iPhone fiyatları USA de nasıl?
![]() |
![]() |
iPhone fiyatları USA de nasıl?
acemi bu fırsat kaçmaz banada iste bir taneipod için forumda kalman yeterli![]()
acemi bu fırsat kaçmaz banada iste bir tane![]()
hediye olarak getirtebildirdin. yeniyıl-bayramlardan 1 ay önce ve sonrasına kadar hediye paketi olarak getirtirseniz gümrük vergisi olmaz.e-bay dan ipod getiremiyorum vergisi yüzünden sanırım bunda epeyce kasarlar.
hediye olarak getirtebildirdin. yeniyıl-bayramlardan 1 ay önce ve sonrasına kadar hediye paketi olarak getirtirseniz gümrük vergisi olmaz.
riskli öylede olsa , yinede belirli bir para üstüne çıktığı zaman gümrüğe takılıyor hediyede yazdırsanız parayıda az gösterseniz gıcık bir gümrük memuru işi mahvedebilir
iPhone 8GB = $399 + TAX =~ $435
iPhone 16GB = $499 + TAX =~ $550
TAX (vergi) her eyalette farklı. Ortalama %8+ olarak hesap ettim.
400$'a kadar tolere edebiliyorlar yılbaşı döneminde..
e-baydan alarak, hediye gösterip alabilirmiyim ? Satıcı hediye olarak yollaması yetiyormu yani arkadaşlar ? Kusura bakmayın bilgisizim bu konularda.O sebeple sordum, özür dilerim.
Arkadaşlar kutu 30 dolara filan yollanır normal postayla Amerika'dan. Ama telefonu Türkiye'de kaydetmek için Pasaportunuzla (yurtdışı giriş/çıkış damgası olan) gidip kaydetmeniz gerekiyor telefonu Türkiye'de kaydetmek için. Ha bütün bunları hallederim derseniz bile kaydetmiyorlar. Yılbaşında Türkiye'ye geldiğimde bir arkadaşıma bir cep bilgisayarı getirdim. Tam 20 gün boyunca Avea/Turkcell/Vodafone hiç kimse telefonu kaydedemedi. Sistem çöktü, telekomunikasyon kurumu izin vermiyor, gelecek sene başlayacak kayıtlar, gelecek sene gelir sistem yoğun yapamıyoruz vs. Sonuç olarak bu telefon kayıt altına alma işini yaptılar iyi oldu da, bir sistem kuramamışlar eli yüzü düzgün.
Bir arkadaşım almanyadan türkiyede piyasaya sürülmeyen sony ericsson un bir modelini getirtti.Kaydettirdi telefonu ama illegal sanırım tam bilmiyorum.