İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yorum Backlink ile ilgili bir soru

2pac

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Arkadaşlar anasayfamız için başka bloglardan yorum backlink alıyoruz ya bunu altsayfalarımız içinde yapmalımıyız ? bir faydası olurmu

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Arkadaşlar anasayfamız için başka bloglardan yorum backlink alıyoruz ya bunu altsayfalarımız içinde yapmalımıyız ? bir faydası olurmu

Zaten günümüzde ana sayfaya alınan backlinkler ile site ancak bir yere kadar aşama kaydeder. Her kategoriniz de ve kategoriye ait ilgili kelimelerde yükseğe tırmanmak istiyorsanız en azından ana sayfaya yaptığınız seo çalışmalarının % 35 % 50 lik dilimi kadar alt kategorilerinizede çalışma yapmanız faydanıza olacaktır.

Blog yorum olayına gelince. Bu zamana kadar pek tasvif etmediğim bir olay. Günümüzde programlar ile yapılan bu tarz çalışmalar otomotik onaylı siteleri anında spam görünümüne bürüyebiliyor. Bir blog keşfettiniz diyelim yorumunuzu bıraktınız o an siz ve bir kaç sitenin linki var, sizden sonra oranın keşfedilmesi durumunda ( bu ne yazık ki fazla uzun sürmüyor ) orası kısa süre içerisinde çöp, spam durumuna düşecektir. Kısa süreliğine etkisini görsenizde o kısa süreden sonra negatif yönde sitenizi etkileyecektir.

Blog link en son tercih sebebi olmalı. Tabi kaliteli blog sayfalarına bırakılan kaliteli yorumlara birşey demiyorum.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Tabii. Alt sayfalarımızı da güçlendirmeliyiz. Bu şekilde alt sayfaların yükselmesine katkıda bulunacağız. Ayrıca organik backlink alt sayfadan alt sayfaya alınandır. Ama akismet bunu spam diye yakalayabilir. Blog commenting değil de farklı backlink alma yöntemi seçilebilir.

edit: SargeT'le aynı anda aynı şeyleri yazmış olduk 2pac :)

2pac

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
bu müthiş bilgiler için teşekkürler hocalarım benim :D

Orlando Jack

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Forumlarda imza kısmına kendi sitemizi adresini mi verelim. www.siteadı.com şeklinde mi yoksa herhangi bir sayfaya mı verelim.

Ekleme: Site adı örnek olsun diye verdim.Linkli cıktı ;)

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
aldığınız backlink yoğunluğuna göre değişmeli bu. yoksa nasıl istiyorsanız öyle verin. sadece imzalardan backlink almadığınızı düşünerek alt sayfalar daha mantıklı olabilir. her forumda yazdığınız içeriğe göre olan alt sayfanızı verebilirsiniz. sitenin sizin değil de sevdiğiniz bir sayfayı linkliyormuşsunuz görüntüsü de verir herkese. anchorsuz tercih edin.

size yeni yaşadığım bir deneyimi yazayım. backlink kasma olayını duydum. bir siteme denemek için hemen 20k blog yorum aldım 8-10 sayfaya dağıttım bu backlinkleri. sıralamadaki yeri, kelimedeki önemi gibi neler yaptığını görmek istedim. aldığım alt sayfaların hiçbirini kelimelerinde yükseltmedi. ana sayfada aldığım bir kelimede 3.sırada çıkarken ana sayfa linkiyle, birinci sıraya taşıdı ama anasayfayı listeden çıkarttı, ilgili başka bir alt sayfayı oraya koydu.
profil, yorum backlinkler yerine makale, tanıtım tarzı reklamlar herzaman tercih edilmeli. spam olduğunu ben yaparken biliyorum, google elbette biliyordur.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.