İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

150$ paramı google yedi hesabı iptal etti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

toplumesajci

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Aralık 2005
Mesajlar
116
Reaction score
0
Merhaba,
6 ayda toplanan 150$ paramı google hesabımı iptal ederek aradan 3 ay geçmesine rağmen ödememiştir.

Kendisine haram zıkkım olsun, herhangi bir hile olmamasına rağmen bazı sitelerimdeki reklamları kaldırmıştı. Değişik çekillerde sorunu sordum email attım ama hiç bir şekilde cevap alamadım.
google artık yemeye başladı (eskidende belirli baraja gelmeyenlerin paralarını ödemiyordu)
Bundan sonra google çöker cünkü hak yemekten çekinmiyor.

Ayrıca kendim 100tl lik reklam vermiştim google ye parayı aldı reklamları yayınlamadı bende hesabı iptal ettim ama yine bu parayıda geri ödemiyor ,


google normalde Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına görede yasal değil ,
1- vergi vermiyor ama her saniye dakika en az sabancı koç kadar para sadece Türklerden kazanıyor. Reklam verenlerden+ reklam alandan+ başka ülkelerden reklam verenlere Türkiyede tıklayanlardan.................................
2- T.C kanunlarına göre muzır neşriyat kanuna muhalefet ediyor ,T.C kurucusuna ,halkına, vatanın bütünlüğüne aykırı yayınları sitesinden gösteriyor.
3- Benim gibi çok sayıda mağdurun olduğunu düşünüyorum ve onu kontrol eden bir mekanizma yok, yani isterse size günde 1$ kazandınız diyebilir ,isterse 1 ayda 1$ kazandınız diyebilir. Kafasına göre size gelir gider biçebilir. Ticari faaliyet gösteren şirketlerin muhabeleri devlet kontrolündedir, ama google kapalı kutudur.
4-Ticari faaliyet gösteren şirketlerin telefon, fax, email gibi müşterileriyle iletişim kuracakları bir iletişim araçları zorunludur. Ama google insan faktörünü hiçe sayarak hiç bir şekilde muhatap olamamktadır, hatta koskoca maliye bakanı muhatap bulamadıklarını söylemektedir.

5- Tüm dünyada tekele karşı anti teekl vardır, hiç bir kuruluş veya firma tek başına iktidar olamaz bu kanunlarla sabittir,
ama Türkiyede ve dünyada google ciddi bir rakip bulunmamaktadır, rakipleride kendisi tarafından satın alınarak tekelleşmeye gitmektedir.

6- çin gibi ülkelerde yayınlarını yaprken mutlaka o ülkenin kanunlarına tabularına göre hareket etmektedir ama bize aynı hassasiyeti göstermemektedir.

7-kendisi bile reklamnlarını absürt veya illegal sitelerde yayınlatmadı halde, hatta illegal siteye link olması bile yasakken (bunun kötü bişey olduğunu bildiği halde)
Kendi sitesinden her türlü çirkefe ve pisliğe link ve ziyaretçi sağlamaktadırç
Allah belasını versin.
Sagılarımla
 

toplumesajci

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Aralık 2005
Mesajlar
116
Reaction score
0
Sağolun Allah Razı olsun,
sizede hayırlı bayramlar
onlarada gönderdim sebebini sordum ,sebep bile söylemediler anlamsız ve alakasız bir email aldım.

adwords için nereye mesaj atmak lazım?
100tl göz göre göre gitti resmen
 

mehmet-ali

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Şubat 2007
Mesajlar
1,088
Reaction score
12
Konum
Ankara
Çok iyiymiş :) hesabın kapanmasa google'dan iyisi olmayacaktı dimi, ama kapanınca yok zaten yasalarada aykırı. Madem aykırı sen neden kullanıyorsun/kullandın ki ? Ne güzel memleket. Bu şu gibi oluyor eroin ithal ettim ama beni kazıkladı firma vermedi paramı hadi polise şikayet edelim bas bas bağıralım. Madem yasak kullanma yahu. Kaldıki aktivitesinin yasal olmadığını zannettiğin biryerden yasalsızlık görünce neden köpürüyorsun. Madem biliyorsunda ? Komik olmayalım arkadaşlar.
 

