İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yerel Haber Sitesi

umutylmz

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
11 Ekim 2013
Mesajlar
125
Reaction score
1
Konum
İstanbul
Demokrasi idealinin halkın huzurunda benimsenebilmesi için doğru ve tarafsız haberlere her vatandaşın ihtiyacı var. Habercilik teknikleri, halkın faydası için mantıklı bir şekilde kullanılacak olursa gazetecilerin önemi de artmış olur. Yaşadığı bölgeye ve çevresindeki insanlara saygı duyan medya çalışanları, katma değer yaratabilme açısından önem arz ediyor. Beykoz gibi İstanbul’un kadim ilçesini diğer insanlara tanıtabilmek ve halka doğru haberleri ulaştırabilmek için Ajans Beykoz fikrini ortaya attık.

Eski dönemde bir gazete kurabilmek için büyük sermaye gerekiyordu. Bu sermayeyi ince işçilikle işleyebilmek lazımdı. Yani, bundan 20-30 yıl öncesine kadar gazetecilik yapabilmek ekip işiydi. Bu ekibin organizasyonu, haber akışı, haberlerin dizgiye götürülmesi ve diğer birçok işten sorumlu olan bir ekip vardı.


İnternet teknolojilerinin iyice benimsenmesi ve mobil cihaz kullanımının internet ile entegre hale getirilmesinden sonra internet haberciliği öne çıktı. Temel maksat hala “habercilik” olmasına karşın, internet haberciliğinin maliyeti ile yazılı basın maliyeti aynı değil. Hatta yazılı basından kâr elde edebilmek günümüz dünyasında açık uçlu bir hayal. Neden derseniz, Türkiye’nin en çok satan gazetelerinin haftalık tiraj sayısı 250 binlerde. Yani, Türkiye’nin en büyük gazeteleri günlük 30-35 bin arası gazete satışı yapıyor. Yine bu rakamın az olduğunu iddia etmemek lazım ancak; 1990’lı yıllara kadar günde 1 milyondan fazla satış yapan gazeteler vardı. Bir gazetenin ayda 30 milyon tiraj yaptığını düşünün. Ne büyük iş değil mi? Çoğu internet gazetesinini viral içerik paylaşmasına karşın aylık 30 milyon görüntülenme almadığı hesaba katılırsa, aylık 30 milyon gazete satmak ciddi işçilik ister.


Meslekte diz çürütmüş gazeteci büyüklerimizin haber maceralarını dinlerken hayretler içerisinde kalıyoruz. 20 yıl önceki habercilik anlayışı ile günümüz haberciliği arasında, genç zihinlerin kolay kabullenemeyeceği değişimler bulunuyor. Eskiden bir haberin peşinde aylarca koşulurdu. Bir fırında yapılan usulsüzlük ortaya çıkarılsın diye fırında işe başlayıp 30 gün boyunca fırıncılık yapan gazeteci büyüklerimiz var. Veya sadece 32 fotoğraf çekebilen fotoğraf makinelerini düşünün. Bir gazetecinin 32 fotoğraf çekebilme kapasitesine sahip fotoğraf makinesi ile en iyi fotoğrafı çekebilmek için sarf ettiği eforu düşünün.

Bir de günümüz dünyasında binlerce fotoğrafı saatler içerisinde çekip direkt dijital ortama aktarabilen fotoğraf makinelerini düşünün. İki fotoğraf muhabirliği arasında o kadar çok fark var ki. Elinde sınırsıza yakın kapasiteye sahip bir makine bulunduran muhabir binlerce görüntü çekebilirken, 32’li cihaza sahip muhabirlerin 32 fotoğraftan başka şansı yoktu. Çalıştıkları haber merkezine en iyi 32 fotoğrafı götürmek zorundaydılar.


Bilgi ve iletişim teknolojilerinin sürekli olarak yenilenmesi, bir üst modelinin piyasaya sürülmesi gazeteciliğe farklı bir boyut kazandırmış olsa da hala en çok takip edilen haber formları, üzerinde en çok uğraş verilen haberler. Bu yüzden, biz Ajans Beykoz ailesi olarak Beykoz’un hikayesine güveniyoruz.

Ajans Beykoz, İstanbul’un tarih kokan bu güzel ilçesinin değerlerini en iyi şekilde yansıtıp; yayın hayatının ilk gününden son gününe kadar halkın yanında saf tutacağına dair şimdiden söz veriyor.


cropped-ajans-beykoz-3.jpg
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst