İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yeni açılan siteler için

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba, bugün bir internet şirketindeydim kendi projem için anlaşmya gitmiştim, ve kişiler pek çok bilgiliydi isim vermiyecem yalnızca bir bilgiyi paylaşcam...
Bizler yeni açtıgımız sitelere hemen gidip pr5, pr6 sitelerden link alıyoruz degilmi? İşde burda hata ediyoruz nasıl derseniz;
Google artık mantıksal olarak diyormuşki: yeni açılan bir siteye neden pr5 , pr6 link versin? bencede dogru. Eee napacaz yeni açtıgımız site için ufak pr1, pr2 , pr3 böyle yerden aşırı link almadan devam edin max 2 ay sonra kademe kademe pr yüksek siteden link alın tabii ki karşılıksız link almanız gerekli sonra neden sandbox, neden banlandık demiyelim... Umarım işinize yarar bu bilgi.

edit: konu'yu yanlış yere açmış olabilirim bilmiyorum, yanlış yerse lütfen uygun yere taşınabilinir.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Demekki onlar çok bilmiyormuş, sen kaliteli bir iş yaptın ve bunu piyasaya duyurdun, e internet alemide duydu kaliteli siteler süper bir iş çıkarılmış işte burada buyrun bakın inceleyin dediğinde o site cezalandırılacakmı sanıyormuş onlar?
Sen pr5 diye spam üreten sayfalardan link aldığında elbette cezalandırılabilirsin bunda bir problem olmaz... Ben bugün site açayım Yahoo.com bana link versin suçlumu diyecek google beni? Alakası bile yok... Sadece link aldığınız yere dikkat edin yeter...

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Senin yeni açtıgın siteye birden bire kim pr6 link verir ne hızlı verecek? sandbox'a düşüyoruz bir çogumuz aşırı linkden sitelerimizi açıyoruz ve ya sandbox veya ban kaliteli siteyi 1 ay içinde kimse anlıyamaz kusura bakma. Google artık bu konularda uyandı.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
: ) peki sen öyle diyorsan öyledir.
Neden sence ben bugüne kadar hiç sitem sandboxa düştü diye başlık açmadım? Neyse ya...
İyi çalışmalar size.

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
osahin, eskiden böyle sorun yoktu, şuanda google yeni yeni uygulamalar çıkartıyor bunun için... eskisi gibi degil artık. Bir çogumuz ben'de dahil benzeri içerikler yapıyoruz, orjinal içerikli siteler az ve google'de link satışı pr artışı konusunda hassas oldu. Neyse ben duydugumu ve bana mantıklı geleni paylaştım.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Duydukların doğrudur ve zaten bilinen şeylerdir.
Yeni bir domainle alınan linkler sandbox sorunu yaratır.
Önce domaini eskitmeli daha sonra link alımına geçilmelidir.
Zamana dayalı olarak popülarite arttırılmalıdır.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
yeni sitelerin pr yüksek yerlerden link alamsı sandbox girme sebebi yeni bişi degilki bu %80 bilinmekte

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Ben bilgisayar satıyorum
1. Çok önem verdiğim bir müşterim geldi bana dediki, bak bu adam iyidir hoştur bununlada çalışabilirsin ben referans olunan müşteriye sizce nasıl davranırım?
2. Yine çok önem vermesemde çok bilgisayar sattığım fakat kişiliğinden ve çevresinden şüphe duyduğum bir müşterim birine referans oldu, 1. müşteri gibi aynı şekilde davranırmıyım sizce?

Google olayı herkesin bildiği kadar ne fazlası var ne eksiği, google nin yeni arayışlar içinde olduğunu uzun zamandır söylüyorum fakat bu söylediğin bana göre alakasız bir hurafe, çünkü o konu pagerank teknolojisine ters düşüyor zaten...

FrontPage

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
alakasız bir durum olmuş. eğer google bunu yapıyorsa çok hata yapıyor. Diyelimki benim tasarım firmamın sitesi pr6 ve 2 aydır üzerinde çalıştığım projeyi tuttum ana sayfaya koydum. site açılalı bir gün oldu. ne olacak şimdi? benim yeni proje sandboxmu? eğer google bunu yapıyosa bıraksın bu işi :)

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
alakasız bir durum olmuş. eğer google bunu yapıyorsa çok hata yapıyor. Diyelimki benim tasarım firmamın sitesi pr6 ve 2 aydır üzerinde çalıştığım projeyi tuttum ana sayfaya koydum. site açılalı bir gün oldu. ne olacak şimdi? benim yeni proje sandboxmu? eğer google bunu yapıyosa bıraksın bu işi :)

Katılıyorum sana.

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0

Aynen öyle... Sen kendi sitene kendini ekliyorsun işde diyorum ki artık google uyandı anlıyor kendi sitelerimizden verdigimizi veya satın aldıgımızı. Sen 1 gün için git pr6 sitene ekle, eee hani denirya sen degil bırakda el övsün seni. Sen kendin yapıyor kendin sitene ekliyorsun popüler degil ki siten? kendi kendini destekliyorsun.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Aynen öyle... Sen kendi sitene kendini ekliyorsun işde diyorum ki artık google uyandı anlıyor kendi sitelerimizden verdigimizi veya satın aldıgımızı. Sen 1 gün için git pr6 sitene ekle, eee hani denirya sen degil bırakda el övsün seni. Sen kendin yapıyor kendin sitene ekliyorsun popüler degil ki siten? kendi kendini destekliyorsun.

Backlink alırken neden hep başka iplerden almaya çalışıyoruzki? Bu değil konu, zaten aldığımız linkler hep farklı ip lerden hatta benim 10dan fazla reseller hesabım var sırf bu yüzden, boşa para harcamıyoruz : )
Bir sitenin açılış tarihini google bilemez senin siten ne zaman backlink almaya başlarsa o zaman indexler zaten... Ama sen pr1 - 2 - 3 den link alcam o zaman indexler diyorsan başka bir mesele... Yanılıyorsun bitanem gel dön bu yoldan : ) veyahut bize gerçekliğini ispatla :p

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Burada yanılgı şuradan kaynaklanıyor;

1- "Yeni site" kavramının içi; herembem kelimesi çok aranıyormuş herembem.blogspot.com siye bir blog açalım 2 youtube videosu atalım, 1 tane biyografi pasteleyip 3 tane de resim koyalım,

2- PR5-6'nın içi de; 3-4 tane alman pagerank sitesine kaydolalım, biraz da düşmüş PR'ı bol görününen hedecongress2004.org türü siteyle link değişimi yapalım link alalım.

Yeni site böyle yeni site, PR5-6 link böyle PR5-6 link olursa bu tabiatıyla bazı algolarda "çok zekisin sen ya" serzenişine neden olabilir. Ama unutmamalıyız ki internetin genel işleyişi bu değildir. SPAM'ı önlemek için tüm algoyu temelden buna göre düzenlemek pire için yorgan yakmak olur. Bugün yeni bir bakanlık kurulur sitesi açılır 40 farklı bakanlık(PR5-6 bazen 7) ve 100'lerce yerel idare sitelerinden çok kısa sürede link alır, sonuç ne olur hiçbirşey, site göklere çıkar, çünkü mesele orjinal içerik+otorite link karışımıdır, bu karışıma da eyvallah demeyecek algo zaten 3.ncü sınıf arama motorlarında bulunur, google'da bulunmaz

WebmasterEvi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sitemizi Google da Erken İndexletmek İçin PR5-PR6 Kaliteli Yerlerden Link Almak Lazım Bence...

ixus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bir de pr li aldığınız linkin, sitenizin temel konusu ile benzer konularda özgün içerikli olmasının çok faydası var

ByRON

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2

Kesinlikte katılıyorum. Eğer Böyle Bir Durum varsa Hersey Bosuna

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.