İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

yardım

ibrahimkoknar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
bende motorola v008 telefon var. telsimin ayda 5 milyona internetinden yararlanmak istiyorum. telefonu bilgisayara nasıl kuracağım. bağlantısı nasıl?
yardımcı olacak var mı?

OguzKaganAslan

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
merhaba ibrahim... öncelikle telefon ile bilgisayar arasında veri iletişimini sağlayacak bir kablo alman gerekiyor... eğer telefonunun gprs özelliği varsa telsimi arayıp gprs e açılmasını isteyeceksin... bu arada hattının konturlu değil faturalı olması gerekir... sonra telefonu bilgisayarına modem olarak tanıtacaksın... bu şekilde internete telsim gprs üzerinden bağlanabilirsin... ancak maximum download hızın 2.6 falan olacaktır... yani telefon bağlantısının yarısı falan... ben gprs kullandım ancak memnun değildim... tabii ucuz olması dolayısıyla tercih ediyorsan orası ayrı...

F

funcitytr

Misafir
Merhaba ;
Oguz arkadaşımız konuyu açıklamış ama bende biryazayım dedim. Ne de olsa Telsim CepShop umuz var .)
Şimdi ilk başta telefonunu bilgisayara tanıtman gerekiyor. Telefonunun kablosunu taktıktan sonra bilgisayara modem olarak tanıtıyorsun. Fakat telefonun motorola olduğu için bu iş biraz zahmetli olabiliyor. Çünkü bilgisayar bazen motorola telefonlarla çakışıyor ve makinayı arasıra kitleye biliyor. Bu durum sadece motorolanın bazı telefonlarında yaşanmaktadır. (Ör : T-720i)
Şİmdi de işin telsim ile olan kısmına gelelim. Herhangi bir telsim shop a giderek faturalı hattımın gprs özelliğini açtırmak istiyorum diyorsun. Faturanın ilk ayına gelecek olan ücreti 15 milyondur. 10 milyon kurulum 5 milyon da aylık sabit gprs ücreti. daha sonraki aylar sadece 5 milyon gelecektir. Başvurunu yaptıktan sonra 30 dk veya 1 saat içerisinde gprs bağlantın yapılmış olacaktır.
Daha sonra telefonuna telsim gprs ayarlarını yüklemek gerekmektedir. Bu ayarları telsimin sitesinden bulabilirsin veya wap tan bulabilirsin. Hatırladığım kadarıyla mesaj yolu ile de yüklenebiliyordu gprs ayarları veya bir arkadaşının telefonundan geçirebilirsin ayarlarını oda olmadı gittiğin telsim shopta sana bu ayarları yapacaklardır.

Bundan sonra senin yapacağın bir işlem yoktur. Artık rahatlıkla internete girebilirsin. Wapta sınırsız dolaşabilirsin.

Not : Eğer telefonunun cdsi elinde yoksa modeksan.com.tr den temin edebilirsin programı.

Başka bir sorun olursa iletebilirsin...

EDA İLETİŞİM TELSİM CEPSHOP
Kenan Evren Bul. Birsen Dikici apt altı.
Adana / TURKEY
http://www.edailetisim.com (Şu an yapım aşamasında)

AS-TEL TELSİM CEPCENTER
Detaylı bilgi ve adres için ;
http://www.as-tel.com.tr

Hepinize iyi çalışmalar ! Forumumuza bekleriz.
http://www.funcity-tr.com/forum/forum/default.asp

T

turk40com

Misafir
Telsim GPRS bir işe yaramıyor. Ben hattımı iptal ettirdim. Buna rağmen 4 ay fatura yolladılar. ÇOk arıza bir durum

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5