İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yeni bir projede SEO için tavsiyeleriniz.

gunaycaliskan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhabalar,
Arkadaşlar, büyük bir projemiz var, allahın izni ile start vermiş bulunuyoruz. Proje "Çiçek Satış-Sipariş Sistemi". Gerek proje, gerekse reklam için, kurumsal yatırım olarak ciddi bir bütçe var.
Sistem sıfırdan ".net" tabanlı kodlanacaktır. Gerekli anlaşmalar yapıldı ve proje iş planı/takvimi çıkartılıyor. ancak ben bu noktada tüm inisiyatifi yazılımcı/yüklenici firmaya bırakmak istemiyorum. Yani bu konuda bilgi edinip, kendime belli bir strteji belirleyip, işi yapan firmadan bu işlemleri yapmasını isteyeceğim. Sistem işleyiş olarak her ne kadar mükemmel olsada gözardı edemeceğimiz bir detay var; SEO.

Reklam için, yerel dergi ve gazeteler, ulusal radyo programcıları ile anlaşmalar yapıldı, Google/Adwords içinde gerekli bütçe planlaması yapıldı. Site için proje dökümanı oluşturulurken de, müşteriyi siteye bağlayacak, (en azından "İnternetten Çiçek Siparişi" konusunda aklına ilk gelecek site) olması noktasında profesyonel olarak danışmanlık hizmeti alındı.
Ancak ne varki sürekli surette dergi ve gazete, ististani olarakta Adwordse bağımlı kalınamaz. Bu noktada, sizlerden istediğim tavsiye şu;

Sıfırdan bir site oluşturuluyor ve bunun google aramalarında yukarılara kısa sürede çıkması için hangi zamanda hangi yönergeleri izlemem gerekir.

Ne zaman ve nere(ler)den backlink almalıyız. aldığımız backlinkleri ne sıklıkta artırmalıyız. (sandbox`a düşmemek için)
Google aramalarında çıkmasını istediğim kategorileri SEO`da nasıl kullanmalıyız. (anneler-gunu, sevgililer-gunu ..vs)

ve benim dile getiremediğim diğer detaylar...

Tavsiyeleriniz nelerdir arkadaşlar, ortalama 30 bin liralık bir bütçe ile bu işe giriyoruz, istediğim şey, site üzerindeki sirkülasyonun devamlılığını sağlamak. bu sirkülasynu elbette önemli gün ve haftalarda "alakalı kelimeler için" adwords yolu ile sağlayacağız, ancak bir şekildede zamana yayarak yukarılara tırmanmak istiyorum.

yardımda bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Herşeye bir bütçe ayrılabiliyor ancak "seo" gibi önemli bir konuya herhangi bir bütçe ayrılmıyor. :) Çok güzel.
Siz öncelikle yazılımınızı hazırlayan firma ile şu günlerde içli dışlı olun, istediklerinizi yaptırabilin öncelikle.
Size tavsiyem title, keywords ve description yapılarını otomatikleştirecek, link yapısını bilmem ne nokta aspx id bilmem kaç şeklinde değil, kelime ve açıklamaya göre düzenlenecek, rss ile geri besleme sağlanabilecek, site haritasını otomatik oluşturacak, robots.txt yi kontrol panelinden otomatik olarak oluşturabilecek, sayfa içerisinde "göster-gizle" şeklinde ürün bilgisine katkıda bulunacak ve yönetici tarafından eklenen yazıların olacağı bölümler, siteye giren ve sipariş verenlerin yorumları, sipariş vermeyenlerin site içeriğine katkı sağlayacabileceği bir sistem üzerine yoğunlaşmanızdır.