toplumesajci

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Aralık 2005
Mesajlar
116
Reaction score
0
ben komik bişey göremiyorum ,
mağdur olan benim, yasal olmayan hak yiyen google.com sitesi ,
ayrıca google.com gibi bir siteyi savunman ne diye seninle ne ilgisi var,
yasal olup olmaması devleti sorunu ve çözeceklerine inanıyorum bu konuyuda ama devlet yetkililerine durumu izah etmek lazım.
 

mehmet-ali

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Şubat 2007
Mesajlar
1,088
Reaction score
12
Konum
Ankara
şimdi devlet meselelerine girersek inan çıkamayız. Ne halde olduğumuz ortada o şüphesiz. Ya sizde hata vardır yada google tarafında ama bu şekilde bir tepki kendi kendinizle çelişmenizden başka birşey değildir. Sorun bekleyin. emin olun şuan yapabileceğiniz en mantıklı şeyde bu.
 

toplumesajci

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Aralık 2005
Mesajlar
116
Reaction score
0
Mehmet Ali bey,
inanın 3 aydır bekliyorum, her türlü gül uzatmama rağmen cevap vermeye dahi tenezzül etmeyen bir firmayla karşı kayşıyayım. Bu 150$ para 200 adet web sitenin 6 aylık helal reklam parasından gelen paradır. Düşünün ben 200 adet siteden 6 ay bunların reklamlarını yüzbinlerce kişiye yayınlamamın ödülü bu olmuştur. eğer bir hata olsa idi ben zaten itiraz etmezdim, resmen beni param gasp edildi. Ay sonlarında kesinleşen ödemlerim var, diyelim son ay sorun çıktı o ayın ödemesini vermesin veya hesabı iptal etse dahi kesinleşmiş ödemelerimi yapsın. Ama hiçbir uyarı dahi olmadan hesabım durduk yere ve benden habersiz ,herhangi bir sebep göstermeden kapatıldı ve eski alacaklarım dahil hepsine sünger çekildi. Ansense böyle tamam ,peki adwords e ne demeli?
1-2 defa kredi kartıyla üye oldum reklamların gösterilmedi bende hesaplarımı iptal ettim ve havale ile para gönderdim ,gönderirkende bana verdikleri kodu yazdım. 1 hafta sonra para hesabıma geçti ama yine reklamlarım gösterilmedi , 2 ay boyunca reklamımım yayınlanmasını bekledim .Sonunda pes edip ödediğim parayı geri istedim, banka hesap numramı soruyor. Bende yazıyorum kabul etmiyor, google paranın nereden geldiğini kaydetmiyormuş böyle bir bahane var. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar kaydeden google kendisine para gönderenin banka hesabını kaydetmiyormuş.
Savıcılığa dolandırıcılık adı altında dilekçe verecem adwords için. Gönderdiğim tarih banka hesap numarası ,her şey belli. Şunuda söyleyeyim sonu co.uk olan maillerle eskiden yazışırken birazda olsa insan yerine koyuyorlardı yani milliyetçilik yapıyorlar, Türksen Türkiye vatandaşıysan bunların gözünde hiç bir değerin yok. Artık hem paramızı çalıp, gasp edip hemde bizi muhatap almıyorlar.
Saygılarımla
 

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Ağustos 2005
Mesajlar
1,845
Reaction score
0
Google Türkiye Ofisi diye birşeyler vardı (hiç işim olmadı) ama iş başvurusunda bulunanlar dahi olmuştu diye hatırlıyorum.

Google size ödeme yapmaz onun adına size bir finans kurumu ödeme yapar.
google dan direkt ödeme almanız mümkün değildir.

Benim bildiğim bir olay var ; soy isim değişikliğine uğradığından ödeme alamayan (banka geri göndermiş; hesap doğru ama soy isim tutmuyor diye banka gönderiyor) durum olmuştu o parayı sonraki ay ilgili hesaba yatırdılar. ...

Bir arkadaşın sitesinde yerleşim kuralına aykırı buldukları reklamdan dolayı sadece siteyi yasaklamışlar düzelttiği belirttikten sonra tekrar yayına açmışlardı.

bireysel olarak bir yanlış yapıldıysa buna itiraz etmen mümkün (yardımlardan ilgili itiraz şeklini bulup itiraz edebilirsin)

Adwors konusunda da hiçbir sıkıntı yaşamadım ben (ne havale ile ne de kredi kartıyla ödemelerimde bir sıkıntı yaşamadım)

adwors ile binlerce liralık satış yapanları biliyorum.

Adwors ve adsense başvuruken kabul ettiğiniz anlaşmaları da alıp bir avukatla görüşün derim. ama öncesinde firmayla bu olayı halletmeye çalışmış olman isabetli olur...

Neredeyse google mağduru diyesim geldi size :)
adsenseden kazandınız vermedi
adworsten ödeme yaptınız reklamınızı yapmadı
aramalarınızda illegal sonuçlar çıkartarak sizi mağdur etti vs...
 

abasaran

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Ağustos 2009
Mesajlar
134
Reaction score
0
Konum
Ankara
google ile alışveriş yapıyorsunuz {reklam veriyorsunuz}
yayınlanmıyor, olacak iş değil...

ne kişiler gördük adsense hesabında yüzlerce dolar.
parasında olsa, onlara bir bahane bulup tabiri caizse postalarlar..

o adam kazanırken, aynı zamanda google'de kazanıyor.
yani bindiği dalı bile bile neden kessin ki kural ihlali yok ise.

site içeriğinizi kontrol edince bence,
yasa dışı olabilecek bir paylaşımlar söz konusu ise,
veya belirtilen kurallar ihlali var ise ve bu google'ye
şikayet ya da rutin kontrollerde tespit edildi ise,
size HERHANGİ BİR açıklama yapmaksızın hesabınızı kapatmak hakları
{sözleşmenizde bu madde var}

adwords da ise, illa ki bir yerde eksik yanlışlık hata vss vardır.

eğer ödediğiniz hizmet karşılığını alamıyorsanız,
elinizde ödeme belgesi ile, BTK'ya veya Cumhuriyet Savcılıklarına
şikayette bulunabiliyorsunuz..

_________________________


konuyla alakası yok, kişisel birşey...
özellikle internet üzerinden kazanılan para için
helallik alma durumunuz nedir ?
yani helal para yada haram olsun demek..
bana garip geldiğini belirtmek istedim...

______
çok geçmiş olsun,
umarım tez zamanda mağduriyetiniz giderilir.
 

oznugurlu

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Nisan 2008
Mesajlar
34
Reaction score
0
mağduriyetinize birşey diyemem.Ama vergi vermiyor demenize bir lafım var.Bu tarz yurtdışı ile alakalı kazanımlarda iki ülkede de vergi verilmemesi için bir ülkede vergi verilir.Adsense de kazandığınız para vergi düşülmüş para...Nasıl ki adtech,reklamstore v.s. türk sponsorlar vergi kesip ödemenizi yapıyorsa adsense de vergiyi kesiyor...Sonuçta iki kere vergi ödemeyi kimse tercih etmez.
 

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Nisan 2008
Mesajlar
441
Reaction score
4
Konum
Istanbul
Bu ülkedeki esnafın % 80-90'ı vergi kaçırıyorken, ülke halkının yine aynı oranlık kesimi alışverişlerinde "Abi, fiş almazsam kaç paraya olur?" repliğini ezberlemiş ve kullanıyorken Google'a "Vergi vermiyor" demek biraz abes gibi geldi bana. :)
 

bilgi

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Eylül 2004
Mesajlar
6,835
Reaction score
171
Konum
►∞
Biz ne kadar hatalı olsak da; biz de hata yapıyoruz diye başkalarının hatalarına göz yumamayız, yummamalıyız.
Biz fiş almazsak ne kadara olur diyorsak, karşı taraf veriyorsa öncelikle karşı taraf ağır suçludur, biz hafif!
Yasak alanda sigara içersin, 60TL ceza, içtiren 5bin TLye kadar...
Google bir kılıfına uydurur ancak bize göre suçluysa, sonuna kadar hak aramamız gerekir
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
hak aramadan önce hesap açarken kabul edilen sözleşmeyi güzelce okumak lazım sanırım. orada kısaca "hak arama boşuna" başlığını göreceğiz mutlaka.
 

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Nisan 2008
Mesajlar
441
Reaction score
4
Konum
Istanbul
Biz fiş almazsak ne kadara olur diyorsak, karşı taraf veriyorsa öncelikle karşı taraf ağır suçludur, biz hafif!

Siz "Fiş almazsak ne kadar olur?" diyebiliyorsanız başkalarına "Neden fiş vermiyorsunuz?" diye hesap sorma hakkına sahip olabilir misiniz? Olamazsınız.
Böyle bir durumda hem suça teşvik ettiğiniz için hem de zemin hazırladığınız için siz ağır suçlu olursunuz, karşı taraf hafif.
Bakış açınızı değiştirin bence...
 

dreamz

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Haziran 2004
Mesajlar
1,843
Reaction score
3
Ayrıca kendim 100tl lik reklam vermiştim google ye parayı aldı reklamları yayınlamadı bende hesabı iptal ettim ama yine bu parayıda geri ödemiyor ,

Ben buraya takıldım,saçmalamışsınız.
Siz adwords'e para yatırırsınız,reklamınız adwords TOS 'una aykırıysa yayınlanmaz.Sizden düzeltmenizi ister.

Kasti yayınlamama diye birşey söz konusu olamaz.
 

Borte45

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Şubat 2006
Mesajlar
762
Reaction score
0
Konum
Malatya
Komik bir konu olmuş. :) Geçmiş olsun diyeceğim de, bu kadar cıngar çıkardığına göre vardır Google'ın bir bildiği.
 

ugrboz

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Eylül 2009
Mesajlar
364
Reaction score
4
Merhaba,
6 ayda toplanan 150$ paramı google hesabımı iptal ederek aradan 3 ay geçmesine rağmen ödememiştir.

Kendisine haram zıkkım olsun, herhangi bir hile olmamasına rağmen bazı sitelerimdeki reklamları kaldırmıştı. Değişik çekillerde sorunu sordum email attım ama hiç bir şekilde cevap alamadım.
google artık yemeye başladı (eskidende belirli baraja gelmeyenlerin paralarını ödemiyordu)
Bundan sonra google çöker cünkü hak yemekten çekinmiyor.

Ayrıca kendim 100tl lik reklam vermiştim google ye parayı aldı reklamları yayınlamadı bende hesabı iptal ettim ama yine bu parayıda geri ödemiyor ,


google normalde Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına görede yasal değil ,
1- vergi vermiyor ama her saniye dakika en az sabancı koç kadar para sadece Türklerden kazanıyor. Reklam verenlerden+ reklam alandan+ başka ülkelerden reklam verenlere Türkiyede tıklayanlardan.................................
2- T.C kanunlarına göre muzır neşriyat kanuna muhalefet ediyor ,T.C kurucusuna ,halkına, vatanın bütünlüğüne aykırı yayınları sitesinden gösteriyor.
3- Benim gibi çok sayıda mağdurun olduğunu düşünüyorum ve onu kontrol eden bir mekanizma yok, yani isterse size günde 1$ kazandınız diyebilir ,isterse 1 ayda 1$ kazandınız diyebilir. Kafasına göre size gelir gider biçebilir. Ticari faaliyet gösteren şirketlerin muhabeleri devlet kontrolündedir, ama google kapalı kutudur.
4-Ticari faaliyet gösteren şirketlerin telefon, fax, email gibi müşterileriyle iletişim kuracakları bir iletişim araçları zorunludur. Ama google insan faktörünü hiçe sayarak hiç bir şekilde muhatap olamamktadır, hatta koskoca maliye bakanı muhatap bulamadıklarını söylemektedir.

5- Tüm dünyada tekele karşı anti teekl vardır, hiç bir kuruluş veya firma tek başına iktidar olamaz bu kanunlarla sabittir,
ama Türkiyede ve dünyada google ciddi bir rakip bulunmamaktadır, rakipleride kendisi tarafından satın alınarak tekelleşmeye gitmektedir.

6- çin gibi ülkelerde yayınlarını yaprken mutlaka o ülkenin kanunlarına tabularına göre hareket etmektedir ama bize aynı hassasiyeti göstermemektedir.

7-kendisi bile reklamnlarını absürt veya illegal sitelerde yayınlatmadı halde, hatta illegal siteye link olması bile yasakken (bunun kötü bişey olduğunu bildiği halde)
Kendi sitesinden her türlü çirkefe ve pisliğe link ve ziyaretçi sağlamaktadırç
Allah belasını versin.
Sagılarımla

Arkadaşım google haklı veya haksız siz daha önce bu sistemi kullanmayı kabul etmişsiniz 'google yasa dışı ya'o zaman parayı aldığınızdada sizde yasadışı bır iş yapacaktınız bu mantıkla bakarsak yanı yaptığınız ile söyledıklerınız bırbırıyle çelişiyor bu tarz konuşmalarla ne derdinize çare bulabılırsınız nede kimse söylediklerinize inanır.
 

toplumesajci

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Aralık 2005
Mesajlar
116
Reaction score
0
Merhaba,
en azından geçmiş olsun diyen arkadaşlara sağolsunlar derdimize ortak oldular
bazı arkadaşlar google nin tos undan veya dolandırıcılık sahtekarlık gibi konulardan bahsetmişler.
2000 yılından beri google kullanıyorum tos unu da biliyorum, herhangi bir illegal konu yok ,illegal olan google nin kendisi.
ilan host ilanıydı bir diğer ilanda parça kumaş alınır diye bir ilandı. Yani ilan verdiğim adwordstede ,ilan aldığım adsense dede herhangi bir illegal içerik yoktu. Adsense siteleri çoğu ticari dizin sitesiydi.
Saygılar
 

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Ağustos 2005
Mesajlar
1,845
Reaction score
0
Vallahi google yi bilmesem etmesem sizin bu konudaki yaklaşımlarınızdan üçkağıtçı düzenbaz insanların kanına giren bir firmacık sanacağım.

onca ülkede onca adwors kullanan ve adsense kullanan var. Ve kullananlardan daha çok bu işin açığını bulup üç kağıtla reklam yaptırmak yada reklam parası kazanmak isteyenler var.

Ve bu kadar olumsuz şartlarda internete içerik üretmeyi az buçuk ödüllendirmiş bir firmayı 150 dolar için yerden yere vurmak insafsızlık olur.

neden gidip kendilerine durumu izah etmiyorsunuz?

ben durdurulmuş siteyi açtıysam
adwors şifremi verdiğim düzenbazın email adresini değiştirip adworsümü çalmaya kalkmasını önleyebilmişsem birileri bankasının geri gönderdiği parayı sonraki ay alabildiyse bu firmadan siz niye hakkınızı arayıp alamayasınız ki?

gidin bi kendileriyle konuşun
deyin ki hangi adrese gideyim vs.. bilen bildiğini söylesin

konu açıyorsunuz istediğiniz tek net şey hadi googleyi topluca (gizli bir ifade) mahkemeye verelimden öteye geçmiyor.

Saygılarımla
 

toplumesajci

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Aralık 2005
Mesajlar
116
Reaction score
0
Merhaba,
google ı topluca mahkemeye verelim gibi bişey demiyorum sadece başımdan geçen olayları anlatıyorum. Gidip nerede kiminle görüşeceğiz? Türkiye bürolarının telefonlarını binlerce defa aradım veri tabanımız dolu diyor, böyle saçma birde karşılama mesajı var.email atıyorum cevap gelmiyor, gelsede alakasız hazır bir yardım bölümündeki mesajı kopyalayıp göndermişler.
Ben mağdurum kiminle ne konuşacağımı söylerseniz elbette gider konuşurum. Adsense benim ilk ödemem değil, 500$ lık çek aldığımda oldu daha fazlasını aldığımda oldu, ama amerika ekonomik krize girdikten sonra bunlarında diğer amerikalılar gibi ahlakları bozuldu. Yani önceden olsa bende aynen sizin gibi google yi destekleyebilirdim, ama artık açıktan hak yemeye başladı, hem adsensede hemde adwordste ben şahidim kefilim .Herhangi bir yalanım yok.bundan 8-9 sene öncede reklam veriyordum herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Kendi amerikada kiraladığım serveride kriz döneminden sonra mecburen almanyaya taşıdım, aynı google gibi onlarında yalana ve sahtekarlığa tenezzül ettiklerini gördüm.
Saygılarımla
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst