yüksek hitli arkadaşlık siteleri mesela
siberalem.com
izmir.net
ankara.net
istanbul.net
kalbimde.com
kalpler.com
randevum.com
arkadas.com
gibi sitelerdir zaten bu siteler genelde reklam veren konumundadır bunun için reklam alan olduklarında çok yüksek para talep edeceklerini düşünüyorum zaten DunG@oN35'de bu sitelerin reklam alacağını sanmıyorum demekle bunu kastetmiştir(sanırım) eğer hedef kitleniz arkadaşlık siteleri kullanıcıları ise sohbet, eğlence, aşk gibi konularda sitelere reklam vererek aynı hedef kitleye ulaşmış olursunuz (hemen hemen)
15bin üzeri hiçbir arkadaşlık sitesi reklam almaz
arkadaşım nasıl böyle bir genelleme yapıyorsun anlamıyorum.imzaladıklarıherhangi bir belgemi var. d,yebilirsin ki onlar reklam alır ama büyük meblağ gücün yetmez. o ayrı.ben burada gücümü belirten bir ifade kullanmamışım o da ayrı.
genelleme kötü bir şeydir.
teşekkürler
Arkadaşım sen istediğin cevabı alamadığın için tecrübeli insaların sana seni kaale alıp verdiği cevaplara bu tarz tepkiler vermen yanlış. Sana adamlar birşey biliyor ki bunu söylüyor. neden reklam almayacakları konusunda gelince adamların hedef kitleleri ve site içerikleri açısından uygun olmayacağı için reklam almazlar mesela benim arkadaşlık sitem var 5000 hitli aşırı yüksek meblalar teklif edilmedikce reklam almam. umarım aydınlanmışsındır. ayrıca yukarda listelenen büyük arkadaşlık sitelerine bırak reklam vermeyi onlarla bu konuda eğer büyük bir firma değilsen irtibat kurman bile imkansız (bu konuda).
Akıllıca seçilmiş reklam stratejileriyle aynı etki veya daha fazlası elde edilebilir.
Genel söyledim ama mesela çok yüksek hitli yada üyeli bir siteye 100 lira verip 10 reklamından biri olacağına , %2 kar ortağı edip birsürü siteyi,5000 ytl satış yapana kadar reklam yaparsın vs..mesela nasıl stratejiler?
Aslında avantaj dezavantaj açısıdan bakılınca hızlı satış durumunda iki taraf içinde avantajlı tersinde reklam veren tarafından avantajlı hiç olmazsa satmadığı durum için reklam ücreti ödemiyor.
Sponsorlar çoğalmış olsada bu şekilde satış daha adil bence ancak reklam alan risk aldığı için oranın artırılması adaleti sağlar.Ticaretteki riski aldığından kazancı artmalı % 5 veya kardan %30 vs göreceli rakamlar tabii.Ama dediğim gibi önemli olan mantığı.Eminim bu şekilde reklam vermek ve yayınlamak isteyenler de vardır.
Diğer bir önemli nokta belki biraz konu dışı olacak ama (Kurtlar vadisi Filminde dediği gibi ) Biz birbirimizi kazıklıyoruz google yayıncıları kendilerine küçük bir kısmını almak için reklam verenlerin paralarını harcattırıp googleye büyümesinde yardım ediyorlar (ediyoruz ) Katreklam ne aşamada şuan bilmiyorum ama onun sistem aynı ama oran olarak daha adil.Büyür inş.
Örneğin izin verilse birsürü sitesahibi (agustasi ) kendi sitesinin reklamlarını tıklayacak.Yani bu para 2 bana geliyorsa 8 benim insanımdan çıkıyor 6 ele gidiyor demiyor.Neyse dalmayalım gene..
saygılar..