gunaycaliskan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Herşeye bir bütçe ayrılabiliyor ancak "seo" gibi önemli bir konuya herhangi bir bütçe ayrılmıyor. :) Çok güzel.
Siz öncelikle yazılımınızı hazırlayan firma ile şu günlerde içli dışlı olun, istediklerinizi yaptırabilin öncelikle.
Size tavsiyem title, keywords ve description yapılarını otomatikleştirecek, link yapısını bilmem ne nokta aspx id bilmem kaç şeklinde değil, kelime ve açıklamaya göre düzenlenecek, rss ile geri besleme sağlanabilecek, site haritasını otomatik oluşturacak, robots.txt yi kontrol panelinden otomatik olarak oluşturabilecek, sayfa içerisinde "göster-gizle" şeklinde ürün bilgisine katkıda bulunacak ve yönetici tarafından eklenen yazıların olacağı bölümler, siteye giren ve sipariş verenlerin yorumları, sipariş vermeyenlerin site içeriğine katkı sağlayacabileceği bir sistem üzerine yoğunlaşmanızdır.

hocam sen yazıyı tam okumamışsın sanırım :) burada fikrinize danıştığım konu SEO işini bütçe dışından beleşe getirmek değil. Sadece nasıl olması konusunda fikirerinize danışıp bilgi sahibi olmak istiyorum. Neticede yaptırdığımız bir iş hakkında bilgi sahibi olursak, işi yapan kişiye taleplerimizi daha rahat iletiriz.

Örneğin; bir buzdolap tamircisi evine gelip arızalı olan buzdolabını inceliyor, ve servise gitmesi gerekiyor deyip alıp götürüyor. Geri getirip şurası arızalı idi orasını yaptım deyip hizmet bedeli alıyor... kim açıpta bunu kontrol ediyor doğrumu yapılmış, yanlışmı yapılmış yada gerçekten öyle bir arıza varmıymış diye? :)

işte benim amacımda bu, buzdolabını tanımak istiyorum -ki servisciye taleplerimi bilinçli olarak iletebileyim. yararlı bilgileriniz için teşekkür ederim. :)

gunaycaliskan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
seo ile alakalı değil fakat direk yapacağınız iş ile alakalı olacağı için şu olayı paylaşmak istedim, çeşitli konularda fikir verebilir:

http://www.siberkultur.com/?q=300-milyon-dolarlik-buton

Teşekkürler, faydalı bir bilgi oldu. ilk mesajda belirttiğim üzere, sitenin genel grafik tasarımı, css ve modüler yerleşimer, uzman kişilerden profesyonel hizmet alınarak yapıldı. sizin incelememi istediğiniz o hikayedeki gibi tüm detayları ele aldık...
Giriyoruz bir işe, allah(c.c.) utandırmaz inşallah.

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
http://www.dmoz.org/World/Türkçe/Alışveriş/Çiçek/

sitenizi buraya ekletmeyi deneyin. daha sonra burda ekli olan ciddi rakiplerinizden linkler almaya çalışın (mümkünse en az 6 aylık veya 1 er yıllık linkler)
şöyle bir çizelge belirleyebilirsiniz
ilk ay 0
ikinci ay 2 rakipten
üçüncü ay +2 rakipten
dördüncü ay +3 rakipten
beşinci ay +3 rakipten

gibi. tabi bir ayda alırken de bir günde 3 kez şeklinde değil :)

arkadaşlık sitelerine eklenti yaptırtabilirsiniz örneğin bir üyenin bir üyeye çiçek siparişini kolayca verdirmesini sağlayabilirsiniz.

facebook reklamlarını deneyebilirsiniz.

link yapısı gibi birçok konuda aslında fikirleriniz yerinde. herkes benzer yorumlar getirecektir. site.com/sevgililer-gunu/ gibi

ek olarak, rakiplerinizin seo yapılarını inceleyin. seo dışında sitelerindeki zayıf noktalarını bulup kendi sitenizde bunu nasıl avantaja çevirebileceğinizi araştırabilirsiniz

