İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

2019 yılının En İyi 10 Google Arama Motoru Alternatifleri

ServetBey

0
Onaylı Üye
Katılım
17 Aralık 2018
Mesajlar
159
Reaction score
38
Viral hale getirmek için web sitenize veya blogunuza daha fazla trafik mi istiyorsunuz? Sonra Google arama motoru alternatifleri ile avantaj sağlayabilirsiniz. Bu makalede, 2019’un en iyi Google alternatif arama motorları listesini göreceğiz. Sitenize veya blogunuza daha fazla trafik çekmek için kullanabilirsiniz.

Hepiniz Google’ın bir numaralı arama motoru olduğunu duymuş olabilirsiniz.

Evet, bu kesinlikle doğru, çalışma gösteriyor ki % 63,9 pazar Google arama motorunu kullanıyor .

Bu nedenle, Google’ın gelecek yıllar boyunca en iyi arama motoru olacağı açıktır.

Ancak, blogcular ve SEO analistleri için bu, etrafındakileri takip etmek için her zaman önemlidir. Google, diğer arama motorlarında% 36.1 indirim yaptığında bu çok önemlidir .

Bu gibi durumlarda, Google’a arama motoru alternatifleri bulmamız gerekir . Bu doğrudan blog yazıcısını ve onların çalışmalarını etkileyebilir.

Yine söyleyeyim, Google’ın yanı sıra, diğer arama motorları da kullanıcıya günlük olarak milyonlarca kullanıcı sorgusu sunuyor. Böylece, hem web sitesi sahibi olarak (trafik ve gelir elde etme konusunda) hem de kullanıcı olarak size hizmet verebilecek birçok arama motoru var.

Bu makaleyi okuyun Blog postanızı en üst düzeye çıkarmak için arama motorlarının sıralamasını iyileştirmek için blog gönderisini optimize etmek için ilk 3 püf noktası . Yani, şimdi Google gibi 2019 , en popüler arama motorlarını öğrenme zamanı.

best-google-search-engine-alternatives.png


Viral hale getirmek için web sitenize veya blogunuza daha fazla trafik mi istiyorsunuz? Sonra Google arama motoru alternatifleri ile avantaj sağlayabilirsiniz. Bu makalede, 2019’un en iyi Google alternatif arama motorları listesini biliyorsunuz, sitenize veya blogunuza daha fazla trafik çekmek için kullanabilirsiniz.

Hepiniz Google’ın bir numaralı arama motoru olduğunu duymuş olabilirsiniz. Evet, bu kesinlikle doğru, çalışma gösteriyor ki % 63,9 pazar Google arama motorunu kullanıyor . Bu nedenle, Google’ın gelecek yıllar boyunca en iyi arama motoru olacağı açıktır.

Ancak, blogcular ve SEO analistleri için bu, etrafındakileri takip etmek için her zaman önemlidir. Google, diğer arama motorlarında% 36.1 indirim yaptığında bu çok önemlidir. Bu gibi durumlarda, Google’a arama motoru alternatifleri bulmamız gerekir . Bu doğrudan blog yazıcısını ve onların çalışmalarını etkileyebilir.

Yine söyleyeyim, Google’ın yanı sıra, diğer arama motorları da kullanıcıya günlük olarak milyonlarca kullanıcı sorgusu sunuyor. Böylece, hem web sitesi sahibi olarak (trafik ve gelir elde etme konusunda) hem de kullanıcı olarak size hizmet verebilecek birçok arama motoru var.

Bu makaleyi okuyun Blog postanızı en üst düzeye çıkarmak için arama motorlarının sıralamasını iyileştirmek için blog gönderisini optimize etmek için ilk 3 püf noktası . Yani, şimdi Google gibi 2019 , en popüler arama motorları için zamanı .

En İyi 10 Google Arama Motoru Alternatifleri 2019
# 1. Bing
Google, çevrimiçi arama dünyasına hükmederken, Bing hala çevrimiçi pazarda iyi bir yere sahiptir.

Microsoft genellikle, en büyük ikinci arama motoru olan Bing’e sahiptir. Genel olarak% 20.7. ABD’deki aramaların% 10-15’inden fazlası Bing arama motorunda gerçekleştirilmektedir.
bin-arama-motoru.jpg


Bu arama motoru Google’ın en iyi alternatifidir ve birkaç benzersiz özelliğe sahiptir. Özelliklerinden biri, bir etki alanına bağlı IP adreslerinin her birini görmenizi sağlar.

