Bu konu hakkında bir çok yazı yazdım,ama bu son olacak herhalde ,1 sene aradan sonra tekrar bu işlerle ilgilenmeye başladım ben başlayalı tam 4 sene oldu o zaman spedia ve cj'yi kullanarak başladım,ama şu anda spedia ödemiyor cj ise tr. kapalı,spedia çekleri citibank'tan gönderiyor ve marmara bölg. bir çok şubesi var. ist-bursa vs. gibi yerdeysniz şubelerden bozdurabilirdiniz,eğer başka şehirde bulunuyorsanız akbank'tan komisyonsuz diğer bankalarda ise %5-12 arası komisyonla bozdurabilirdiniz, Cj'ye gelirsek çeklerini wells Fargo Bank'la gönderiyor ve tr. şubesi yok,gene akbankta bozdurabilirsiniz.Ben 3 sene bunlarla çalıştım spedia'dan hala alacağm var ama ödemiyor cj' ise kapanmadan ödemelerimi yaptı,o zaman bu işlerle ilgilenen insan yok sayılırdı ve her ikisindende 10 larca alt üyem vardı ve kısa zamanda çok kazandım, ama bu işlerde para kazanmak için şu anada belirli bir zamana ihtiyaç var,dikkat edeceğiniz nokta,sponsor sitelri bir çok yabancı forumda hakkındaki açıklamaları inceleyin,daha sonra üye olun ve kısa zamanda doldurmanın yollarını arayın ödeme yapıp yapmadığı veya güvenilirliği konusunda 3 ay kadar bir zaman gerekli,bu işten gerçekten para kazanmanız için ing. bir site şart,güzel tasarımı ve içeriği olmalı,bir kere kazanmaya başladınızmı gerisi gelir,eğer dial-up veya internette bağlanıyorsanız email okuyarak para kazananız zor,emaille para kazanmanız için önce sitenizde ayrı bir sayfa yapın ve örn:8 tan email sitesine üye olduysanız hepsini tablolar kullanarak alt alata yazın tabii özelliklerini,ödeme limitivs. sonra bunu yab. sitelere reklam verin kısa zamanda bir çok alt üye toplayarak kazancınızı kısa zamanda alabilirsiniz,ama internetten para kazanma konusuna fazla eğilmeyin,yni çok umut bağlamayın,kulağından tutun,örn: benim işim var ama akşamları internette surf yaparken vs. bu işlerle de ilgileniyorum ,benim hoşuma gidiyor,kaancıma gelirse,şu anda 3-4 ay oldu başlayalı 3-4 email istesinden payout ve sitemdeki egold başşlığıyla bulunan tüm tılakaanardan payout aldım,bunu haricinde kitapyurdunu 2 ay kadar kullandım 50 kadar kazndım,şu anda siteyi ing çevirmek ve tasarımıylailg. ondan sonra reklamları verip rahatıma bakmayı düşünüyorum,üye olduğunuz bir sitede 20 den fazla yab. alt üyeniz varsa korkmanıza gerek yok,kısa zamanda ödemelerinizi alırsınız,5-6 ay sıkı bir çalışma sonucunda normal bir kazanç elde edbilirsiniz,iyi bir web bilg. sahipseniz ptc,ppc search vs. gibi siteler yapabilir reklam alabilir,veya yaptığınız bir sitenin yabancı hiti çok iyiys reklam konusunda zorluk çekmeyeceğimiz kesin,ama şu anda bir çok sponsor site modern dillerle hazırlanmış iyi içerikli siteler sponsor oluyor,umarım arkadaşım biraz olsun sorularına cevap verebildim,zaten bunlar bütün forumda da yaan şeyler sana kolay gelsin