ozaman güvenlikçiyim diye takılma. en büyük güvenlik ddos saldırılarını engelleyebilmektir.
o zaman sen engelleyen birini bulursun
mümkünse mesajlarıma cevap verme, muhattabım değilsin.
konuyu yazan arkadaşım ilgilenirse pm atabilir, kolay gelsin.
![]() |
![]() |
ozaman güvenlikçiyim diye takılma. en büyük güvenlik ddos saldırılarını engelleyebilmektir.
ozaman güvenlikçiyim diye takılma. en büyük güvenlik ddos saldırılarını engelleyebilmektir.
DDOS yani Denial Of Service Atack türündeki saldırılar kendimi bildim bileli vardır ve kesin bir çözümü bulunmamaktadır. Ancak bu yöntem 10 yıl önce de şimdide bir heking yöntemi olarak kabul edilmemektedir.
2600: The heker Quorterly ( www.2600.com ) 9 Şubat 2000 de yayınladığı bir bildiri yi aşağıya yazıyorum.
DDoS saldırıları tarafından saldırılan ve etkisiz hale getirilen web siteleri için üzgünüz. Gerçekten üzgünüz. Fakat onların veya herhangi birinin suçu hekerların üzerine atmasına izin veremeyiz. Şimdiye dek işbirlikçi medya hekerları suçlayarak ve bir sonraki adımda da bu işin arkasında kimin olduğu konusunda hiçbir fikirlerinin olmadığını itiraf ederek bu hikayeyi aktarırken taraflı davrandılar. Bir programı işletme becerisi ( gereken sadece bu ) herhangi bir hekleme becerisi gerektirmediğinden bu işin arkasında hekerların olduğunu iddia etmek, bu işin amaçları ve buna katılan kişiler hakkındaki taraflı kanıların göstergesidir.
Bu, tasarruflarını elektronik ticarette kaybeden birilerinin işi olabilir veya belki de komünistlerin işidir. Bu işin arkasinda ABDnin kendisi bile olabilir. Neticede bireysel özgürlüklerin daha fazla kısıtlanmasıyla ve heker imajının daha fazla karalanmasıyla kime daha iyi hizmet ediliyor?
DDOS Saldırısı yapan kişi aynı anda fazlaca veri paketi göndererek sistemi yavaşlatmaya veya aylık BW i tüketmektedir. Veritabanı patlaması gibi bir durum olmaz, sadece sisteme veya siteye erişimi engellemiş olur. Tabi bunu da unutmamak lazım o kadar veri paketinin gönderildiği sistemim yavaşladığı kadar paketi gönderen sistem de yavaşlayacaktır. Bu tür saldırılar profesyonelce yapılmadığı zaman kolayca IP numarası ele verilir. TCK da bunun cezası da 3 yıla yakın hapis cezasıdır. Ülkemizde bilişim suçundan ceza yiyenlerin büyük bir kısmı da bu tür saldırıları yapan kişilerdir.
Gerçek bir heker hiçbir zaman denial of service atack yapmaz, fake mail atmaz, brute force atack yapmaz, flood atmaz, halen varmı bilmiyorum ama davs programıyla index atmak da heking sayılmaz.
...