İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yönetimi Tebrik Şeysi

T

themaniac

Misafir
Bir zamanlar hatirlarmisiniz o onu neden banlamis bir sure uye banlaniyor bu ne falan deniyordu. Hatta o zamanlarda bir cok konu aciliyordu bu mevzuularda. Hatta neden banlandim kismi da bu sorunlarin ardindan cikmis birseydi sanirim. Bu arada Loi tekrardan tesekkurler :) aklima geldi bu mevzuudan dolayi.

Ama bakin ki ne oldu, iyinet degisti.

Bunda Iyinet'i Calvin'in almasinin yada yeni yapilanmasinin farki varmi? diye dusunmeden kendimi alamadim acikcasi.

Bugun okudugum bir konu beni sahsen sevindirdi ve umutlandirdi. ve suanki degisimlerin hep iyiye gidecegine beni inandirdi. konu aslinda icerigini okuyunca hem uzuldum o arkadas adina ama iyinet adina bir demokrasi hareketi olmasi acisindan sevindim.
konu: http://forum.iyinet.com/neden-banlandim/178128-keyfi-bann.html

Bundan sonra demesin kimse biz yonetim birsey yapinca agzimizi actirmiyorlar birsey dememize izin vermiyorlar diye. Bakin daha yeni mod yapilan bir arkadasi hatasi yuzunden mod'luktan almislar. gecipte bu yonetime yok haksizsiniz. soyle yapiyorsunuz boyle yapiyorsunuz demek yanlis olur. Bende sizler gibi siradan bir uyeyim ama anlasilan bazi genc uye arkadaslarin heyecanlarindan hasil olan olaylarin perde arkadasini gorememe hastaligi bende pek yok.

BIRAZ SABIR GENCLER, BIRAZ SABIR VE SEBAT!!!

Futbolcu, topunu hakeme karsi oynamaz, rakibiyle oynar ve amaci gol atmaktir. Hakemle tartisipta hakemi sahadan atan futbolcu hic olmadi. Ama hakemler tartisipta hakemin kararlarina karisip kirmizi kartla sahadan atilan futbolcu coktur. SIZ FUTBOLUNUZU OYNAYIN, BIRAKIN HAKEMDE ISINI YAPSIN.

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Bende bu vesileyle hem yöneticilerimize hemde konu sahibi themaniac üstadıma teşekkür ederim.

Bence iyinete yakışmayan bir isimdi yönetici olmak için.

http://forum.iyinet.com/neden-banlandim/178128-keyfi-bann.html
http://forum.iyinet.com/neden-banlandim/178134-daniel-1336-kanit.html

Linklerde anlattım zaten.

Ama...

1) Forum hakkında bölümüne duyuru eklenmedi arkadaşın ayrıldığına dair.

2) Eif üstadımın açtığı şikayet konusu, içindeki kanıtlarla silindi. (Konu kapatılmadı tamamen silindi). Neden bannlandım bölümündeki kanıtlarımıda silebilirler yakında, ve tabi bu konuyuda.

3) Ayrıca burada bir yöneticimiz şu şekilde açıklama yapmış:

MR. Kurtbey özel işleri nedeniyle bir süreliğine aramızdan ayrıldı arkadaşlar.

Tüm bunlar gösteriyorki, keyfi bann olayının arası soğuyunca bu arkadaş geri gecelek. Eğer öyleyse bir yönetici bana özelden pm atsın. Gerekten foruma girmek istemiyorum böyle insanlar yönetici olcaksa. Benim tek suçum bir dolandırıcılığı önlemekti, ama sonra biz suçlu olduk. Adam yönetici olduğu gibi gelip benden intikam almaya çalıştı. Önce haksız 3 gün bann, sonra haksız daimi ban verdi (İkiside iptal edildi yöneticilerimiz tarfından). Ama yinede demedim, dememde, keşke bıraksaydımda dolandırsaydı milleti diye. Haram kazanç kabul edilebilir bişey değil benim için.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Eif üstadımın açtığı şikayet konusu, içindeki kanıtlarla silindi. (Konu kapatılmadı tamamen silindi). Neden bannlandım bölümündeki kanıtlarımıda silebilirler yakında, ve tabi bu konuyuda.

Bu çok da önemli değil. Konunun amacı keyfi banın kaldırılmasıydı, konu amacına ulaştı, kanıtlar diğer postlarda duruyor zaten. Yöneticiler düşünüp doğru kararı verdiler. Burada

Forum hakkında bölümüne duyuru eklenmedi arkadaşın ayrıldığına dair.

Böyle bir duyurunun yapılmaması iyi olabilir.

Sonuçta herkes hata yapabilir. Hataları ne olursa olsun insanları sevmek ve insanları kaybetmiş olsak bile, onları yeniden topluma kazandırmak için çaba göstermek önemli.

Endişe edilecek bir konu yok. Böyle şeyleri çok da kafaya takmamak gerekir. Sonra başkaları da örnek alıp isyanları oynuyor :)

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
306
Daha önce açıklama yapıldımı bilmiyorum. Yapıldıysa bile ek olarak şunu yapacağım. Lütfen yazdıklarımı herkes iyi okusun.

