reklamlara tıklamassa bir analamı varmı dünyanın en cok ziyaret edilen sitesi..

100,000 tekil hitli site ver, bak nasıl kazanıyorum ;)

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
the_alorak' Alıntı:
Harcaması da oluyor ama??

Ya düşün bir kere, harcamasımı daha çok olur yoksa gelirimi, tabi kategoriside önemli sitenin ama, o kadar hitle ben dünya kadar para kazanırım.

Neyse, yanlış yazarım falan, kafam iyide :)

Zagor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Deneme amaçlı spesifik 10 kelime seçip; Google ve Yahoo'da aratma yaptım. Gördüğüm kadarıyla; yahoo, google'a göre daha fazla reklam görüntüledi. Hata google'da bazı kelimelerde hiç reklam veren çıkmazken, Yahoo 2 sayfa reklam görüntüledi.

Bu şunu gösterir mi;
YPN'ne daha mı çok reklam veriliyor? Eğer öyleyse reklam işi çok karlı denmesine rağmen niçin Yahoo mali açıdan zor durumda. Uzun yıllardır yahoo mail kullanıcısı olduğum için olsa gerek, yahoo'nun bu durumda olduğunu duyduğuma üzüldüm.

Belki de bu durum yüzünden, diğer ülkeleride (mesela Türkiye'yi) YPN programına katmaya hız verirler...

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Googleda alakasız kelimelere de reklam veren var Yahooda belirli kelimelere çok olabilir.. Ama bilemem de tabi.. Bilgili birisi yorum yapsın..

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
işşte google nin kazaandıgı nokta sınırlama koymuyor her kelimeye vermelerine izin var parayı vuruyor ama yaho ve msn cok fitreleme kullanıyor reklam veren için o yüzden her kitle müşteriye ulaşması zor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5