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Merhabalar,
Arkadaşlar, büyük bir projemiz var, allahın izni ile start vermiş bulunuyoruz. Proje "Çiçek Satış-Sipariş Sistemi". Gerek proje, gerekse reklam için, kurumsal yatırım olarak ciddi bir bütçe var.
Sistem sıfırdan ".net" tabanlı kodlanacaktır. Gerekli anlaşmalar yapıldı ve proje iş planı/takvimi çıkartılıyor. ancak ben bu noktada tüm inisiyatifi yazılımcı/yüklenici firmaya bırakmak istemiyorum. Yani bu konuda bilgi edinip, kendime belli bir strteji belirleyip, işi yapan firmadan bu işlemleri yapmasını isteyeceğim. Sistem işleyiş olarak her ne kadar mükemmel olsada gözardı edemeceğimiz bir detay var; SEO.

Reklam için, yerel dergi ve gazeteler, ulusal radyo programcıları ile anlaşmalar yapıldı, Google/Adwords içinde gerekli bütçe planlaması yapıldı. Site için proje dökümanı oluşturulurken de, müşteriyi siteye bağlayacak, (en azından "İnternetten Çiçek Siparişi" konusunda aklına ilk gelecek site) olması noktasında profesyonel olarak danışmanlık hizmeti alındı.
Ancak ne varki sürekli surette dergi ve gazete, ististani olarakta Adwordse bağımlı kalınamaz. Bu noktada, sizlerden istediğim tavsiye şu;

Sıfırdan bir site oluşturuluyor ve bunun google aramalarında yukarılara kısa sürede çıkması için hangi zamanda hangi yönergeleri izlemem gerekir.

Ne zaman ve nere(ler)den backlink almalıyız. aldığımız backlinkleri ne sıklıkta artırmalıyız. (sandbox`a düşmemek için)
Google aramalarında çıkmasını istediğim kategorileri SEO`da nasıl kullanmalıyız. (anneler-gunu, sevgililer-gunu ..vs)

ve benim dile getiremediğim diğer detaylar...

Tavsiyeleriniz nelerdir arkadaşlar, ortalama 30 bin liralık bir bütçe ile bu işe giriyoruz, istediğim şey, site üzerindeki sirkülasyonun devamlılığını sağlamak. bu sirkülasynu elbette önemli gün ve haftalarda "alakalı kelimeler için" adwords yolu ile sağlayacağız, ancak bir şekildede zamana yayarak yukarılara tırmanmak istiyorum.

yardımda bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Size naçizane tavsiyem, sitenizi arama motorları için değil kullanıcılar için yapmanız. Eğer kaliteli bir sistem kurarsanız arama motorları bu kalitenin karşılığını vermek zorundalar, çünkü var olma amaçları bu.

Geçen aylarda fizy.org diye bir site açıldı, eminim haberiniz olmuştur, açıldıktan bir kaç ay sonra Google siteyi satın almak istedi, neden acaba??

Zaman zaman bazı sitelere girince hemen çıkmak istiyoruz neden acaba?

Bazı sitelerin adreslerini ezbere biliyoruz ve arama motorunda aramak yerine direkt olarak adres çubuğuna o sitenin adresini yazarak giriyoruz , neden acaba?

Ben sizin yerinizde olsam hayatında hiç internet kullanmamış veya çok az kullanmış birisini bilgisayar başına oturtur ve ondan bir çiçek siparişi sitesinden sipariş vermesini ister ve onu gözlemlerdim, nerede zorlanıyor, daha kolay bir sitem nasıl yapılabilir, hiç bilmeyenlerin bile çiçek siparişi verebilmeleri için neler yapılabilir?

Bu soruların cevabını verebildiğinizde emin olun ki seo işleri ile ilgilenmeye gerek bile kalmayacaktır.

Akılda kalıcı kolay bir alan adı, ve kullanılabilirliği üst düzeyde olan bir sistem ile marka olabilirsiniz.

Başarılar dilerim.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.