İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yeni Başlayanlar için Java

• Konbuyu başlatan Kamil Kahraman
  • Başlangıç tarihi
K

Kamil Kahraman

Misafir
Öncelikle Merhaba,

Bu dersimizde yeni başlayanlar için Java kaynak yardımı ve online ders açıklamalarını sizlere aktarmak istiyorum.

JAVA NEDİR,NE İŞE YARAR?

Üniversitede java öğrenirken, yabancı kaynaklardan programlama dillerini öğrenmeye çalışmanın ne kadar zor olduğunu bilirim. Bu yüzden ders verdiğim bir öğrencim, online yazılım dersi çalışırken yeterince Türkçe kaynağın olmadığını, var olanların ise yeterince açık ve anlaşılır olmadığından bahsetti.. Ben de aynı sıkıntıyı çektiğim için ilgilenenlere faydalı olabilmesi ümidiyle bu sayfayı hazırladım. Umarım Java 'yla var olan tüm sıkıntılarınızı giderir ;)

Java yazılımı online oyun oynamanızı, dünyanın dört bir yanındaki insanlarla sohbet etmenizi, konut kredinizin faizini hesaplamanızı, resimleri üç boyutlu olarak görüntülemenizi ve daha pek çok şey yapmanızı sağlar. Ayrıca, şirketlerin bilgi işlem sistemlerinin temeli olan intranet uygulamalarının ve diğer e-iş çözümlerinin de ayrılmaz bir parçasıdır.

Yazılım Geliştiriciler Java'yı Nereden ve Nasıl Öğrenebilir?

Günümüzde, üniversite ve yüksekokulların çoğunda Java platformu için programlama kursları düzenleniyor. Yazılım geliştiriciler ayrıca Sun'ın java.sun.com Web sitesini inceleyerek, Java teknolojisi konulu haber bültenlerine abone olarak, Java Eğitim Programlarına ve Yeni Başlayanlar İçin Java Programlama Merkezine katılarak ve Web ortamında, sanal ya da eğitmenler gözetimindeki kurslara yazılarak Java programlama becerilerini geliştirebilirler. Yazılımcılar ilk kodlarını oluştururken "hello world" komutuyla ilk satırlarını ekrana yazdırırlar. Bizler de ilk oluşturacağımız java kodu'muz "hello world" olacaktır.

PHP:
public class MerhabaDunya{ 
public static void main(String[] args) { 
System.out.println("Java Dünyasina ilk adımımı attım galiba..."); } 
public void Deneme() { 
System.out.println("Java Dünyam ..."); }
}

İşte bu kadar :))

Şimdi sıra tek tek açıklamaya geldi:

İlk satırımızda MerhabaDunya diyerek ilk class'mızı oluşturuyoruz, alacağımız çıktı bir cümle olacağı için argumantlarımızı String olarak tanımlıyoruz. Daha sonra sistemde neyin yazmasını istiyorsak o cümlemizi tırnak işareti içersinde yazıp "System.out.Println" adlı komutun içerisine yazdırıyoruz. Çalıştırdığımız takdirde ilk ekranda görülecek olan komut satırı, "Java dünyasına adımımı attim galiba" olan satır.. İkinci görülecek olan satır ise "Java Dünyam"..

Bir dahaki dersimizde diziler ve thread kavramını göreceğiz. Şimdilik hoşçakalın. ;)

mugow

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
guzel

Cok guzel bir anlatim olmus. Gerisi geliyor mu?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.