Kimse kimseye keyfi ban vermez. Yetkimiz yok mu? Tabii ki var. Forumda ki herkesi banlama yetkim var. Fakat hak etmeyeni neden banlayayım? Bu kul hakkına girmek değil mi?
Buradaki şekilde, başka hiçbir forumda ( Webmaster forumu olsun olmasın ) yönetimi bu kadar sert eleştiremezsiniz. Açtığınız tüm konular ve üyeliğiniz silinir. Sizin hakkınızda, sıcağı sıcağına bikaç konu açılır. Onlarda silinir. Sonra herkes kaldığı yerden devam eder ve sizleri unutur.
Birine " dolandırıcı " ithamında bulunmak gerçekten Allah katında günah olduğu kadar, toplum nazarında ve kanunlar önünde de ayıp ve suçtur. Kanıt olmadan bunları söylemek te, forumda ban cezası, kanun önünde de hapis cezası ile sonuçlanır.
Mr.Kurtbey isimli arkadaşımız, özel işleri nedeniyle ayrılmıştır. Onun hatası yokmuy du? Elbetteki vardı. Hangimiz hata yapmıyoruz? Zamanında yanlış bişey yapmış olabilir. Ama bu onun kötü niyetli biri olduğunu göstermez. Yaptığı yanlıştan dönen birini dışlamak yerine, onu kazanmaya çalışmalıyız.
daniel1336, bugüne kadar forum için çaba göstermiş olabilirsin. Birilerine yardımcı olmuş olabilirsin. Ama seninde dediğin gibi, iyinetin sana olan yardımları çok daha fazladır.
Kimse kendini kimseden üztün görmesin. Ne ben sizden üstünüm, nede siz benden. Verilen ban cezası, haksız olduğu için kaldırıldı. Ama sen konuyu uzatmakta ısrar ediyorsun. Mr.Kurtbey, aramıza tekrar mod olarak katılabilir. Bundan şikayetin varsa, kusura bakma yapacak birşeyimiz yok. Hiçbir yönetici, bir üye istiyor diye, bir modun görevini almaz. Görev vermemezlik yapmaz. Daha önceki açtığın konunda, sana bir kişiye kızdığın için forumu bırakmana gerek yok demiştim. Bu mesajından sonra fikrimi değiştirdim. Eğer kızıyorsan, burada durmak istemiyorum diyorsan, biz seni tutmayalım.
Burada 6 aydır bulunuyorum. Üyeler az çok tanımışlardır beni. Bana gönderilen her özel mesaja , her soruya cevap vermişimdir. Hayatım boyunca, hep yapıcı olmuşumdur. Kimseyi kırmamaya özen gösterdim. Ama sen de artniyet sezinliyorum ve ben kolay kolay yanılmam.
Uzun bir mesaj oldu. Ama bundan sonra kullandığımız kelimelere dikkat edelim. İster mod olsun ister üye, kimseye karşı yargısız infaz yapmayalım. İnsanları kaybetmek yerine kazanmaya çalışın. Bir büyüğünüz olarak sizlere bir abi tavsiyesi veriyorum. İyi forumlar..

T

themaniac

Misafir
Bende isin ic yuzunu bilmemekle birlikte Mr.Kurtbey ile konustugumda yasak oldugunu ogrendikten sonra satisi durdugunu soyledi.
Themaniac gorus acisidan bakarak bende size bir sey diyeyim:
IFTIRA YADA SUCLAMANIZDA HAKLI CIKMANIZDANSA, VARSIN IYI NIYET VE GUZEL DUSUNCELERINIZDE HAKSIZ CIKIN!!!

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Sayın Yeniçeri,

Siz daha bu forumda yokken, o arkadaş zaten bann cezası aldı yaptığı suçtan ötürü bu forumda. Kayıtlarda bulabilirsiniz.

Daha önce bann yemiş bu arkadaş daha sonra yönetici oldu bu foruma.

Ve bana iki gere gereksiz ve keyfi bann verdi. (Bunu kimse inkar edemez sanırım çünkü 2 kez de üst yönetim tarafından bann cezam iptal edildi)

Dediğiniz gibi ben haksız suçlamada bulunduysam, o arkadaş niye bannladındı bu forumda 6 ay evvel ? Demek ki suç unsurunu tek gören ben değilim.

Silinen Eif'in konusuna yazdıklarıda (Daniel uyarınca satışı hemen iptal ettim vs.), kanıt resimlerde de görebileceğiniz gibi yalan dolandır. Sadece gemişte değil hata, bugünlerde de "yalan" olarak karşımıza çıkmıştır. Bu arkadaş bu foruma yönetici olmaya layıksa sizce ? Bana söz düşmez, sözün bittiği yerdeyim.

Saygılar...

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
306
Tekrar söylüyorum. Mr.Kurtbey kendi isteğiyle ayrılmıştır aramızdan. Tekrar katılabilir aramıza. Herkes hata yapabilir. Önemli olan hatayı tekrarlamamak. Zaten arkadaşımızda yaptığı hatanın farkında ki, tekrarlamıyor. Bende dahil olmak üzere, herkes mesajlarını tartarak yazmak zorundadır burada. Düşünmeden birşey yazılması, telafi edilemeyecek sonuçlar doğurabilir.
Dediğim gibi, bundan sonra herkes kullandığı kelimelere dikkat etsin. Burasının genel bir forum olmadığını hepimizin bilmesi ve ona göre hareket etmesi gerekiyor. Umarım bundan sonra da öyle olur.

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Mr.Kurtbey kendi isteğiyle ayrılmıştır aramızdan. Tekrar katılabilir aramıza.

Tamam o zaman Sayın Yöneticim.

Bu arkadaş kendi isteğiyle ayrıldıysa onca olan bitenden sonra, daha fazla uzatmaya gerek yok konuyu, sözlerim ve kanıtlarım bitti. Bundan sonra arkadaş bana zarar vermek isterse, gerekli hukuki yollara başvuracağım, burdan kalıcı çözüm elde edemedim şahsım adına.

Saygılar...

T

themaniac

Misafir
ne guzel herkes birbirini anlamaya calisio.
SEVGI BARIS KARDESLIK ;)

bitmis sorunlar uzerine konusmak sadece yeni sorunlari beraberinde getirir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.