İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yönetime küfür edip bana iftira atıldı cezası nedir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
70
Merhabalar,
Dün akşam sıraları halilarici adlı boş bir arkadaş gelmiş tüm yönetime küfür etmiş yada bahanesiyle birlikte şifresini herkese söylediği ve önüne gelene kanka dediği için yani hesabı çalındığı için birisi onun basit mi basit bir o kadar anlamsız asdfbilmemnebilmemne şeklinde Q klavyede yan yana gelen harf ve sayılardan oluşan kolay mı kolay şifresi çaldığı için heklenmiş ve celallenmiş aynı sırada iftira atacak başka bişey bulamayıp ByLacoste'a iftira atmayı uygun görmüş bulunmaktadır.
İyinet yönetimi beyfendinin şifresinin çalındığını doğrulamış olacak ki bana iftira sarfedilen ve bildirgeç tarzı konuda şu cümleleri kurmuştur;
Şifrelerinizi değiştirip kendinizi koruma altına alın.
Bir daha böyle küfürlü içerik gelirse sınırsız olarak uzaklaştırılırsınız.

Yönetim olayın üstünden geçip bir işlem gerçekleştirmemiş bulunup bu kısımda beni rahatsız eden birşey kesinlikle olmayıp tek kızdığım nokta olan bir üyenin başka bir üyeyi rahatsız edecek ve gururunu, onurunu ve kişisel kimliğini zedeleyecek şekilde hakkında saçma, yalan ve bir o kadar boş kelimeler sarfedip iftira atmış bulunmasıdır. Bu iftiraları şu mesajlarda apaçık görebiliyorsunuz;
İftira
Biri hesabımın şifresini öğrendisaçma sapan başlıklar açmış.Ben değilim.Şifreyi yeni değiştirdim.
Şifremi bilen tek kişide ByLacoste.Onunlada az önce tartıştık.O yapmıştır sanırsam.
iftiraya ait kanıt olarak sunduğu resim
by.PNG

benim tüm şifrelerim aynı.Daha önceden şifremi söylemiştim.Lacoste ye.Benide bundan 1 saat önce tehdit ettii.Yeni baktığımda konular açılmış gördüm.

Savunma :
Resimde de bulunduğu gibi ben orada şifreni çaldım, şifrenle senin hesabına gireceğim seni banlatacağım gibi bir kelime geçmiyor. Yalnızca benimle iyi geçinmezse iyinette bana atacağı iğneli mesajlarda onu rahat bırakmayacağımı ve sonunda olayın kavgaya gidebileceğini sonucunda ceza alabileceğini söylüyorum. Herhangi bir şekilde elinde başka bir kanıt bulunmamaktadır. Bununla birlikte iyinette oluşturmuş olduğu şifresini herkesle paylaştığını yine kendi paylaştığı kanıt resim üzerinde apaçık belirtmektedir. İyinet üzerinde güvenliğin ve hesabın saygınlığının halilarici tarafından ne denli dikkate alındığını görmemizi kolaylaştırmaktadır.

Tehdit ediliyorum...
halilarici adlı üye tarafından yani 13 yaşında bir çocukcağız tarafından apaçık tehdit edilmekteyim. Ne yapabileceğinden ziyade bu cümleyi kuracak medeni cesareti kendinde görmesi beni ve iyinet ahalisini bir hayli şaşırtmış bulunmaktadır.
sen bilirsin.Ben herşeyimi koydum.O anda tema editliyordum.Herşeyi Allah bilir görür.Böyle birşey yazacak olmadığımıda herkes bilir.O yüzden ben bana inananlarla rahatım.Eğer ban yersemde eyvallah.Sebepsiz yere yerim.Ama bu sefer ben tehdit ediyorum.Eğerki bunu yapanın sen olduğunu bir kanıtlarsam ozaman cezasını kendim veririm.

Yapılmasını rica ettiğim hususlar;
İyinet'te uzun bir süredir bulunmaktayım. Bu zamana kadar hiç ceza veya uyarı almamış biri olarak (halilarici gibi 3 ve üzeri ceza almış birinin aksine) gönül rahatlığıyla söylüyorum ki vbulletin sisteminde bulunan siteye giriş saatlerimin ve çıkış saatlerimin (aynı zamanda aynı bilgisayar üzerinden 2 farklı account açılamayacağı göz önünde bulundurularak) bu konu altında yayınlanmasını ve halilarici adlı accounta dün saatlerinde giriş yapan ipler ile karşılaştırılmasını sizlerden rica ediyorum. Aynı zamanda beni apaçık tehdit eden bir şahsiyetin iyinet gibi 10 yıllık geçmişi olan bir webmaster forumunda barındırılmamasını rica eder gerekenin veya gereken açıklamanın yapılmasını yüce yönetimden niyaz ederim.

Saygılarımla,
Mağdur ByLacoste

Ekleme :
insanlar 3 şekilde doğar; normal doğan, sezaryenle doğan, halilarici

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
70
Benim konu açtığım dakikada halilariciya ait açılmış konular bulunmakta. Aynı anda 60 saniye sınırı varken nasıl konu açabiliyor ve mesaj atabiliyorum. Yönetimi konuya davet ediyorum. İyi dileklerin için teşekkür ediyorum.

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
bylacoste, yönetimin çözüm bulamadığıyla ilgili doğru konuşmuş, kilitleyip geçiyorlar... mesela bugün talip adlı biri yasini dolandırmış, konu kilitlenip talip banlanmış burda kim kazandı sizce? adamın paraları nerede? ve buna benzer konular çok var

Eif'e kaba, negatif söz söylemenden ötürü kınıyorum seni halil. Senden yaşça büyük biriyle böyle konuşmaya hakkın yok. okullarda açıldı, artık ders vakti. neden hala iyinet iyinet diye çırpınıyorsun?

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Gece gece hiç gülesim yoktu :D Bana geri kafalı demeniz beni germedi açıkçası.

Böyle konulara değil daha yararlı konulara kafa yormanızı beklerim sizden. Biribirinizi banlatınca elinize ne geçecek?

Gelin tasarım yazılım konuşalım, seo konuşalım. Böyle işlerle boşa vakit harcamayalım olur mu?

Son olarak: Gemide oturup gemici ile kavga etmeyin.

Ovetto

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
27
99 doğumlyum hepinizi döverim kötü şeyler yaparım heee akıllı olunnnnnnnn

xDXdDDDxxDDDxxxxxx - konu kilit.

halilarici uyarılmıştır. tehditlere devam etmesi durumunda bir daha bizimle birlikte olamayacak.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Logları görünce sınırı aştığınızı anladım.
Çoluk çocuksunuz.
Biraz hava alın gelin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.