Bana gelen bir emaili olduğu gibi aktarıyorum; nedense benim yeni yıldaki spam olmayan ilk mesajım bu oldu...
YENİ YILINIZ MÜBAREK OLSUN !
31.12.2008 20:27
-------------------------
Şimdi ben size yılbaşında ;
Kafada konik karton şapka, ağızda hani şu üfleyince uzayan kaynana dili düdükle, "düürt zaaart zuurt.." diye sesler çıkartarak, ’diliyle böcek avlayan bukalemun’ stiliyle eğlenmek şart mıdır ?
Desem...
...
Neden evin içine bir ağaç bulunması gerekir ?
Büyük bir özen göstererek, onca vakit ayırarak neden süslenir o çam ağacı ?... Ve neden gürgen, kayın, meşe, kavak..vs, değil de ille de çam ağacı olmalıdır ?...
Desem...
...
Neden tombala ?... Bütün bir yıl boyunca kimsenin aklına bile gelmez, ama nedense birinci çinko, ikinci çinkoo.., Tombalaaa diye bağırma ihtiyacı hissedilir o gece ?!
Desem...
....
Neden yeni yıla dansözle girilir ?.. Ve bütün gece dansözün çıkacağı o an heyecanla beklenir ?.. Dansözlerin köküne kıran mı girmiştir ?
Desem...
...
Örneğin, üzerine kızgın tereyağ dökülmüş mis gibi yoğurtlu iskender yemek varken neden hindi dolması yenir ?
Desem...
...
Yeni yılda mutlu ve şanslı olmanın sırrı neden ‘don’dadır ? O don neden başka renk değil de illa ki kırmızı olmalıdır ?
Desem...
...
Aylar, haftalar, günler, saatler, dakikalar su gibi gelip geçmiştir kıymetini bilmeden.. Ve eğer ’Cape Canaveral Üssü’nde uzaya füze fırlatmak üzere toplanılmamışsa, neden geceyarısına az bir süre kala ’saniyeler’ önem kazanır ve 10’dan başlayıp gerisayım yapılır yeni yıla girerken ?!
Desem...
...
( Neden çok içki içilir diye sormuyorum, zira bir gecede bu kadar çok saçmalığı yapabilmek için kafanın bayağı bir iyi olması gerekir..)
Haydi bakalım o zaman
Vur patlasın, çal oynasın...
İyi ama, bir yıl daha geçmiş..
Şimdi bir yıl daha yaşlısın...
Bilmem farkında mısın...
...
Gidiş-dönüş değil biletin, unutma.. ...
Tek bir gidiş var şu fani dünyada..
Tek bir yol ve tek bir yolculuk var...
O da mezara kadar.......
...
Desem, bana; "hadi ordan.., yobaz, gerici herif !.." dersiniz...
Onun için ben de şöyle diyecem ! ;
Yeni Yılınız Mübarek Olsun !!!...
...
Hikmet Genc
http://www.haberx.com/Yazarlar/Hikmet-Genc/Aralik-2008/YENI-YILINIZ-MUBAREK-OLSUN-.aspx