Söylemek istediğinizi şimdi tam olarak anladım sanırım. Yani bu yeni gelişme sayesinde birtakım kişiler olayı çarpıtarak dillendirecekler ve böyle olmasa bile müslüman olmayanlar müslüman karşıtlığı yapan sitelerin kapatıldığını görünce iyice soğuyacaklar, değil mi?
Anlıyorum fakat katılmıyorum, daha doğrusu, katılmamak istiyorum. Diyanet'in bu yetkisini kullanırken ifrata kaçmayacağını düşünüyorum. Yani İslâmiyet karşıtı siteleri gördüklerinde "Aa bak bunlar İslâmiyet için kötü konuşmuşlar, hadi kapatalım!.." demişçesine davranacaklarını sanmıyorum.
Eskiden beri bu haklara sahipti Diyanet, bugün yapılan değişiklik ise çağa ayak uydurarak yeni iletişim araçlarını falan eklemek. Diyanet yıllardır yayınları şikâyet edip yasaklattırabilme ve toplatabilme hakkına sahipti, peki kaç tane yayın için böyle girişimlerde bulundu? Toplattığı bellidir, isteyen dilekçe yazıp bilgi edinme hakkını kullanarka öğrenebilir. Diyanet tutup da Adnan Oktar gibi mi davranacak?
Bu haberi anlamak yeteneğinden yoksun olup da kullanmak isteyen et kafalıları da göreceğiz, muhtemelen pek çok yerde ipe sapa gelmez yorumlar yapılacak ve hatta bazı az akıllılar dehşete kapılacak... Bu sözüm elbette bu sitedeki kimseye değil, şu "sözlük"leri falan kastediyorum ya da bazı forumları. Bilmeden yazmaya meraklı herkes.
Diyanet'in de bütün kurumlar gibi eksiklikleri ve yanlışlıkları olabilir ama sonuç olarak ciddi bir kurum ve yapılan kanun değişikliği kesinlikle İslamiyet karşıtı sitelerin kapatılacağı anlamına gelmiyor.
Türkçeye gösterdiğiniz dikkat için de size teşekkür etmek istiyorum.