İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yardım Eder misiniz?

mb.js

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Şimdi Başlıktada Açıklamayı tam yapamamamın sebebi tam bir açıklaması olmaması şimdi benim xxx.com diye bir sitem var bir index.php olcak index.php?id=asdf olursa yyy.com sitemde yyy.com/asdf ye yönlencek böyle bir şeyin kodu nasıl olur?

tepki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
65
ya hani ben yardım edeyim dedim ama
açık söyliyim dediginden hiç birşey anlamadım zaten kendin söylemişssin tam bir açıklaması yok diye
yönetimden ricam konu geyikhaneye taşınsın
:)
şaka bir yana gerçekten ne anlatmak istedigini anlamadım muhtemelen o bakan 200 kişide anlamadı :)

tepki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
65
ben anladım galiba arkadaş index.php dosyasınının içine bir yönlendirme kodu koyup süre bazını 1 olarak ayarlarsan direk index.php dosyasından istedigin yere yönlenir
ne dedim ben ya benim bu dedigimi anlayan varmı acaba meraklardayım :D :D:D:D:D:p:p

tepki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
65
Kod:
<html>
<head>
<title>Sayfa Yönelendirme</title> 
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-9">
<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="[COLOR="Red"]istedigin süryi yaz tavsiye 1[/COLOR]; URL=[COLOR="Red"]site adı [/COLOR]">
</head>

<body>
böyle bişey galiba arkadaşın istedigi şey emin degilim ama

mb.js

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Kod:
<html>
<head>
<title>Sayfa Yönelendirme</title> 
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-9">
<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="[COLOR="Red"]istedigin süryi yaz tavsiye 1[/COLOR]; URL=[COLOR="Red"]site adı [/COLOR]">
</head>

<body>
böyle bişey galiba arkadaşın istedigi şey emin degilim ama

biyle bir şey ama ordaki site adını index.php?id=site adı buna girince ordaki siteadına yönlencek...

edit:
Ya bakın şimdi benim şş.tk :D xn--ngaa.tk yani öyle bir sitem var burdaki siteye girince www.xxx.com daki siteye yönlencek eğer xn--ngaa.tk/asdf girersem www.xxx.com/asdf ye yönlencek bundan bahsediyorum...

mb.js

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
yapmayın ya açıkça anlatmaya çalıştım... siteme girince htaccess le site.com/index.php?id=adsf yerine site.com/adsf olcak bu adsf ye girince site2.com/adsf ye yönlencek...

mb.js

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
ya yine anlatamadım galiba bakın anlayınca cidden çok kolay sitenin index.php?id= yi htaccess la gizlicem. Sonra site.com 'a girince site2.com a gitcek site.com/index.php?id=asdf > site.com/asdf oldu ya bu asdf site2.com/asdf ye yönlencek... Umarım Anlaşılmıştır...

silverking

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
iyi günler mustafa arkadaşım istediğini doğru anladıysam işin PHP kısmı şöyle;

Kod:
<?php
//gelen id alıyoruz
$id=$_GET["id"];
//kişinin browser'a yazdığı adres yada giriş yaptığı adres.
$gelen="http://".$_SERVER['HTTP_HOST']."".$_SERVER['REQUEST_URI']."";
//$gelen değişkeninde "index.php?id=" varmı diye kontrol ediyoruz.
if ( strstr($gelen,"index.php?id=")):
//ve en son işlem site.com/(değişkendeki veri) şeklinde atıyoruz bkz:site.com/3523432
@header("Location: $id/");
endif;
?>

bu kod işin yarıcağını sanıyorum ama id değişkenini güvenlik için filtrelemeni tavsiye ederim ben pek fazla ne yapıcağını bilmediğim için o kısma karışmadım.

buda istersen htaccess kodu.

Kod:
Options +FollowSymlinks
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteBase /
RewriteRule ^(.*) index.php?id=$1 [L,NC]

tekrar iyi çalışmalar kolay gelsin :)

mb.js

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
sonunda!!!!! Allah Senden Razı Olsun Silver King Edit: Silver King İndex çalıştıda htaccess de sorun çıktı localda açtım localhost/index.php?id=asdf diyince www.xxx.com/asdf ye gidiyor (@header bölümünüde değiştirdimde...) ama localhost/asdf yazınca göndermiyor siteye...

silverking

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
önemli değil kardeşim hayır duan yeterli :) takıldığın bir yer olrusa çekinmeden söyleyebilirsin yardım ederim.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.