Ana sayfasından bahsederken, süper yüksek kaliteli resimlerle günlük olarak değişiklik yapıyor. Google gibi, bu arama motoru da hesaplamalar, izleme, dönüşümler, spor vb. Gibi çeşitli sorgu türlerine doğrudan sonuç vermeye başladı.

# 2. Yahoo!
Çevrimiçi kullanıcıların bir kısmı hala bu arama motorunu Yahoo'yu günlük arama sorguları için tercih ediyor . Yahoo’nun Google’a alternatif bir etik arama motoru olabileceğini söyleyebilirim .

Yahoo sadece bir arama motoru değil, aynı zamanda bir haber toplayıcı, bir e-posta kutusu, bir alışveriş merkezi, bir seyahat rehberi, oyun merkezi ve bir burç ve daha fazlası.

yahoo-arama-motoru-2019.jpg


Ayrıca, MSN Yahoo’ya tamamen güç verdiğinden, kullanıcılarına birlikte çalışabilecekleri en az 38 farklı dil sunmayı başarmıştır. Bu bile şimdi tarayıcı için resmi arama motoru Mozilla Firefox'u seviyor.

Bu arama motorunun heyecan verici tekliflerinden biri, kullanıcıların sorularını cevaplayan Yahoo cevapları. Çünkü, Quora'nın başlatılmasından sonra, Yahoo cevaplarında aktivitede büyük bir düşüş yaşandı.

Şüphesiz Yahoo’nun sahip olduğu bir diğer önemli avantaj, en azından Google’daki resimlere benziyor olmaları.

3.. Ask.com
Ask.com aslen hala etrafta olan Ask Jeeves adını verdi. O artık bir Wodehousian Butler değil. Ancak, bilgisayar tarafından oluşturulan bir banka yöneticisi. Garip değil mi?

ask-com-arama-motoru.jpg


Bu arama motoru hala ABD’de birçok kullanıcı için ilk tercihtir. Toplam arama pazarının% 3'ünü oluşturmaktadır. Arama sonuçlarının üstünlüğü, hala aramaları tatmin edecek kadar değil.

Bu ortalama arama motoru bir soru ve cevap sitesi gibi davranıyor, ancak sağ tarafta bulunan ve 'Jeeves'in kullanıcılarının sorgusunu karşılayamayacak olması durumunda çok kullanışlı olan' Ünlü Soru-Cevap 'arama sonuçları çok kullanışlı.

4.. DuckDuckGo
DuckDuckGo bu, özellikle Çin'deki birçok kullanıcı tarafından çok sevilen bir arama motorudur.

Bir çok neden var duck duck go kullanmak için. İlk olarak, bu temiz ve temiz bir arayüze sahip. Ve diğer harika şey, bu arama motorunun sizi ve faaliyetlerinizi asla izlememesi. Bu, eşanlamlı olarak sörf yapmak anlamına gelir; böylece Duckduckgo ile özel kalabilirsiniz.

duck-duck-go.jpg


Bu arama motoru Bing'in izlerini takip ettiğinden, bu Bing'den sonra hızla büyüyen başka bir arama motorudur.

Bu arama motoru, aktif olarak, kullanıcılarının kişisel verilerinden hiçbirini elinde tutmadığından, bu, geçmiş performansına bağlı olarak herhangi bir arama sonucunu çalıştıramayacağı anlamına gelir. Bu nedenle, size tam bir arama ile ilgili tarafsız bir resim sunmak.

DuckDuckGo, Google ve Bing’e alternatif bir arama motoru olabilir .

Bunun dışında DuckDuckGo kullanıcı dostu bir şekilde sonsuz kaydırma sağlar, böylece diğer sayfalara geçmek zorunda kalmazsınız.

5.. Dogpile arama motoru
Yıllar önce, Dogpile Google’ı internette gezinmek ve arama yapmak için hızlı ve etkili bir seçenek olarak yendi. Ancak 1990'lı yılların sonunda işler değişti ve bu arama motoru belirsizliğe kaptı ve Google, arama motorlarının ustası oldu.

dog-pile.jpg


Fakat hayır, Dogpile geri dönüyor, artan endeks ve yarı günlerini açıklayan hızlı ve temiz bir sunumla geri geliyor. Çekici bir sunum ve kullanışlı bir çapraz bağlantıya sahip bir arama motorunu denemeyi dört gözle bekliyorsanız, kesinlikle bu arama motorunu deneyin.

6.. Giburu arama motoru
Arama motorlarının çoğunun arama sonuçlarınızı sansürlediğini biliyor musunuz? Aslında bu doğru, ama sansürsüz bir arama peşindeyseniz , gerçekten Giburu'yu denemelisiniz .

gibiru-arama-motoru.jpg

Gibiru arama motoru Türkiye'de hiç bilinmeyen bir arama motorudur. İşlevsel olmasının yanında yabancılar tarafından da kullanımı çok olmasa da yaygındır.


7.. Wolfram | Alpha
Wolfram Alpha , temel olarak herhangi bir veriyi hesaplayan bilgisayarlı bir bilgi motorudur. Ancak bu, bu arama motorunun öncelikle matematik Geeks için olduğu anlamına gelmez.

wolfram-alpha-arama-motoru.jpg


Hatta herhangi bir gerçeği sorabilirsiniz, ve bu size cevabı sağlayacaktır. Mükemmel bilgi işlem ile, bu arama motoru, biraz zaman alabileceğiniz cevabınızı da düşünüyor.

Bu genellikle başarılı değildir, çünkü bu arama motorundan en iyi şekilde yararlanmak için pratik yapmanız gerekir.

8.. Starpage (Ixquick) arama motoru
Startpage.com , kullanıcılarının gizliliğini öncü yaşlara sokan Google'a alternatif bir arama motorudur.

starpage-arama-motoru.jpg


Startpage ile, arama sonuçlarınızın hiçbir detayı saklanmaz ve çerez kullanılmaz. Tercihleri bile ayarlayabilirsiniz, ancak bu arama motoru için etkin değilseniz 90 gün sonra silineceklerinden sıfırlamanız gerekir.

9.. Yandex arama motoru
Yandex arama motoru , Rus kökenli bir arama motorudur. Bu, Rusya’da ve ayrıca Avrupa'nın birçok yerinde çok popüler bir arama motoru haline geldi. Bu arama motoru, Rusya Arama pazarında pazar payının% 55-65'ine sahiptir.

yandex-arama-motoru.jpg


Bu, Google’ın iyi rakip arama motorlarından biridir. Bunun arkasındaki neden, mobil uygulamalar, analitik, bulut depolama ve hatta postalama servisi gibi pek çok benzer hizmeti sunuyor.

ABD merkezli bir şirketle çalışmak istemiyorsanız, Yandex denemek için harika bir arama motorudur.

10.. Archive arama motoru
İnternet Arşivi , uzun zamandır devam eden web severler için favori yerlerden biridir.

archive-arama-motoru.jpg


Bu arama motoru, yıllardır tüm Dünya Çapında Ağın fotoğrafını çekmektedir. Bu, web sayfasının 1999 yılının sonlarında nasıl göründüğünü bulmak için zamanda geriye yolculuk yapmanızı sağlar.

Hatta 2005’te Katrina Kasırgası’ndaki haberleri bulabilirsiniz.

Bu arama motorunu günlük olarak ziyaret etmeyeceğinizi biliyorum, tıpkı Google veya Bing veya Yahoo’yu ziyaret ettiğiniz gibi, ancak zamanda geri gitmek istediğinizde, o zaman bu arama motoru denemeniz için mükemmeldir.

Sonuç
Bu nedenle, 2019’un en iyi, en iyi ve en ünlü Google alternatif arama motorlarından bir çoğunu dahil ettim.

Ancak, aynı Google’ı kullanmaya devam edeceğinizi tahmin ediyorum, değil mi? Ayrıca, harika arama motorunu denemenizi ve arama sonuçlarınızla ilgili daha fazla deneyim yaşamanızı tavsiye ederim.
 

tarmot

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
16 Mayıs 2019
Mesajlar
9
Reaction score
3
Konum
istanbul
alternatyif olarak Tarmot.com Türkiye'nin Arama Motorunu da kullanabilirsiniz.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst