İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

2000 Gösterim e maksimum 10 Tıklama...

Kenshi

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Mart 2011
Mesajlar
376
Reaction score
1
5000 gösterime cıktık tıklama 30 , gelir 1 dolar anca :)) Adsense den ayrılıcam ödeme geldiginde. Bu ne rezillik yav
 

blogger

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Şubat 2011
Mesajlar
220
Reaction score
1
Konum
Doesnt Exist
sitenize gelen hitlerin %60 ı facebook veya farklı sitelerden gelirken %40 ı arama motorundan geliyor bu %40 ın ise büyük bir bölümü google resimden gelen hitler o yüzden reklamları görüntülemiyorlar muhtemelen bu yüzden tıklama az.
 

hrunymaz

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Mart 2011
Mesajlar
383
Reaction score
12
Konum
Gavur İzmir
bu %40 ın ise büyük bir bölümü google resimden gelen hitler o yüzden reklamları görüntülemiyorlar muhtemelen bu yüzden tıklama az.

Bu cevaba benim de bir sorum olacak. Yeni bir site açtım, ingilizce ve görsel ağırlıklı. Kısa kelimeler var, keyworde dayalı. Imajlarada, yine keyworde dayalı kelimeleri "alt" metin olarak koyuyorum. Ve şimdi, normal google araması ile gelenler dışında imaj araması ile gelenlerde var. Yakında imaj araması ile gelenler çoğalacak gibi.

Acaba yanlış mı yapıyorum? Sonuçta siteyi adsense geliri için açtım. Arama potansiyeli çok az bir kelime, bir nevi niche. Şu ara acaba imaj altları temizlesem ve siteyi sadece google aramalarından ziyaretçi gelecek biçimde optimizasyon yapsam mı diye düşünüyorum?

Fikriniz nedir acaba.
 

blogger

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Şubat 2011
Mesajlar
220
Reaction score
1
Konum
Doesnt Exist
@hrunymaz
Bu konuda yoğun bir bilgim olduğu söylenemez fakat parayı sadece adsense'ten kazanmayacaksınız sitenize özel reklam vs. alarak da kazanabilirsiniz bu açıdan bakarsak alacağınız bazı reklamların, reklamlara tıklamayla alakası olmayacak bu reklamları alma şartınız ise sitenizin güzel hiti olmasından geçiyor.Yani hitler resimden geliyor diye sitenin ağırlıklı yönünü değiştirmek veya baştan yapılandırmak yanlış olur diye düşünüyorum.
 

hrunymaz

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Mart 2011
Mesajlar
383
Reaction score
12
Konum
Gavur İzmir
O zaman biraz deneme yanılma yapmam gerekecek galiba. Site içerik olarak iyi. Aranan kelimenin tam karşılığını vermekte. Ve açıkcası; umarım başarılı olurum; kelimesinde googleda 1. sırayı hedefliyorum. Kendime 6ay-1yıl süre verdim. Özel reklam kısmını daha ileride düşünüyorum ama şimdiden adsenseden biraz gelir elde etmek iyi olacak.

Sanırım en iyisi ziyaretçi davranışlarını bir süre inceleyerek analiz etmek ve çıkan sonuca göre değişiklik yapmak. Eğer imaj aramasından gelen ziyaretçi hemen bir resime bakıp gitmiyor, aksine siteye girerek 3-5 sayfa daha dolaşıyorsa o zaman bu sitenin lehine olur galiba.

Teşekkürler cevap için.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst