Ben istediğim zaman, istediğim yerde, istediğim gösteriyi yaparsam doğru olur mu yagmayok?
Özgürlüğün, özgürlüğümün başladığı yerde biter.
Ve ayrıca ben bir şeyi yanlış biliyorsam sen bunun doğruluğunu bana kabul ettirmek istiyorsan yapman gereken nedir?
Devleti boşver aile yapısından bahsedelim.
Evlisin, 4 çocuklusun ve ayrıca anne babanla yaşıyorsun, kalabalık mutlu bir aile.
Hadi gel burada demokrasi uygulayalım.
Evin annesi ve en büyük çocuk dedeyi nineyi istemiyor ama baba ve diğer 3çocuk istiyor. Anne ve en büyük çocuk aklına estikçe "biz dedeyle nineyi istemiyoruz" deseler ve türlü şekilde ifade etseler ne kadar doğru olur?
Çok güzel tespitler yapmışsın bilgicim ama bu durumla senin kıyasladığının yöntemle ele alarak tartışmak olaya farklı açılardan baktırmayı gerektirir. Buda durumlar konusunda doğru sonuçlara varmamızı engeller düşüncesindeyim. Yani durumu gene bir ülke şeklinde düşünüp konuşmak gerekli. Eğer sadece anne, baba gibi bir durum indirgersek yanılırız.
Senin ilk sorduğun soruya gelirsek evet bilgi sende istediğin zaman gösteri yapabilmelisin. Tabi bu gösteride belli koşullar altında olmalıdır. Zarar vermeden davranmalısın.
Bu 1 mayıs'ın özelliğide zaten ortada. Emek kesimi, işçi kesimi. Bu kesimin değeri hafife alınmamalı. O gün onların bayramı. Tüm dünyada da böyle. Bu gibi bir toplumsal bayramlar, kutlamalar ve eylemler kutlamalarıyla birlikte, kutlanılan mekanında önemi çok fazladır. Buı kutlamalarımesela bir stadyumda yapmakla, sokaklarda yapmanın anlamı birbirinden çok farklıdır. Zaten bir çok ülkede de bu kutlamalar o bölgeninin özelliğine göre özel mekanlarda yapılmaktadır.
Şöylede bir düşünce geliştirirsek yanlış yapabilir miyiz acaba ? hergün milyonlarca insan uçakla uçuyor. Allah korusun ki bir uçak düştüğü zaman hayatda kalma şansınız çok küçük. E o zaman uçaklara binmeyelim. tüm uçuşları kaldıralım. herkes gitmek istediği yere arabayla gitsin, yürüyerek gitsin. Böyle birşey yapılıyor mu ? Tabiki hayır. Buna karşın yapılan nedir ? olabildiğince dikkatli davranılıyor. Güvenlik ön planda tutluyor. Uçağın düşme riskini olabildiğince azaltmaya çalışılıyor.
Peki o gün provokasyon olacak diye orada eylem, kutlama yapmalarına izin verilmedi, insanların daha binalardan çıkmalarına bile izin verilmedi ! Taksim bir kuşatma altında idi. Peki bu alınan güvenlik önlemleri, alınan istihbarata karşın, bu provokatörlere karşı alnsaydı daha doğru bir yaklaşım olmaz mıydı ? Yapılması gerekende zaten bu değilmiydi.
Aynı zamanda taksim'de eylem yapılmasının hukuki açıdan da yanlış olacağı söylendi. Bu kuralları belki pek fazla bilmiyor olabilirim ama şöyle bir düşüncede aklımdan gitmiyor ne yazıkki. Yanlış anlamayın olayı farklı yere çekmek istemiyorum. Sadece bir tespitim. daha bir kaç ay önce kendi partilerine kapatma davası açılırken bu davayı düşürmek için değişiklikler yapmayı düşünen, bunun içinde bir kamuoyu oluşturmak için girişimlerde bulunan bir partinin böyle bir söylemde bulunmasıda oldukça ilginiç.
Eğer demokrasiden söz ediyorsak, ülkemizin geleceği için de insalar taleplerini dile getirebilmelidir. Bu çeşitli yollar ile engellenmemelidir. 1 Mayısa yapılanlarında bu amaçla yapıldığını düşünüyorum.
Amacım kimseyi kırmak değildir. Onun için lütfen sözlerimi yanlış anlamayın.