İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yardıma ihtiyacım var.

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Selamlar ,

Hostingforumlari.net için yeni bir firma kayıt dizini kodluyorum. Yani forum içerisine entegre hostbul tarzı bir sistem.

Bu sistemde firmanın profilini ziyaret ettiğimiz zaman orada firma hakkında bilgiler ve fimaya yapılan yorumların sayısını gösteriyor. Bu hazır sistemler mysqli kullanıyor sizlerde biliyorsunuz ama benim kodum ile bir uyuşmazlık oldu ve ne yapacağımı şaşırdım.

Aşağıda bulunan kod ile bir firmaya yapılan olumsuz yorumları listeletmeye çalışıyorum , kodda sorun yok çalışıyor ama mybb ye entegre ettiğim zaman ;

Fatal error: Call to a member function simple_select() on a non-object in /home/hosting/public_html/inc/class_templates.php on line 83
hatasını alıyorum.

Kodlarım ;

PHP:
$olumsuzkac=mysql_query("select firmaid from firmayorum where yorumturu='1'");
$kacolumsuz=mysql_num_rows($olumsuzkac);

mybb nin hata verdiği class_templates.php dosyasında ki hata veren 83. satırdaki kodlar ;

PHP:
$query = $db->simple_select("templates", "template", "title='".$db->escape_string($title)."' AND sid IN ('-2','-1','".$theme['templateset']."')", array('order_by' => 'sid', 'order_dir' => 'DESC', 'limit' => 1));

sizlerde anlarsınız ki mybb nin kodlarında değişiklik yapmak istemem. o yüzden sizce kendi kodlarımı nasıl düzenlemeliyim de mybb de sorunsuz çalışsın?

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Yardıma gerek kalmadı.... Yorumları çeken php dosyamı bir template olarak mybb ye ekledim ve o template dosyasınıda globals.php dosyasında tanıttım. globali herhangi bir templateye ekleyebiliyorum artık. İşlemler çok uzun olduğu için nasıl becerdiğimi buradan yazmıyorum , benzer bir sorun ile karşılaşan olursa bana pm atması yeterli.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.