İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

17 Ağustos 1999 Depremi Seni Hiç Unutmadık!

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
17 Eylül 2010
Mesajlar
2,107
Reaction score
51
Deprem deyince aklıma gelen ilk şey 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi olmuştur. Depremin ardından 12 yıl geçmesine rağmen hepimiz dün gibi hatırlıyoruz.Depremin anısına bu yazıyı yazma zorunluluğunda hissettim.



Deprem tüm Marmara Bölgesinde hissedilmiş.Ben o zamanlar 4 yaşındaydım,pek bir şey hatırlamıyorum.Hatırladığım şey o gece depremi hisseder hissetmez ok gibi fırlamamız ve dedemin manidar sözü olmuştu.Rahmetli dedem(mekanı cennet olsun) “Nasıl olsa bu fani dünyada hepimiz geçici değil miyiz?” dedi ve hareket etmeden ölümü beklermişçesine yatağından kımıldamadı.Dedemi kucağımıza aldı babam ve hemen binadan uzaklaştık.Annemin dediğine göre o gün sokakta yatmışız.Neyse ki evde pek bir hasar yokmuş,ertesi gün evimize girmişiz.



Sayısal verilere baktığımda depremin korkunçluğunu daha iyi anlıyorum.Depremde 15.000 ölü,onbinlerce yaralı kardeşlerimiz olmuş.Onbinlerce evde hasar,yüzbinlerce evsiz kardeşlerimiz bu uğurda helak olmuştur.

Şimdi görüyorum da o günden bu güne 17Ağustos depreminden sonra pek bir şey değişmemiş.Şimdi deprem olsa yine aynı şey olur diye düşünüyorum.Fay hattı üzerine bina diken bir zihniyetler oldukça bu tip bir vakanın daha yaşanacağına hiç şüpheniz olmasın.Devletin bu konuda gerekli tedbirleri alması gerekiyor.Malum deprem bu,ne zaman geleceği belli olmaz.Depreme engel olamayız,fakat gerekli önlemleri alarak etkilerini en aza indirgeyebiliriz.

17 Ağustos 1999 depremi seni hiç unutmadık,unutturmayacağız!


Orjinal Linki:http://susma.in/17-agustos-1999-depremi-seni-hic-unutmadik/
 

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
19 Temmuz 2008
Mesajlar
12,395
Reaction score
254
sağolun unutmuyoruz sayenizde (!)
 

lipso

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Eylül 2011
Mesajlar
52
Reaction score
1
Allah Bir daha Bu Ülkeye böyle Acılar Yaşatmasın.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst