İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yardımcı olabilecek var mı?

HitcH

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Arkadaşlar merhaba,
Dogumgununkutluolsun.com sitesinin sahibiyim. Belki sistemi bilenler vardır. Sisteme herhangi bir gün için sipariş veriyorsunuz, yönetici panelinden bu siparişi onaylarsam o gün cron çalışıyor ve sitenin anasayfasında müşterinin seçtiği tasarım ve doğum günü notu yer alıyor.

Ancak bazı sunucularda script hata veriyor. Sipariş tamamlanınca, siparişimi onaylıyorum yazısına tıklandığında, gerekli alanların tümünün boş bırakıldığı uyarısını alıyorum. Oysa tüm alanları dolduruyorum. Bunun yanı sıra, script alanların boş bırakıldığı uyarısı vermesine rağmen, hemen altta doldurduğum alanlardaki verileri de gösteriyor.

Yani ekran çıktısı şöyle oluyor :

hizmet sözleşmesini okudum ve kabul ediyorum. siparişimi onaylıyorum.
(siparişi onaylıyorum'a basmazsanız, siparişiniz kayıt edilmeyecektir!)
sipariş formunuzda bazı hatalar bulundu:
lütfen tarih seçiniz.
sipariş verenin adı yazılmalıdır.
sipariş verenin soyadı yazılmalıdır.
sipariş verenin e-posta adresi yazılmalıdır.
sipariş verenin telefon numarası yazılmalıdır.
hediye edilenin adı yazılmalıdır.
hediye edilenin soyadı yazılmalıdır.
hediye edilenin e-posta adresi yazılmalıdır.
lütfen tasarım seçiniz.
lütfen doğum günü notu yazınız.
lütfen yazı tipi seçiniz.
lütfen yazı boyutu seçiniz.
lütfen yazı rengi seçiniz.
lütfen ödeme türü seçiniz.

tarih seçimi:
seçilen tarih: 18.11.2009
ekstra:

kişisel bilgiler:
sipariş verenin
adı: edsaad
soyadı: dsadada
cinsiyeti: bay
e-posta adresi: [email protected]
telefon: 3243242
hediye edilenin
adı: sdadad
soyadı: dsadada
cinsiyeti: bayan
e-posta adresi: [email protected]

tasarım seçimi:
tasarım numarası: 39

özelleştirme:
yayınlanacak yazı: deneme senekfdasda iğsdaiidasçdasl sdşlsaşdais sadşliasdloapiad.şaşüşdaçsdai dsiaşldğiasldaçdialdağ daisşdaiğpdağdşiaç.da
yazı tipi: Tahoma
yazı boyutu: 18
yazı rengi: #FF0000

posta seçenekleri:
e-posta gönderme: evet

ödeme:
ödenecek tutar: 20 YTL
ödeme şekli: banka havalesi / eft

Bazen yazı alanlarına kısa kısa, kafadan sallama yazılar yazdığımda sipariş normal olarak tamamlanabiliyor. Scriptin yazarı Elmasgunes. Kendisi de şu anda sanırım askerde ve yardımcı olamıyor. Kendisine bu problemin nedenini sorduğumda,

-Muhtemelen sunucuda parse_str, rawurldecode veya base64_decode kapatılmıştır. O yüzden çalışmıyordur. Bunların açık olması lazım. php.ini içerisinden kısıtlama yapılmamış olması lazım.

demişti.

Ancak bu fonksiyonlar engellenmemiş, hatta bu fonksiyonlar php.ini dosyasında geçmiyor bile. Ben bu sorunu ücretli ya da ücretsiz çözerim diyen arkadaş varsa, yardımcı olabilirse çok sevinirim. Scriptin ilgili dosyaları tarafınıza gönderilecektir.

Script bazı sunucularda çalışırken, bazı sunucularda çalışmıyor bu arada. Sanırım fonksiyonlarla ilgili bir durum, ancak ben çözemedim.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Kolay gelsin.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.