zamanında gol atarken iyiydide şimdi kötü oldu hakan şükür ?
Mübarek bir insan olması, berbat futbol oynadığı gerçeğini değiştirmez. Gerçi, ne kadar mübarek bir insan olduğu da tartışılır ya...
Allah aşkına söyleyin, hangi özgür iradeli yönetim, Hakan Şükür'ü banko oynatır? Hasan Kabze gibi bir oyuncumuz harcandı onun yüzünden. Özgürcan Özcan kulübede kurudu. Ümit Karan yavaş yavaş kulübeye çekildi. Hakan Şükür yüzünden kaç oyuncumuz kulüpten ayrıldı, çürüdü gitti...
Ayrıca, Hakan Şükür 2000'den sonra top oynamadı arkadaş. Gerçi, 2000'den önce yaşım pek büyük değildi. O yüzden sadece attığı gollerle hafızamda kalmıştır kesin. Yani, yine saç baş yolduruyordur, yine böyledir kesin.
Haydi Galatasaray'ı anladık. En fazla 4-5 tane forvet oyuncusu olur.
Ya milli takım?
Türkiye süper liginde abartmıyorum 50-60 tane forvet var. Hepsi mi Hakan Şükür'den kötü? Gökhan Ünal? Nihat Kahveci? Anadolu takımlarında çok iyi performans sergileyen onca oyuncu?
Allah aşkına söyleyin, sizce futbol dışında gelişen olaylar değil mi bunlar? Sonra da kızdı, yine cemaatiı karıştırdı diyorsunuz; Fethullah Gülen sayesinde sahada bu adam. İstediğiniz kadar kızın bana, durum bu.
Yoksa, topa vurmaktan aciz, futbol zekası yerlerde sürünen, pas atmayı; şut atmayı bilmeyen; teknik beceriyi bırak, çalım atmak ne demek kendisine nasip olmamış bir Hakan Şükür, değil milli takım ve Galatasaray'da, Mersin İdman Yurdu'nda bile oynayamaz. Bu kadar da kesin konuşuyorum. Futboldan şu kadarcık (aha şu kadar) anlıyorsam, durum budur.
Türk futbolunu benim kontrolüme verseler, önce Fatih Terim; sonra Hakan Şükür'ü tepiklerim. Sonra bu kişi ve kurumlarla alakalı kim varsa, alayını postalarım amatör kümeye.
Ersun Yanal'ı bu yüzden çok seviyorum işte. Adam benim yapmak istediğimi yaptı. Hakan Şükür'ü değil a milli takım aday kadrosuna almak, kafilenin kaldığı otelin önünden geçirtmedi. Keşke yine Ersun Yanal olsa milli takımın başında...