2013 PageRank Arttırma Teknikleri

MustafaYildiz

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
16 Haziran 2013
Mesajlar
1,250
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Merhaba Webtroloji Webmaster Eğitim Blogu Takipçileri;
Arama motorları trafik kaynaklarının en büyükleri arasında yer alır. Google gibi arama motorları siteleri indekslerken ve bir kelimede hangi sitenin hangi sırada çıkacağını belirlerken belirli kriterlere dayanarak siteleri 1-10 arasında puanlandırarak sonuçlara yansıtırlar.

Pagerank değeri nasıl hesaplanır
Pagerank arama motorlarının çeşitli algoritmaları ve sitenize gelen giden bağlantılar değerlendirilerek hesaplanır.
Sitenize yapılan bağlantılar ( Backlink )
Site içi bağlantılar ( Inbound backlink )
İç bağlantılar ( Internal Backlinks )
Sitenizden verdiğiniz bağlantılar ( External Backlinks )
Sitenize nofollow link verenler
Sitenize dofollow link verenler
Yüksek kaliteli içerik ile pagerank artırma
Pagerank artırmanın backlink haricindeki etkilerinin incelenmesinde öncelikli olarak yüksek kaliteli içeriklerin önde olduğunu görüyoruz. Benzersiz ve özgün içerik yazma kurallarını internetten araştırarak bulabilirsiniz.
Backlink ile pagerank artırma
Blog Comments
Wikis
EDU links
Bookmark
Article Directory
Forum Profiles
Web2.0 Profiles
Kaliteli ve yüksek PR li sitelere site ekleme
Dmoz kaydı
Yahoo Dizin kaydı
Ezine Articles
Go articles
Sosyal medya paylaşımları ( Social Bookmarking )
Facebook, Twitter gibi sosyal mecralarda içeriklerinizin paylaşılmasını , beğenilmesini ve yorum yazılmasını sağlayarak ta pagerankınızı arttırabilirsiniz.
Sık aranan anahtar kelimeleri kullanın
Anahtar kelime bulma araçlarını kullanarak sık aranan anahtar kelimeleri bulun ve içeriklerinizin içinde bu anahtar kelimeleri abartmadan kullanın. Anahtar kelime bulma aracı olarak http://ubersuggest.org/ adresini öneririm.

Sitenizin çok dilli olması

Sitenizin çok dilli olması örneğin Türkçe, İngilizce , Almanca gibi, ziyaretçi odaklı ve bir çok ülkeden ziyaret çekmesi sebebi ile hem arama motoru başarınızı hem de pagerank değerinizin artmasını sağlayacaktır.
Site haritanızı arama motoruna gönderin
Google, Bing, Yandex webmasters bölümünden site haritanızı bu arama motorlarına gönderin. Eğer html bir site kullanıyorsanız xmlsitemaps.org adresinden manuel olarak site haritanızı hazırlayabileceğiniz gibi eğer wordpress gibi bir içerik yönetim sistemi kullanıyorsanız xml site haritaları hazırlayan eklentiler ile site haritanızı rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Site haritanızın arama motoruna gönderilmesi arama motorunun işini çok daha kolaylaştıracak ve arama motoru dostu bir siteniz olacaktır.
Sitenizin sürekli açık olmasını sağlayın
Sitenizin hostunun kaliteli olması ve site uptime sürenizin yüksek olması sürekli ulaşılabilir olması arama motorları açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle sitenizin açık olup olmadıdığını tespit eden monitor sistemlerini kullanın.
İllegal seo tekniklerini kullanmayın
Piyasada black hat seo yada illegal seo teknikleri diye tabir edilen google tarafından cezalandırılan ve filtreye sebep olan seo tekniklerini kesinlikle kullanmayın. Blackliste girerseniz çıkmanız oldukça zor olacaktır.
Forum sitelerini kullanın
Google tarafından sevilen forum sitelerindeki imzalarınıza sitenizin liknini koyarak ziyaret edilme sayınızı artırabilirsiniz. Bu pagerank değerinize de etki edecektir.

Sonuç : Google senede bir kaç defa düzenli olarak pagerank güncellemesi yapar. Bu değişiklikleri sitenize uyarlarsanız ilk pagerank güncellemesinde sitenizin pagerank değerinin yükselmesi yüksek ihtimaldir.

kaynak webtroloji
 

yazar34

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
24 Temmuz 2013
Mesajlar
136
Reaction score
0
Güzel bir bilgilendirme, emeğinize sağlık
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara Cicisex Porno
Üst