İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

32 mbit internet gelirse Tr'de durum ne olur?

ruen

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Mart 2006
Mesajlar
2,019
Reaction score
1
Konum
Kocaeli UNI
Yakın bir zamanda 32mbit internetin geleceğinden bahsediliyor bireysel kullanımlara bile.Şu anda dedicated sağlayan türkiyedeki firmalarda bile 10mbit havuz bulunmakta.Ne olacak dersiniz? Hat kapasiteleri tabi ki artıcak, başka yolu yokta..Telekom çıkışları yaşanan kesintiler çok azalır mı dersiniz? Fiyatlar ne olur? Bu ay sonu yurt dışına geçmek istiyorum,kesintiler çok canımı sıkıyor artık.Eğer problemler kesilecekse ve fiyatlar düşecekse geçmeyeceğim.

Yorumlarınızı bekliyorum



Kaynak: Haberturk
30 şeritli otoban gibi internet geliyor
İnternette hız duvarlarını yıkan VDSL2 için tarifeler belli oldu

Türk Telekom´un internette hız sınırlarını zorlayacak olan VDSL2 (Very High Speed Digital Subscriber Line-Yüksek Hızlı Sayısal Abone Hattı) hizmetinin tarifesi belli oldu. Telekom´un, internet servis sağlayıcılara ´toptan´ tarifesi 16 megabit 98 YTL, 32 megabit için 128 YTL. Türk Telekom, internette hız devrimi yaratacak olan VDSL2 ile hazırlıklarını tamamladı. Telekom, Telekomünikasyon Kurumu´ndan VDSL2 için gerekli tarife onayını da aldı.

Sabah'ın haberine göre Telekom´un, İnternet Servis Sağlayıcılara (ISS) uygulayacağı ´toptan´ fiyat, 16 megabit için 98 YTL, 32 megabit için 128 YTL. Internet Servis Sağlayıcılar (TTNet, Superonline, Smile gibi), bu fiyatın üzerine işletme, kâr ve diğer giderlerini ekleyecek ve hizmeti konut ve ofis müşterilerine sunacak. Internet Servis Sağlayıcıların, bu hesaplama kapsamında VDSL2 müşterilerinden (aylık) 16 megabit için 129 YTL, 32 megabit için 169 YTL ücret alabileceği belirtiliyor. Böylece 600 megabyte´lık bir filmi 32 megabit hızla 20 saniyede indirmek mümkün olacak

YENİSİ 30 ŞERİTLİ OTOBAN GİBİ


Telekomünikasyon Kurumu eski üyesi Abdullah Raşit Gülhan, VDSL2´nin internette hızı artıracağını belirterek, "Mevcut sistem ADSL, eğer 10 şeritli bir otoyolsa, VDSL2 30-40 şeritli bir otoyoldur" dedi. Gülhan, ADSL ile VDSL arasındaki farkı ´su borusu´ örneği vererek anlattı. Gülhan, "ADSL´de, evinize su, 10 santimetrelik borudan geçip geliyorsa, VDSL 2´de 1 metre çapındaki bir borudan gelecek" diye konuştu. VDSL´le birlikte abonelerin, saniyesinde internetten şarkı ve film indirme olanağına kavuşacağını vurgulayan Gülhan, "VDSL, e-sağlık, e-eğitim, e-adalette de ciddi bir dönüşüm sağlayacak" dedi. Gülhan, VDSL2´nin önemli olduğunu; ancak, yurtiçinde ´otobanlardaki şeritleri´ artırmak kadar yurtdışı çıkışlarda da şerit sayısının artırmanın önemine işaret etti.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=79716&cat=210&dt=2008/06/11
 

umuture

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Kasım 2006
Mesajlar
508
Reaction score
0
Konum
no comment
bende gazetede okudum dün.
Fiyatı yüksek geldi aslında ve geç kalınmış bişey olduğunu herkez biliyor.

Oturması 2 yada 3 yıl sürer demek pek sağlıklı bir söz değil bence.Neye göre oturması fiyat,tam kapasite kullanma,hizmet ?

ama şu bir gerçek yurt dışı çıkışımız artmadan yurt içindeki kullanıcıya yüksek hız vermek pek mantıklı değil ki bunu kendileride söylüyor.

ayrıca fiyatı çok yüksek geldi bana.zaten internet kullanıcısının büyük bir kesimi cahil ve bilgisiz bu durumdada en ucuz tarifeyi seçiyorlar interneti sadece msn zannediyorlar,diğer bir gerçekte internet bağlı evlerdeki ortak noktanın 20 lira gibi bir ücret ödenmesi.

Host sağlıyıcılar için iyi olucaktır diye düşünüyorum sonuçta eskiden 10mbit için metro internet kullanılırdı ve çok yüksek ücreti vardı.şimdi daha ucuz ve hızlı vdsl2 geliyor.Şu varki host fiyatları daha aşağıya düşmez diye düşünüyorum.Kesinti olur çünkü söyle düşünün hızlar 4 katına çıktığı zamanda bir süre hatlar felç olmuştu
 

hakimi

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2006
Mesajlar
1,356
Reaction score
0
Geçenlerde iletişimden ÖTV kalkacak diye bir şeyler vardı ne oldu o mesele belki internetten de kalkardı da biraz daha (bayağı bi aslında) ucuzlardı internet fiyatlarıda
 

ruen

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Mart 2006
Mesajlar
2,019
Reaction score
1
Konum
Kocaeli UNI
Dünyanın en yüksek hızlı bir kaç ülkesinin arasına girecekmişiz bu yenilikten sonra..Fiyatları ben daha yüksek bekliyordum,bence çok yüksek değil.4 mbit 90 ytl idi zten şu anda 16 mbit 120 ytl pek farketmeyecek.Bir kaç kişi kullanmak için çok ideal bence.

Ama kimse hosting firmalarının durumunu yorumlamamış.Sizce fiyatlar aynı kalması saçma olmaz mı? 10 mbit bağlantıya 1 1.700 YTL veren datacenterlar şimdi çok daha az vericekler çok daha yüksek bağlantılara..Düşer diye umuyorum..

Ayrıca 4mbit bağlantı geldiğinde bir sürü kesinti olmuştu fakat o zaman alt yapı yoktu.Şimdi fiberoptik kablolardan söz ediyorlar,çok problem olacağını düşünmüyorum
 

hakimi

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2006
Mesajlar
1,356
Reaction score
0
Ben zaten tr de çalışmıyorum fiyat/BW yüzünden. fiyatlar Düşüp BW artarsa alırım tr ye. En kötü dışarısı en iyi içeriden iyidir diyorum şu an. ama bu firmaların değil onlara altyapı hazırlamayan tekelin sorunuydu.
Ancak bu yeni vdsl geldikten sonra top firmalarda olacak ve hep birlikte göreceğiz.
 

RackleSS

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ocak 2008
Mesajlar
12
Reaction score
0
Ben oalcakları söylüyorum,dedicatedlar hostla gibi oalcak yakında 40-50 milyona e2140 görürseniz şaşırmayın :) hemde 10mbit paylaşımsız :)
 

Genc

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
Host fiyatları baya bi düşer..ve önüne gelen host firması kurar :D
 

CyberTurk

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Mayıs 2005
Mesajlar
2,232
Reaction score
3
Konum
istanbul
DDOS saldırılarında Çin'i, Tayvan'ı rahat geçeriz böylece kapasite yardımıyla.... :S
 

ruen

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Mart 2006
Mesajlar
2,019
Reaction score
1
Konum
Kocaeli UNI
Her şeye olumsuz taraftan bakmada usta olduğumuzu bir kez daha gördüm

İnternet hızı yavaştır ondan şikayet edersiniz.
İnternet hızlanacak haberi gelir herkesin host kuracağından,ddos saldırılarından şikayet edersiniz.Herkes market bakkalda açıyor ama iyisi kötüsüde var değil mi? Ne güzel herkes host açsın, halkımız daha kolay web sitesi sahibi olsun ne var bunda? İlla kendi cebimizi mi düşüneceğiz?Osmanlı'ya matbaanın gelmesine karşı çıkan hattatlar misali...
Yok efendim çok pahalı.Şu anda 4mbiti ne kadara alıyorsunuz sorarım.Herşey yavaş yavaş olur.

Lütfen hayata Olumlu bakmayı öğrenin inanın hayattan daha fazla zevk alacaksınız.

Bir kişide çok şükür hızlı internete kavuştuk,daha kolay işlerimizi halledeceğiz dünyadaki hızlı internetli ülkeler arasına gireceğiz,host fiyatları normale ulaşıcak gereksiz kesintiler olmayacak dememiş.
 

Genc

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
:S
kimsenin cebini düşündüğü filan yok eğer sen düşünüyorsan bilemem ne bir reselim ne de bir vps sahibiyim bu şekilde sanki gözümü para büyümüş gibi yazman cok abes anlam veremedim bunu nerden cıkardın?...Elbette hızın artması iyi sanki biz bundan memnun değiliz gibi kendince yorum yazmışsın gercekten komik...
NASIL BAKMAK İSTERSEN ÖYLE GÖRÜRSÜN ;)

Bak senin ilk mesajından bir alıntı
:"Şu anda dedicated sağlayan türkiyedeki firmalarda bile 10mbit havuz bulunmakta.Ne olacak dersiniz?"
 

RackleSS

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ocak 2008
Mesajlar
12
Reaction score
0
10mbit havuz bulunması gayet doğal @Genc ben bu işin içindeyim,10mbit hat fiyatı 380 ile 550 arasında değişmekte.Sadece hat bu kadar pahalıyken,daha yorum yapılmaz herhalde :)

Zaten dedicated satılırken bandwtih verilir,mesela 100gb der 3mbit e denk geliyor,1600 gbder o 10 mbittir mesela :)

anladınız yani..
 

Genc

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
@RackleSS bende onu demek istiyorum,host firması kurmak kolaylaşır ilk mesajda ne olur demiş bende önüne gelen kurar dedim adam bana osmanlıya matbaa vs. bir şeyler saymış :D
 

said

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Nisan 2008
Mesajlar
12
Reaction score
0
hosting fiyatlari dusmez..

Yahu hosting fiyatlari ile yada datacenterlerle ne alakasi var?
vdsl ile sunucu barindirilir mi? Datacenterler ne yapsin bu baglantiyi? Neden olmazi biraz acayim..

1. Vdsl de, adsl de oldugu gibi sadece 1 adet ip verilebilmekte. Bu sebepten datacenter bazinda metro ethernet yerine vdsl kullanilamaz..
2. 32mbit download, 1-2mbit upload. Siz bir sunucudan dosya cekerken sunucu da size upload ediyor yani bu 32mbit in 32mbit size gore download i, bir datacenter icin sadece 1mbit tir. Kisaca 1-2mbit vdsl upload i datacenter icin download olarak kullanilabilir..

Birakin datacenterlerin isine gelmesini, hem datacenterlerin hem de hosting alanlarin sunucu kiralayanlarin vps kiralayanlarin hicte isine gelmeyecek tam tersi sıkıntıya sokacak.

Metro Ethernet fiyatı dusmedigi takdirde suan 1 mbit sunucu baglantisi aliyorsaniz bu 1kac mbit baglanti vdsl kullanicilari arttigi takdirde 8 kat daha kullanilamaz hale gelecek..

Yani bosuna seviniyorsunuz..
 

enerji

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Ekim 2007
Mesajlar
76
Reaction score
0
download 32, upload 1mbit miş. 3 ün 1 ini vermişler bize sadece.
 

raincu

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Mart 2008
Mesajlar
1,005
Reaction score
1
Konum
Anadolu
arkadaşlar, vdsl ile dc lerin kullandığı hatlar farklı şeyler ...

bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlar lütfen alakasız yorumlarla milletin kafasını karıştırmasın.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst