Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

0'dan Sunucu Kurulumu ( " Yardım " )

samann

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
15
Arkadaşlar biz grubumuzla birlikte sadece kendimiz kullanıcağımız bir server kurmak istiyoruz.

Yani kendimiz domain barındıracağımız , kendimiz web alanları satabileceğimiz ( ama satmıyacağız ) bir server oluşturmak istiyoruz.

Acaba ne almamız gerekmekte ? Bunu oluşturmak için ne yapabiliriz ? Hatta yapabilirmiyiz ?

Eğer yapabilirsek yardımcı olan arkadaşlara bi kıyak çekeriz artık ! :D

Darkart

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
291
Dedicated al bi tane bu sorularıda hiç sormamış ol :D
Kocaman sana ait bir server ın olur istersen ordan kuruyemiş bile satarsın

leMAN

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
5
10fırın ekmek ye önce

sonra motorsiklete hiç binmeden denemeden bilmeden aşağıdaki motoru kullanman gibi bir şey dediğin

şansın yok yani:D

Joost3.JPG

Arkadaşlar biz grubumuzla birlikte sadece kendimiz kullanıcağımız bir server kurmak istiyoruz.

Yani kendimiz domain barındıracağımız , kendimiz web alanları satabileceğimiz ( ama satmıyacağız ) bir server oluşturmak istiyoruz.

Acaba ne almamız gerekmekte ? Bunu oluşturmak için ne yapabiliriz ? Hatta yapabilirmiyiz ?

Eğer yapabilirsek yardımcı olan arkadaşlara bi kıyak çekeriz artık ! :D

CMYLMZ

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
73
"Herşey bir tozbulutuydu....." :p

samann

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
15
Tamam ya reseller alırım bende :D !!!!

samann

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
15
hayır öyle demek istemedim.

yani ben bu işlerden pek anlamam o yüzden satış filan yapmayacağım. İnternette zaten bu işten anlamadığı halde yatış yapan eleman çok.

ancak konuyu açalı bayağı oldu şu anda sırf bunun için aldığım bir pc var ye ( Windows Server 2003 kurulu ) . Yakında bu makineden ücretsiz hosting dağıtmayı planlıyorum ;)

Geliştirdik kendimizi yani !

zbahadir

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
23
Sunucu windows olacaksa hiç uğraşmayın performansı kendine yetmez ama Linux kurabiliyorsanız geröek bir sunucunuz olur ve bir şeyler öğrenmiş olursunuz.

Önce linux kurmayı öğrenin nasılsa sunucu özelliklerinin çoğunu öğrenmiş olacaksınız. Kendi sunucunuzu kurabiliyor olsanız bile teknik network bilgisi gerekir. Sonuçta öğrenilmeyecek bir bir şey yok öğrenecek yeterli zamanınız olduğu sürece.