İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

2. sunucuya nasıl geçicem

heroise

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şuandaki sunucu yeterli değil site wordpress üzerine kurulu ve günlük 50.000 civarında tekil hiti var ve bi tane daha almam gerekiyor.. bi kaç sorum olucak..

1. mysql ve apacheyi ayırmam gerekiyor sanırım ama bu konu hakkında hiç bi bilgim yok.. kaynak gösterebilirmisiniz? veya bu işlemin bi adı varmıdır.. yaptıgım aramaların hiç birinden sonuç alamadım..

2. sunucular farklı firmalardan olması sorun çıkarırmı.. 2 sunucununda aynı firmadan olması dahamı sağlıklı olur yoksa farketmez mi ?

3. alacagım makina ilkine nazaran düşük kapasiteli olucak.. yüksek kapasiteli olan makinayı mysql içinmi yoksa apache için mi kullanıyım..

4. 2 sunucumu almalıyım yoksa varolan sunucumu değiştirip iyi bi tane sunucuyamı geçiyim.. (hem taşımada sorun çıkar.. hem aldıgım firmayla ingilizce iletişimde sorun çıkar.. hemde site bi iki gün kapalı kalabilir )

tavsiyelerinizi bekliyorum..

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Günlük tekil 50bin ise varolan sunucunu daha iyisiyle değiştir derim...

mydeli025

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bencede olan makinaya yükseltmen daha az maliyet olacaktır ve sorunlar daha az ..

makinayıda full destek verebilecek bir firmadan almanı öneririm sonucta terzi bir pantolon dikebilir ama sen yada ben tek başıma sadece sökük dikebiliriz..

aXzel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dostum sunucu birleştirme işini bosver 50 k hit pek fazla bişey degildir sana pmden birisinin adresini yollayacagım benim sunucu optimize bakım onarım işlerini yapan bir arkadasım kendisi ile görüs aylık pek bir ücret istemiyor ve güvenilirdir.. sana senin dc den yada onun tavsiye edecegi bir dcden çift öekirdeki 4 gb ramli sunucu alır optimize eder ve sende baya rahat edersin..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.