İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

3 Karakterin avantajı nedir?

tayfun

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Şubat 2008
Mesajlar
590
Reaction score
1
Konum
İstanbul
Merhaba arkadaslar surekli 3 karakterli anlamsız domainlerin yuksek fiyatlarla satıldıgını görüyorum. 3 karakter domainin avantajı nedir acaba bilgilendirirseniz sevinirim.
 

mixcat

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Mart 2008
Mesajlar
315
Reaction score
0
Konum
istanbul
bazende bi kurumun kisaltmasi olabiliyor:
Ork: OGS yi yillar once sen almis olsaydin, bugun ogs cihazlari pazarlayan bir alis veris sitesi kurabilirdin :)
 

atay

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ekim 2005
Mesajlar
3,592
Reaction score
37
şahsi fikrim, internette yapılan en büyük hayali yatırıma üç karakterli anlamsız domain satın almak veya kayıt etmek denir.

emin olun ki Q9F.org gibi bir domain için binlerce dolar teklif alamayacaksınız. (sıradışı bir şansa sahip değilseniz. ki öyle bir şansınız varsa süper toto, loto gibi şans oyunlarıda tavsiyeler arasındadır.)

3 karakterli domainden uzun vadede kazanabilecek kişiler, yalnızca harf ve .com domainlere yönelmeliler, ki zaten bu domainlerin hepsi dolu ve satın almaya çalışırsanız, domainin sahibi "işte o gün geldi" diyerek size inanılmaz bir fiyat çekecektir. :)
 

Elestirmen

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Haziran 2008
Mesajlar
28
Reaction score
0
3 karakterli, 4 karakterli domainleri bazı webmasterlar bir yerlerden görerek alır bir kaç ay sonra işe yaramayacağını anlayıp kendilerinin eski halindeki başka webmasterlara satarlar. Bu şekilde bu domainler elden ele dolaşır hiç bir işe de yaramaz.

Not: Anlamlılar hariç elbette.
 

bilgi

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Eylül 2004
Mesajlar
6,835
Reaction score
171
Konum
►∞
q, x, y, z harfleri içeren ve içerisinde rakam olan 3,4 harfli domainler de yatırım olarak kullanılacağını sanmıyorum, istisnalar haric. q6g.net gibi
bu harflerle başlayan kelime sayısı çok azdır ve araya rakam girince 5 para etmese de bir domain son kullanıcıya gelene kadar değeri binlerce $ı bulur.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst