İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

zincirleme e-mail kazalarına artık son!

antiTRust

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu zamana kadar bana zincir e-posta gonderen tum dost ve arkadaslarima tesekkuru bir borc bilirim!

Sayelerinde tuvalet temizlemekte kullanıldığını öğrendiğim kolayı içemez oldum.

Aids virusu taşıyan iğneler kıçıma batar korkusuyla sinemaya gidemez oldum.

Deodorantlar kanser yapiyor diye sayelerinde artık bir domuz gibi
kokmaya başladim.

Telefon hattimi kullanip bana borç takarlar korkusuyla telefonlara da cevap vermiyorum.

İçinden fare ya da fare zehiri çikar diye hiçbir kutu içecegi içmiyorum.

Cok sevdigim ickime ilac koyup beni uyuturlar,organlarimi calarlar ve buz dolu bir kuvetin icinde uyanırım diye bana yaklaşanlari da tersliyorum.

Neyim var neyim yoksa satip hastanede yatan ve buyuk ihtimalle olmek üzere olan cocuklara yatirmayi dusunuyorum.

Mail listesine katilirsam alacagim soylenen para bilgisayar,cep telefonu ya da gezileri beklemekten de evden disarı cikamaz oldum.

Tuz Golu'ne Konya'nin katkilarindan dolayi yemeklerim tuzsuz tatsiz.

Bir maili forward etmedim,basima ne belalar gelecek diye korkuyla beklemekten ruh sagligimi da kaybettim .

Multipl skleroz olunuyormus diye diyet ürünleri düşmanima bile tavsiye etmiyorum.

Yerli mali kullanacagim derken marketlerde barkodu 869 ile baslayan ürünleri aramaktan da gozlerimin biraz daha bozuldugunu farkettim.

Sevgili dost ve arkadaslarimdan gelen 'lutfen okuyunuz' , 'cok onemli' , 'aman viruse dikkat' 'bilmem kim para dagitiyor' 'en az bes kisiye yolla' , 'inanmadim ama dogruymus' 'kisiligini test et' , 'tikla
para yolla,tikla yardım et' , 'bilmemkim seni gozetliyor' , 'bilmemkime mail at, haddini bildir, oy at' , 'onu yeme bunu ye' seklinde baslayan kerameti kendinden menkul, nev'i sahsina munhasir bu mailler
sayesinde hep beraber 'kafayi cizme'ye ne kadar yakin oldugumuzu da musahade etmis oldum.

SIMDI Eger bu maili 60 saniye icinde 1200 kisiye gondermezsen bilesin ki bir kus sabah aksam kafana yapacak ve hayati sana dar edecektir.

bu da yeni geldi

Hande mi yener, Funda mi arar hayir Seray sever. Bu üçüne önce Nejat isler sonra da Ahmet çakar. Bu geyik Celal'i bayar, bu geyige dayanamayan Ferhat göcer, yillar sonra bunlar tarih olur, o tarihi de Gönül yazar, Mehmet okur.
Bu mesaji 10 kisiye gönderirsen dileklerin kabul olur. Buna da anca Kadir inanir..

artık sonunda adam haklı olarak dayanamamış bu mailde bana yeni geldi, bu durum her ne kadar komik gibi görünse de aslında vahim bir durum yukarıda espiri ile anlatılmış olaylar bazı insanlarımız tarafından ciddiye alınmaktadır ve bu ciddiye alınmalar cidden bir toplumsal sorundur, bilmiyorum arkadaşlar siz neler düşünüyorsunuz?

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Dünya üzerinde bu sorundan muzdarip bir sürü insan vardır; hatta bu zımbırtıları ilk başlatan, devamını sağlayanlar bile kafayı yukarda saydığın nedenlerin herhangi birinden yada birkaçından dolayı sıyırmıştır.
Demekki buna da bir türlü talep var ki sürüp gidiyor; amaç belli "Ben spam yapayım ama adı spam olmasın; başkası istemediğim emaili bir türlü istemişsem de göndermesin"

...::LorD::...

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
ya arkadaşlar amaç forward ettirerek mail zinciriyle mailleri toplamak bu sayede sağolsunlar biz forward etmesek de forward eden arkadaşlar sağolsun mail zincirine mailimizi ekliyorlar. diğer bir konu ise bu şekilde inancımızı zayıflatıyorlar. yok bunu yap 3 gün içinde şu olacak yok peygamber efendimizi görmüş şunu yapmazsan bela alacan yaparsan güzel haber alacan ohoo daha neler neler. artık bunu dramatize edenler de oldu . yok bu çocuk hasta bir şirketle anlaşılmış her mail için 0.01 vereceklermiş bilmem ne bilmem ne saymakla bitmiyor

umuture

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
çok sıkılıyorum bunlardan ama arkadaşlarım bile yollasa bi kez uyarıyorum sonra aynı tür mail yine aynı kişiden gelirse spam kutusuna yolluyorum

ne salak insanlar var ya gönderme diyorum adam yine yolluyor

ha bide şimdi avea hattıma bu tür mailler geliyor. 5000 sms 39 kontüre ya millet azıttı artık sms leri forwart ediyorlar 10 kişiye yolla diyorlar

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
MSN olarak kullandığım mail ile normal kullandığım mail farklı sırf bunlara direk yollandırılmamak için :) (Vodafone anı yaşa :) )

deeper

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şahsen kendi çabalarımla bana artık böyle mailler gelmiyor :) en son ne geldiğini hatırlamıyorum o kadar süre geçti yani...
yollayan kişiyi eğitiyorum. evet tabir-i caizse eğitiyorum.
bunun tamamen vakit kaybı olduğunu, saçma sapan olduğunu gerekirse açıklıyor ve 1-2 soru sorarak onun da anlaması için uğraşıyorum. sonrası ne mi oluyor?
"deeper okumaz boşuna atmayayım" :)

sonsuzhost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Daha az önce bir mail geldi inanın forward edilen kişi 1000 i geçmiş biri mail toplamak için forward fırtınası başlatıyo ama bu fırtına sırasında forward edile edile o liste onlarca hatta yüzlerce spamciyede forward edilmiş oluyor yani işin kaynağı 1 spamci ama forwardlar sırasında listeler 100 lerce spamcinin eline geçiyo

En güzeli ne biliyormusunuz kendi domaininizde mail açıp o mail ile msn netpassport alıp doğruladıktan sonra o mail adresini silip var olmayan mail adresi ile msn kullanmak bir çok kişi bu tavsiyeme mantıklı gözle bakacak çünki bu forwardlar genelde msn kişi listelerinizden geliyor.

sonsuzhost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
çok sıkılıyorum bunlardan ama arkadaşlarım bile yollasa bi kez uyarıyorum sonra aynı tür mail yine aynı kişiden gelirse spam kutusuna yolluyorum

ne salak insanlar var ya gönderme diyorum adam yine yolluyor

ha bide şimdi avea hattıma bu tür mailler geliyor. 5000 sms 39 kontüre ya millet azıttı artık sms leri forwart ediyorlar 10 kişiye yolla diyorlar

Bu kadarınada yuh diyorum artık yarın hemen benimde başıma gelmeden avea hattımı iptal ettiriyorum :)

Ayrıca kimengellemiş öğrenicem diye abuk subuk sitelere msn kullanıcı adı şifresini girip açılacak olan sayfada listesinde kendisini engelleyenleri görmeye beklerken boş bi sayfa çıktığında site bozuk galba deyip çıkan ve şifresini teslim ettiğini bilmeyen ve listesindeki arkadaşlarını bu yaptığı hata yüzünden bezdiren insanlarıda eğitmek lazım

2. ayrıca: Oh sen çıplakmı :)

Tırtıl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bende bu tür spamlar nerdeyse yok gibi. İki farklı hesabım var. Birinde sadece ailem ve arkadaşlarım var, diğeri de malum ne kadar spam işler varsa oradalar.

dombalak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Hande mi yener, Funda mi arar hayir Seray sever. Bu üçüne önce Nejat isler sonra da Ahmet çakar. Bu geyik Celal'i bayar, bu geyige dayanamayan Ferhat göcer, yillar sonra bunlar tarih olur, o tarihi de Gönül yazar, Mehmet okur.
Bu mesaji 10 kisiye gönderirsen dileklerin kabul olur. Buna da anca Kadir inanir..

bu işe en güzel cevap bu bence ...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.