hostcu' Alıntı:
evet hoca aynen oyle oldu hemde 3000$ lık bi çekti
hemde yanlışlıkla degil isteyerek verdi şerefsiz kadın kadını aradım emin olmak için dedim çekin karşılıgı geldimi evet geldi dedi sonra 1 ay geçti parayı geri verin haydaaaaa kadınla mahkemelik olduk ama nasıl olduysa o kadın kazandı banka yaş tahtaya basmaz beyler ona gore davranın
Daha önce bankada çalışmış bir insan olmanın ötesinde, inanın bu konuyla ilgili bir hayli fazla bilgiye sahip bir kişiyim.
Çek sizinle çeki keşide eden kişi arasındaki bir ilişkiye dayanır. Alacaklı-Borçlu arasındaki ilişkide Banka aracıdır. Size yaptığı ödeme yanlışlıkla yapılmış ise ve çekin karşılığı yoksa bunu geri ister.
Bu nedenle hadi bankaya kızdınız. Bankada çalışanın ne suçu vardır? Yani karşılığı olmadan ödedi diyosanız o zaman da bunun bu konuyla ne ilgisi var? Bu o kişinin yaptığı yanlış bir işlemdir. Siz de ayrıca zararınız var ise bu şeki alıp parayı geri ödemiş olmaktan, bir karşı dava açarsınız. Zararınız yok ise keyfiniz kaçtı diye bir şey talep edemezsiniz.(talep edersiniz, alamazsınız
)
Kullandığınız tabirin bir yakınınız için başkası tarafından kullanıldığını düşünün.
Daha sonra kendinizi aynı zamanda bu forumda moderatör olan bir kişinin yerine koyun.
Kısacası bir yakınım bankada çalışıyor ve eski bir bankacıyım. Bankaların, çalışanlarının Banka sermayedarlarının gerçekten eleştirilip kızılacak tarafları var. Ben de bunu yapıyorum. Ama buradaki konuyla ilgisi yok.
Bence biraz daha saygılı ifadeler kullanın.
Saygılar...