İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yeni yılınız mübarek olsun...

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Bana gelen bir emaili olduğu gibi aktarıyorum; nedense benim yeni yıldaki spam olmayan ilk mesajım bu oldu...

YENİ YILINIZ MÜBAREK OLSUN !
31.12.2008 20:27
-------------------------
Şimdi ben size yılbaşında ;
Kafada konik karton şapka, ağızda hani şu üfleyince uzayan kaynana dili düdükle, "düürt zaaart zuurt.." diye sesler çıkartarak, ’diliyle böcek avlayan bukalemun’ stiliyle eğlenmek şart mıdır ?
Desem...
...
Neden evin içine bir ağaç bulunması gerekir ?
Büyük bir özen göstererek, onca vakit ayırarak neden süslenir o çam ağacı ?... Ve neden gürgen, kayın, meşe, kavak..vs, değil de ille de çam ağacı olmalıdır ?...
Desem...
...
Neden tombala ?... Bütün bir yıl boyunca kimsenin aklına bile gelmez, ama nedense birinci çinko, ikinci çinkoo.., Tombalaaa diye bağırma ihtiyacı hissedilir o gece ?!
Desem...
....
Neden yeni yıla dansözle girilir ?.. Ve bütün gece dansözün çıkacağı o an heyecanla beklenir ?.. Dansözlerin köküne kıran mı girmiştir ?
Desem...
...
Örneğin, üzerine kızgın tereyağ dökülmüş mis gibi yoğurtlu iskender yemek varken neden hindi dolması yenir ?
Desem...
...
Yeni yılda mutlu ve şanslı olmanın sırrı neden ‘don’dadır ? O don neden başka renk değil de illa ki kırmızı olmalıdır ?
Desem...
...
Aylar, haftalar, günler, saatler, dakikalar su gibi gelip geçmiştir kıymetini bilmeden.. Ve eğer ’Cape Canaveral Üssü’nde uzaya füze fırlatmak üzere toplanılmamışsa, neden geceyarısına az bir süre kala ’saniyeler’ önem kazanır ve 10’dan başlayıp gerisayım yapılır yeni yıla girerken ?!
Desem...
...
( Neden çok içki içilir diye sormuyorum, zira bir gecede bu kadar çok saçmalığı yapabilmek için kafanın bayağı bir iyi olması gerekir..)
Haydi bakalım o zaman
Vur patlasın, çal oynasın...
İyi ama, bir yıl daha geçmiş..
Şimdi bir yıl daha yaşlısın...
Bilmem farkında mısın...
...
Gidiş-dönüş değil biletin, unutma.. ...
Tek bir gidiş var şu fani dünyada..
Tek bir yol ve tek bir yolculuk var...
O da mezara kadar.......
...
Desem, bana; "hadi ordan.., yobaz, gerici herif !.." dersiniz...
Onun için ben de şöyle diyecem ! ;
Yeni Yılınız Mübarek Olsun !!!...
...
Hikmet Genc
http://www.haberx.com/Yazarlar/Hikmet-Genc/Aralik-2008/YENI-YILINIZ-MUBAREK-OLSUN-.aspx

bybart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
gereksiz veryansınlardan sadece biri, dinsizsin demenin farklı yollarından biri neden yeni yılda hindi yeniyor, neden cumaya gitmedin? SANANE!

---

bu arada sağlık ve mutluluk dolu bir sene geçirmeniz dileğiyle...

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Geçmiş senelerde yoktu bunlar bu sene çıktı. Nereden çıktı bilmiyorum. Ben evimde arkadaşlarımla gireceğim yılbaşına bunların hiçbirini yapmıyorum, yapana da kimsenin neden yapıyorsun bu saçmadır deme hakkı yoktur heralde. Herkesin seçimi kendine

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Beynim yeterince çalışmıyor yardım istiyorum, benim hatırladığım senelerdir bu ülkede dansöz oynar, o üfürünce açılan şeylerden üflenir, içki içen içki içer. Yeni bir uygulama yok yani. Bugün mu akla geldi böyle eleştirmek

Unyesil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hikmet-Genc.jpg

Şimdi ben size yılbaşında ;
Kafada konik karton şapka, ağızda hani şu üfleyince uzayan kaynana dili düdükle, "düürt zaaart zuurt.." diye sesler çıkartarak, ’diliyle böcek avlayan bukalemun’ stiliyle eğlenmek şart mıdır ?
Desem...

Bende desem ki kırmızı iç çamaşırı şart mı yılbaşında hacı osman :)

Neden evin içine bir ağaç bulunması gerekir ?
Büyük bir özen göstererek, onca vakit ayırarak neden süslenir o çam ağacı ?... Ve neden gürgen, kayın, meşe, kavak..vs, değil de ille de çam ağacı olmalıdır ?...
Desem...

Seni çam, meşe kayın falan kesmez be hacı osman. Sen gitte armut ağacı al. Armut yersin yılda birkez. O zaman kutlarsın yeni yılı :)

Örneğin, üzerine kızgın tereyağ dökülmüş mis gibi yoğurtlu iskender yemek varken neden hindi dolması yenir ?
Desem...

Hacı Osman sende para var. Gider iskender yersin. Hindi almayıpta tavuğu hindi diye masaya sunanlara ne demeli :) Parasızlık ...

Aylar, haftalar, günler, saatler, dakikalar su gibi gelip geçmiştir kıymetini bilmeden.. Ve eğer ’Cape Canaveral Üssü’nde uzaya füze fırlatmak üzere toplanılmamışsa, neden geceyarısına az bir süre kala ’saniyeler’ önem kazanır ve 10’dan başlayıp gerisayım yapılır yeni yıla girerken ?!
Desem...

Seninde yeni nesil bir 2,3 yaşında çocuğun olsunda öyle söyle. Çocuk gördüğünü yaptırmak istiyor. Eee yapma desene ... Sen bu ülkede kaç tane çocuk var biliyon mu? Bazıları zeka olarak tabiki ...

Desem, bana; "hadi ordan.., yobaz, gerici herif !.." dersiniz...
Onun için ben de şöyle diyecem ! ;
Yeni Yılınız Mübarek Olsun !!!...

Valla ne yalan söyleyeyim yobazcım, sana da yeni dürrtttlü yıllar ... Merak ediyorum, sen bunları meyhanede eğlenirken, kafan iyiyken mi yazdın :)

bybart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
banada şu mail geldi :)

Altay Türkçesi: Slerdi cangı cılla utkup turum!

Azerbaycan Türkçesi: Yeni iliniz mübarek olsun!

Başkırt Türkçesi: Hizzi yangı yıl menen kotlayım!

Çuvaş Türkçesi: Sene sul yaçepe salamlatap!

Füyu Kırgızcası: Naa cılıngar guttug bolsun!

Gagauz Türkçesi: Yeni yılınızı kutlerim!

Hakas Türkçesi: Naa çılnang alğıstapçam sirerni!

Karaçay-Malkar Türkçesi: Cangı cılığıznı alğışlayma!

Karakalpak Türkçesi: Canga cılıngız kuttı bolsın!

Karay/Karaim Türkçesi: Sizni yanhı yıl bıla kutleymın!

Kazak Türkçesi: Janga jılıngız kuttı bolsın! veya Janga jılıngız ben!

Kırım Türkçesi: Yangı ılıngız kaırlı (veya mubarek) olsun!

Kırgız Türkçesi: Cangı cılıngız kuttu bolsun!

Kumuk Türkçesi: Yangı yılıgız kutlu bolsun!

Nogay Türkçesi: Yanga yılıngız men!

Özbek Türkçesi: Yengi yılıngız mübarek bolsun!

Sarı Uygurca Türkçesi: Ak éy yahşi mo!

Şor Türkçesi: Naa çıl çakşı polzun!

Tatar Türkçesi: Sezne yanga yıl belen tebrik item!

Tuva Türkçesi: Caa çıl-bile bayır çedirip or men!

Türkiye Türkçesi: Yeni yılınız kutlu olsun!

Türkmen Türkçesi: Teze yılınızı gutlayaarın! (Irak Türkmenleri) Yengi iliyiz (iliwiz) mubarak olsun!

Uygur Türkçesi: Yengi yılıngızğa mübarek bolsun!

Yakut Türkçesi: Ehigini şanga sılınan eğerdeliibin!”

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.