İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

1 YTL'ye 45er yıl hapis

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Aşağıdaki haber ne kadar gerçektir bilmiyorum ancak geyik kategorisini uygun gördüm...

İzmir Gaziemir'de geçen yıl Mayıs ayında Gaziemir Kipa 10. Yıl Lisesi'nde okuyan kız arkadaşlarından zorla 1 YTL aldıkları iddia edilen 2'si öğrenci 5 kızdan 3'ü tutuklandı. Yaşıtları bir kız öğrencinin tehditle 1 YTL'sini aldıkları, para alamadıkları iki kızın ise, kolunu burkup saçını çektikleri ve tartakladıkları öne sürülen kızlar, birden fazla kişiye "nitelikli yağma" ve "nitelikli yağmaya teşebbüste bulunma" suçlarından 45 yıla kadar varan hapis istemiyle yargılanıyor.

http://www.yeniasir.com.tr/ya2008/03/02/index.php3?kat=ana&sayfa=ilks1&bolum=gunluk

Neb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kesinlikle doğru, haberlerde de izledim..
Türkiye'de en ağız ceza gasptır..
Cezasını çekecek hak eden.

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
1 YTL zorla almanın cezası 45 yılmı olmalıdır aşağıdaki kriterlere göre???

Kapkaçcıları sadece karakola misafir ederler
Adam öldürenler maximum 14yıl yatar
Vergi kaçıranlara uzlaşma adı altında af çıkar (Daha düne kadar borçlarından dolayı herşeyine el konulan M.Emin Karamehmet, Türkiye'nin en zengini)
Yada bir internet cafede 50 ykrlik fiş kesilmedi diye verilen 129ytl ceza
Hizmet belgesi almayan hosting tasarım işi yapmaya çalışanlara 50bin YTL yada 5yıl hapis
...

Priapos

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
1 YTL zorla almanın cezası 45 yılmı olmalıdır aşağıdaki kriterlere göre???

Kapkaçcıları sadece karakola misafir ederler
Adam öldürenler maximum 14yıl yatar
Vergi kaçıranlara uzlaşma adı altında af çıkar (Daha düne kadar borçlarından dolayı herşeyine el konulan M.Emin Karamehmet, Türkiye'nin en zengini)
Yada bir internet cafede 50 ykrlik fiş kesilmedi diye verilen 129ytl ceza
Hizmet belgesi almayan hosting tasarım işi yapmaya çalışanlara 50bin YTL yada 5yıl hapis
...

karakol muhabbeti olacaksa bende söyleyeyim :)

bir futbol maçında sadece biletli koltuğumda durduğum için ( etraftakiler azıttı diye ) bir polis tarafında beyinciğime jop yedim... bu adalet mi :?

o günden beri sağlıklı düşünemiyorum :D

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sonuna kadar destekliyorum.. ceza almaları gerek zaten hafifletici sebepler çıkıcak ve ceza indirilicektir...

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Ceza almaları gerek, katılıyorum,
45er yıl ceza almayacaklar bunu da biliyorum...

Ancak, 1ytl için alacakları bu ceza onları (daha 17-19 yaşlarında) gelecekte toplum için yararlı bir insan haline getirir mi? Yoksa ilk başta saydığım nedenleri kendilerince abartarak "ben böyle adaletin ... ..."mı derler ve ters mi teper?

Ve empati ile sağlayarak nasıl bir cezayı uygun görürdünüz? Aileleri de cezayı hakediyor aslında... Çocuğunla ilgilenmek ona bolca harçlık vermek olmasa gerek...

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Kesinlikle doğru, haberlerde de izledim..
Türkiye'de en ağız ceza gasptır..
Cezasını çekecek hak eden.

iyide bu kapkaçcılar neden 1 ay sonra salınıyor ve tv gene aynı kişi başkasını soyarken yakalıyoruz ?? kimse cezası kalmasın ama yargı yerinde ve zamanında karar vermeli.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.