İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

"32 YILLIK ESNAFIM BÖYLE DOLANDIRICILIK GÖRMEDİM"

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Nisan 2010
Mesajlar
2,895
Reaction score
36
Erzurum'da esnaflık yapan 3 çocuk babası Ersavaş Ay (43), bir internet sitesinden 235 liraya iPhone 4 cep telefonu siparişi verdi. Özel bir kargo şirketi ile adrese teslim edilen koliyi açan Ay, telefonun reyon tanıtımlarında kullanılan ‘maketi’ ile karşılaşınca şok oldu. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan Ay, ”Ben 32 yıllık esnafım böyle dolandırıcılık görmedim” dedi

"iPhone 4'e inanamayacağınız fiyata sahip olacaksınız" yazılı reklamını gördükten sonra sipariş verdiğini anlatan Ay, "İnternet ortamında bu telefonun bu kadar ucuz olduğunu görünce hoşuma gitti, sipariş verdim. Adresime gelen koliyi teslim aldıktan sonra ücretini ödedim. Koliyi açtığımda reyonlarda tanıtım için kullanılan telefon maketini görünce şok oldum" dedi.

"SAHTE REKLAMLARA ALDANMAYIN" UYARISI

Erzurum Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve uygulamaları kapsamında tüketicilerin bu tip pazarlayıcı internet sitelerine girerken çok dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, “'Hediye kazandınız', 'Tek günlük, tanıtım amaçlı ve sınırlı sayıda kampanyayı kazandınız', 'iPhone 4'e inanamayacağınız fiyatla sahip olacaksınız' gibi sözlere inanan tüketiciler, orijinal olmayan ürünleri teslim aldıklarında adeta şok oluyor. Kötü niyetli kişiler bu tür vaatlerle tüketicileri kandırıp telefonda belirttikleri ürünlerin orijinal olmayanını gönderiyor, bir de ücret ödemesi almadan ürünü vermiyor. Ürünü alıp kutuyu açan tüketici ise gördüğü manzara ile adeta şok oluyor ama iş işten geçiyor çünkü alınan ürünün iadesi çok zor” diye konuştu.


Kaynak: ensonhaber
 

Zafer84

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
17 Ekim 2009
Mesajlar
555
Reaction score
4
Konum
Güngören
Bence bu vatandaş 32 yıllık esnaflığı boşa yapmış, boşa yaşamış.. Akıl var mantık var 235 liraya iPhone 4 mü olurmuş.. Aklıbaşında normal bir insan bu dalavereye kanmaz zaten..
Bu arada banada hafta bir dört büyük takımın formasını kazandınız şu numarayı arayın diye mesaj geliyor. Gönderen numara aranmaya kapalı ama çok fena sms'ler atıyorum kendisine:)
 

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Nisan 2010
Mesajlar
2,895
Reaction score
36
Kampanya ile bir şekilde olsa bile, kargodan gelince bi kontrol edilir en azından:)
 

invincible

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Ağustos 2012
Mesajlar
48
Reaction score
0
Aynen yukarıdaki yorumlara katılıyorum, sen bunca yıldır esnaflık yap ondan sonra git en basit tuzağa düş, yani bu fiyata bu ürünü verirler mi arkadaşım.Peki hiç düşünmedi mi yani bu adam, sahte midir bozuk mudur ucuz etin yahnisi yenmez.Ufak bir noktayı çok anlamadım yalnız, niye maketini yollamış ki dolandırıcı şirket acaba hani daha sonra hukuki bir durum olursa kendisini savunabilsin diye mi acaba? Maketi almak daha da sinirlendirir adamı, hani hem dolandırıldın hem bu kadar saf mısın diye üstüne onayı gibi olmuş bir nevi.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst