Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Kayıt Ol

2 Kelimeli Domain Seçerken.

AycanB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Merhaba arkadaşlar ne zamandır bakıyorum 2 kelimeli domain seçenler hep yanlış domain seçiyorlar gibi geliyor bana. Türkçede "ulama"ya uygun olmuyor buda bence domainin akılda kalmamasını unutulmasını sağlıyor bence domainlerinizi 2 kelimeli yaparken "ulama" ya uymanınızı öneirim yani
örnekler ; (rastgele isimler yazıyorum)
KralOyun.com
Oyunoyuncu.com
superonlie.com
sevgilimol.com

örnekler uydurmadır anlatmak istediğim
2 kelimeden oluşan domainlerin yani
Kral Oyun
ilk kelimenin son harfi sessiz , 2 ci kelimenin ilk harfi ünlü olsun

Ulama Tanımı
Bir sözcüğün sonundaki ünsüz ile daha sonraki sözcüğün söz başındaki ünlünün aynı hecede söylenmesidir. Sözcükler, yazının aksine konuşmada ayrı ayrı değildir. Konuşma esnasında, sürekli ulamalar yapılır. Ulama söyleyiş kolaylığının yol açtığı bir ses olayıdır ve anlamla doğrudan ilişkili değildir.

Alıntı değildir kendi görüşlerimdir. Doğrumudur tartışılır.
Link : http://zone.org/genel/15394-2-kelimeli-domain-secerken.html#post113889

Teşekkürler

FERDIKUCUK

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet Katiliyorum... ama ben ulemaya Uygun isimleride unutuyorum

aTk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bir parça katılıyorum buna. evet etkili ama. seçilen sözcükler de anlamlı. ve mantıklı ikililer oluşturmalı. veya gerçekten akılda kalıcı olmalı..

umuture

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
akılda kalıcılık ulama ile alakalı olurmu bilmiyorum aslında bana bu seçenek biraz uzak geliyor.çünkü iki kilit kelimeyi yan yana koyunca zaten akılda kalır.isim alırken insanların nasıl düşündüğünü bilmek gerekir. bizzat denedim ve çok yararını gördüm
önemli nokta hangi konuya yoğunlaşıcaksanız o konuyu anlatan bi isim seçmek ve arama yapan insanların düşünme sitilini bilmek. unutmayalım ki etrafımızda site adını bile yani www.siteadi.com u bile google yazıp site arıyan insanlar var biz onlardan bi adım öndeyiz :) bu yüzden basit düşünün arkdaşlar

AycanB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Benim dediğim kendi görüşlerim bence olay budur 2 kelimeli büyük sitelere bakın genelde bu şekilde he istisnalarda vardır elbet ama onları scripti güzeldir veya reklamı iyi yapmışlardır.

deviL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
abi 2. kelimede vurgu varsa sorun yok diye düşünüyorum

umuture

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
abi 2. kelimede vurgu varsa sorun yok diye düşünüyorum

katılıyorum. ne reklam yaptım nede scriptim güzeldi bildiğin wp kullandım ve hiçbir eklentide yoktu. ama alan adını almadan önce biraz araştırdım msn den arkdaşlara sordum okuldan insanlara sonuç ne mi 1 ayda tekbir reklam olmadan 2k tekil hite çıktı hemde bütün aramalar google üzerinden yapılan site adı şeklinde "sicakcikolata" gibi

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
121
zaten çoğu kişi googledan hit almak için domain seçtiğine göre sanırım ulamaya uymamaları doğal

M

mizahyeri

Misafir
Mizahyeri de uymuyor ulamaya fakat bence akılda kalır. basit bir isim